Αναμένουν συμβιβασμό στα κατεχόμενα-«Αυτός ο δρόμος θα κατασκευαστεί, ερμηνεύστε το όπως θέλετε»

Ο Ερσίν Τατάρ κατηγόρησε τον ΟΗΕ για «μεροληπτική στάση», μετά τις εξελίξεις στην Πύλα, ενώ ο «υπουργός εξωτερικών», Ταχσίν Ερτουγρούλογλου εξέφρασε την αποφασιστικότητα της τ/κ πλευράς για κατασκευή του δρόμου της Πύλας.

Ο Τ/κ ηγέτης, αναφερόμενος στο ζήτημα της Πύλας κατά τη χθεσινή συνάντησή του με την αντιπροσωπεία του συνδέσμου «Ακ Χάταϊλιλαρ» είπε ότι «κτίρια, δρόμοι και πανεπιστήμια χτίστηκαν στη νεκρή ζώνη από την Πύλα μέχρι τη Λάρνακα, αλλά κανείς δεν είπε τίποτα».

«Όταν θελήσαμε να κατασκευάσουμε ένα δρόμο, αντιμετωπίσαμε μια περίεργη αντίδραση», συνέχισε ο κ. Τατάρ, ο οποίος ισχυρίστηκε ακόμη ότι «ένα μεγάλο μέρος του δρόμου βρίσκεται στο έδαφος της τδβκ» όπως αναφέρθηκε στο ψευδοκράτος.

Στη «βουλή» απαντώντας στις επικρίσεις της τ/κ αξιωματικής αντιπολίτευσης για τους χειρισμούς της «κυβέρνησης» στο ζήτημα της Πύλας, ο Ταχσίν Ερτουγρούλογλου ανέφερε ότι μετέφερε τα προβλήματα αυτά στον επικεφαλής της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ Κόλιν Στιούαρτ και προηγουμένως στην Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, κατά τις συναντήσεις που είχε μαζί τους. Επίσης, είπε ότι μετέφερε την αποφασιστικότητα της τ/κ πλευράς για την κατασκευή του δρόμου της Πύλας.

Σύμφωνα με τον κ. Ερτουγρούλογλου, τα αιτήματά τους για λύση των προβλημάτων στην Πύλα απορρίφθηκαν, ενώ εξέφρασε τον ισχυρισμό ότι τα Ηνωμένα Έθνη έκαναν τα «στραβά μάτια» σε παρόμοια έργα της «ελληνοκυπριακής διοίκησης», κατά την έκφρασή του.

Σε σχέση με τα γεγονότα της προηγούμενης Παρασκευής στα περίχωρα της Πύλας, ο κ. Ερτουγρούλογλου ανέφερε ότι κανείς δεν επιθυμούσε τον εκτροχιασμό των εξελίξεων.

Ερωτηθείς κατά πόσο συνεχίζεται η κατασκευή του δρόμου, απάντησε ότι ανέστειλαν τις εργασίες για να δείξουν καλή θέληση, αλλά ότι η κατασκευή του δρόμου θα συνεχιστεί μετά την επίτευξη συμβιβασμού. «Αυτός ο δρόμος θα κατασκευαστεί, ερμηνεύστε το όπως θέλετε», πρόσθεσε.

Ο κ. Ερτουγρούλογλου ισχυρίστηκε ακόμη ότι «η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν έχει δικαίωμα για σημείο ελέγχου σε αυτή τη διαδρομή και ο έλεγχος της τουρκοκυπριακής πλευράς θα γίνεται στα σύνορα» - κατά την έκφρασή του - καθώς και ότι «αξιωματούχοι του ΟΗΕ μπορούν επίσης να περιπολούν».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

BINTEΟ: Κάνουν τη νύχτα μέρα οι οπαδοί της Ομόνοιας 29ης
Καρογιάν: Κορυφαίος σταθμός η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ
Εξέπεμψε στα ίδια μήκη κύματος με τον Τατάρ ο Τούρκος ΥΠΑΜ-«Λύση με βάση ιστορικά και σημερινά δεδομένα»
Εκνευρισμός Χριστοδουλίδη για διαρροές από Εθνικό-«Κάποιοι δεν τηρούν αυτά που συμφωνούμε»
Έδωσε οδηγίες για ένσταση ο Ελεγκτής για την αίτηση της Εισαγγελίας-«Τον λόγο έχει πλέον η δικαιοσύνη»
Στα κατεχόμενα ο Τούρκος ΥΠΑΜ-Επιθεώρησε και έδωσε οδηγίες
Η Ελλάδα αποχαιρέτησε με συγκίνηση και υπερηφάνεια την Ολυμπιακή Φλόγα
Επιστολή Αμερικάνων Βουλευτών σε Μπλίνκεν-«Απόδειξη αποτελεσματικής διεθνούς συνεργασίας η Αμάλθεια»
Στο περίμενε ακόμη οι εκπαιδευτικοί των ΚΙΕ για τη στελέχωση-Εξελίξεις την ερχόμενη εβδομάδα
Αφήνει την κατάσβεση εσωκομματικών φωτιών για μετά τις εκλογές ο ΔΗΣΥ