Αύξηση επιδόματος σε τυφλούς εγκλωβισμένους και επανεγκατασταθέντες

Την πρόταση του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας για αύξηση του επιδόματος εγκλωβισμένων και επανεγκατασταθέντων σε τυφλούς εγκλωβισμένους και επανεγκατασταθέντες, ενέκρινε στη σημερινή του συνεδρίαση το Υπουργικό Συμβούλιο.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις της μετά τη συνεδρίαση η υφυπουργός, Μαριλένα Ευαγγέλου, το επίδομα που καταβάλλεται από τις υπηρεσίες κοινωνικής ευημερίας αυξάνεται κατά ποσό ίσο με το ποσό που θα λάμβανε ως χορηγία για τυφλούς.

«Η απόφαση κρίθηκε αναγκαία καθώς ο νόμος περί παροχής ειδικής χορηγίας σε τυφλούς, προνοεί ότι ο αιτητής θα πρέπει να έχει τη μόνιμη διαμονή του στις ελεύθερες περιοχές για ένα χρόνο πριν υποβάλει την αίτησή του», σημείωσε η κ. Ευαγγέλου.

Πρόσθεσε, ακόμα, ότι ενώπιον των αρμόδιων υπηρεσιών υπάρχει μία αίτηση, η οποία θα εξεταστεί με βάση τη συγκεκριμένη απόφαση.

Δειτε Επισης

Βολές από δικηγόρο της αστυνομικού που τέθηκε σε διαθεσιμότητα κατά Αρχηγού και Λαμπριανίδου για διαρροές-Ρίχνει το γάντι σε Αγγελίδη για χειρισμούς
Ο Ερντογάν επιβεβαίωσε ότι η Τουρκία αγόρασε άλλα δύο πλωτά γεωτρύπανα-Το ένα θα σταλεί στη Λιβύη
Τραγωδία στην Ελλάδα... Νταλίκα συγκρούστηκε μετωπικά με τζιπ, τρεις νεκροί (pics)
Το μήνυμα του Κόστα πριν την Ολομέλεια για το Κυπριακό-«Η ΕΕ είναι έτοιμη να διαδραματίσει πλήρως τον ρόλο της»
Επανέλαβε στον Γκουτέρες ετοιμότητα για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων από το σημείο που διακόπηκαν ο ΠτΔ
Είδε Γκουτέρες λίγο πριν την Ολομέλεια της άτυπης διευρυμένης διάσκεψης ο Χριστοδουλίδης
Ανανεώθηκε η διαθεσιμότητα των αστυνομικών για τις ερωτικές περιπτύξεις-Σε εξέλιξη η ποινική, άρχισε έρευνα για τη διαρροή
Ικανοποίηση Ερχιουρμάν από τις δηλώσεις Φιντάν στη Νέα Υόρκη-«Έστειλε εξαιρετικά σημαντικά μηνύματα»
LIVE: Συνεδριάζει ξανά η Ολομέλεια-Η ώρα των τελικών αποφάσεων στη Νέα Υόρκη
Αναστέλλονται οι εναέριες δραστηριότητες στα κατεχόμενα για τους «εορτασμούς» της εισβολής