Στην αντεπίθεση ο επιχειρηματίας που «συνέλαβε» τους μετανάστες-«Δεν είμαι φασίστας ούτε ρατσιστής»

Τη δική του εκδοχή για το περιστατκό με τους 13 μετανάστες που κρατούσε παράνομα σε τρέιλερ, έδωσε ο επιχειρηματίας αλβανικής καταγωγής από την Αλεξανδρούπολη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

«Δεν είμαι φασίστας ούτε ρατσιστής» είπε στο GRTimes, προσδιορίζοντας τον εαυτό του ως άνθρωπο που δεν έχει ρατσιστικές διαθέσεις, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν είναι φασίστας.

«Το σημείο στο οποίο βρέθηκα, βρίσκεται σε απόσταση 200 μέτρων από την επιχείρησή μου. Στην περιοχή βρέθηκαν αρκετές αυτοσχέδιες εμπρηστικές κατασκευές. Τις προηγούμενες μέρες είχε προηγηθεί εκκένωση προαστίων και οικισμών της Αλεξανδρουπολης, καθώς και εκκένωση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου. Όπως ήταν φυσικό όλοι οι κάτοικοι είχαμε χάσει τον ύπνο μας και ήμασταν σε εγρήγορση μήπως μας βρει η φωτιά μέσα στο βράδυ» είπε αρχικά και συνέχισε: «Στο συγκεκριμένο σημείο μεταξυ της Αλεξανδρουπολης και της Ν. Χιλης, πίσω από αλυσίδα σουπερ μάρκετ εντόπισα ομάδα 13 ατόμων οι οποίοι ήταν πέριξ ενός αντικειμένου και προσπαθούσαν να του βάλουν φωτιά κρατώντας ένα μπαλόνι που μύριζε βενζίνη και έφεραν μαζί τους και μαχαίρι. Φώναξα αμέσως δυο συμπολίτες μου που βρίσκονταν στο σημείο και τους ζητήσαμε να πετάξουν τα μαχαίρια και τα αντικείμενα που κρατούσαν στα χέρια τους. Τους αποτρέψαμε από το να δημιουργήσουν μια ενεργή εστία πυρκαγιάς μέσα στον αστικό ιστό. Κατόπιν θα έπρεπε να διασφαλιστεί ότι δεν θα διαφύγουν και δεν θα μας επιτεθούν μέχρι να έρθει η αστυνομία. Άμεσα κάλεσα το 100 και σε δέκα λεπτά έφτασε στο σημείο περιπολικό της αστυνομίας που τους παρέλαβε».

«Το βίντεο τραβήχτηκε όσο περιμέναμε την αστυνομία να φτάσει, καθώς ήθελα να γνωστοποιήσω το περιστατικό στους συμπολίτες μου και συγκεκριμένα πως μετά από τόσες μέρες που παλεύαμε με την φωτιά εντόπισα εμπρηστές μέσα στην πόλη την ώρα που ετοιμάζονταν να βάλουν φωτιά. Δεν με ενδιέφερε αν ήταν μετανάστες, αν κατάγονταν από την Αλβανία, την Συρία, την Ελλάδα ή την Αυστραλία. Δεν είμαι ούτε φασίστας ούτε ρατσιστής και είμαι απόλυτα σίγουρος πως το γνωρίζουν συμπολίτες μου Αλεξανδρουπολίτες με τις οποίους συναλλάσσομαι όλα αυτά τα χρόνια», καταλήγει.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του επιχειρηματία κ. Βασίλη Δεμίρη, η υπόθεση διερευνάται ως προς τις δυο όψεις της από την Δικαιοσύνη η οποία είναι και η μόνη αρμόδια να αποφανθεί. «Θα παρέχουμε κάθε δυνατή συνδρομή και κάθε στοιχείο που θα συμβάλει στην αναζήτηση της ουσιαστικής αλήθειας. Προς το παρόν έχουμε λάβει προθεσμία για την απολογία ενώπιον της κ. Ανακρίτριας για την Παρασκευή», λέει μιλώντας αποκλειστικά στο GRTimes.

Δειτε Επισης

«Θα τη χτυπήσω με το μαχαίρι»-Νέες αποκαλύψεις για σχέδιο δολοφονίας της μητέρας της 13χρονης
Επιστρέφει στην Ελλάδα ο μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού από τη σύγκρουση στα Τέμπη
Εισαγγελική έρευνα για τις αναρτήσεις που προτρέπουν σε βιαιοπραγίες τη μέρα των συγκεντρώσεων για Τέμπη
ΒΙΝΤΕΟ: Eμπρησμός σε πρατήριο καυσίμων στην Αργυρούπολη, απείλησαν υπάλληλο με όπλο
Μυστήριο με την ουσία που βρέθηκε στις Τοξικολογικές για τον Βασίλη Καλογήρου-Στο μικροσκόπιο CCTV
Νέο βίντεο ντοκουμέντο για την 14χρονη που ξυλοκόπησε 13χρονη-Είχε επιτεθεί και σε άλλη ανήλικη
Συνελήφθη 50χρονος στην Ακράτα που απειλούσε τη σύζυγό του-Τον πήγαν σε ψυχιατρική κλινική, αλλά απέδρασε
Θάνατος Βασίλη Καλογήρου-Χρήση φαρμακευτικής ουσίας δείχνουν οι τοξικολογικές εξετάσεις
Σε ύφεση η σεισμική δραστηριότητα σε Σαντορίνη, Αμοργό, Ίο και Ανάφη
Επικοινωνία Μητσοτάκη και Ζελένσκι-«Καμία απόφαση για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία»