Αύξηση μισθών για ξενοδοχοϋπαλλήλους με συμπερίληψη ΑΤΑ

Αύξηση του ορίου των κατώτατων μισθών στην ξενοδοχειακή βιομηχανία, με συμπερίληψη σε αυτούς της ΑΤΑ, αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο στη σημερινή του συνεδρίαση. Όπως δήλωσε μετά τη συνεδρίαση ο Υπουργός Εργασίας, Γιάννης Παναγιώτου, αποφασίστηκε η έκδοση διατάγματος, σύμφωνα με το οποίο θα γίνει η αύξηση.

Ο κ. Παναγιώτου επεσήμανε ότι η αύξηση αυτή «επηρεάζει πάρα πολλούς χαμηλόμισθους εργαζόμενους στην ξενοδοχειακή βιομηχανία». Ερωτηθείς από πότε θα αρχίσουν οι εργαζόμενοι αυτοί να λαμβάνουν αυξημένους μισθούς, ο κ. Παναγιώτου ανέφερε ότι ο διάταγμα θα έχει αναδρομική ισχύ από τον Ιούνιο του 2023.

Επιπρόσθετα, ο Υπουργός ανέφερε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο υιοθέτησε εισήγηση για κατάθεση νομοσχεδίου στη Βουλή των Αντιπροσώπων, για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων εισφορών στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων, για τους δικαιούχους ΕΕΕ και τους λήπτες δημοσίου βοηθήματος, έτσι ώστε αυτοί να εξαιρούνται από πολιτικές αγωγές σε σχέση με τις καθυστερήσεις στις εισφορές τους.

Ο κ. Παναγιώτου εξήγησε ότι η ρύθμιση αυτή ήταν σε ισχύ τα προηγούμενα χρόνια και επεκτείνεται μέχρι την 1η Ιουλίου 2024.

Δειτε Επισης

Συνολικά 53 Κύπριοι έφυγαν από Ιράν και Ισραήλ-Πάνω από 3000 ταξιδιώτες στην Κύπρο λόγω εκτροπής
Εγκαινίασε πεζογέφυρα στον ποταμό Καρκώτη ο Βαφεάδης-«Αναβαθμίζεται η ποιότητα ζωής των κατοίκων»
Προανήγγειλε νέα μοντέλα έξυπνων στάσεων λεωφορείων ο Βαφεάδης-Η εκτίμηση για το νέο σχέδιο ηλεκτροκίνησης
Έργα για επίλυση των προβλημάτων στο αλιευτικό καταφύγιο Κάτω Πύργου-«Έχουν παγιδευτεί σκάφη μέσα»
Στους 41 βαθμούς η θερμοκρασία-Σε επιφυλακή οι αρχές για δασικές πυρκαγιές
Ξεκινούν κατασκευαστικές εργασίες στο πλαίσιο έργου ανάπλασης του πυρήνα Γεροσκήπου
Στα βαθιά ο διάλογος για το νέο σχέδιο αξιολόγησης-Περιμένουν κλήση από Μιχαηλίδου οι εκπαιδευτικοί
Ήρθε για να μείνει ο καύσωνας-Νέα κίτρινη προειδοποίηση, δεν πέφτει κάτω από τους 41 βαθμούς ο υδράργυρος
Αρνήθηκε να δει τον Αρχιεπίσκοπο ο Τυχικός-Καταγγέλλει καταπιεστική συμπεριφορά η συνήγορός του
Πέφτουν οι τιμές των καυσίμων-«Δεν μπορούν να γίνονται προβλέψεις για το μέλλον»