Διακοπές ρεύματος στα κατεχόμενα-Διέκοψε την παροχή η ΑΗΚ ισχυρίζονται τα τ/κ Μέσα

Σε ενεργειακή κρίση στο ψευδοκράτος, αναφέρονται τα σημερινά πρωτοσέλιδα των τουρκοκυπριακών εφημερίδων, κάνοντας λόγο για νέες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος επειδή η ΑΗΚ (Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου) διέκοψε την παροχή.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εφημερίδα «Αβρούπα», «διακόπηκε η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας από την ΑΗΚ στα κατεχόμενα, με αποτέλεσμα να βυθιστούν στο σκοτάδι».

Η εφημερίδα, «Χαλκίν Σεσί», γράφει ότι οι διακοπές ρεύματος, συνεχίστηκαν και χθες, καθώς η ΑΗΚ, η οποία παρέχει 70 MW ενέργειας στα κατεχόμενα, σταμάτησε την παροχή λόγω των δικών της αναγκών στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου.

Τέλος, η «Γενί Ντουζέν» αναφέρει ότι τα κατεχόμενα βυθίστηκαν στο σκοτάδι όταν η ΑΗΚ διέκοψε την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας επικαλούμενη «έλλειψη καυσίμων».

Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών η ζήτηση ηλεκτρικού ρεύματος έχει φτάσει σε πρωτοφανή για τη Κύπρο επίπεδα, με αποτέλεσμα η ΑΗΚ να δίνει προτεραιότητα στις ελεύθερες περιοχές και κυρίως στις περιοχές που φιλοξενούν τουρίστες. Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος παρατηρούνται ωστόσο και στις περιοχές που ελέγχει η Κυπριακή Δημοκρατία.

Πηγή: ΚYΠΕ

Δειτε Επισης

Παραβίασαν ηλεκτρονικό πορτοφόλι 48χρονου και του απέσπασαν κρυπτονομίσματα αξίας 381 χιλιάδων ευρώ
Συγκλονιστικές εικόνες με σπίτια να καίγονται στην Ελλάδα-Κάνουν τα πάντα για να σωθούν πυροσβέστες και πολίτες
Πολλαπλά πύρινα μέτωπα στην Ελλάδα-Καίγονται σπίτια σε Κρυονέρι και Δροσοπηγή, ακούγονται εκρήξεις (pics)
Παριστάνουν λειτουργούς της Τράπεζας και επιχειρούν να εξαπατήσουν πολίτες-Πώς δρουν οι επιτήδειοι
Ζητά δημόσια συγνώμη από Κυβέρνηση και παραιτήσεις Χαρτσιώτη και Παναγιώτου το Volt-«Πλήρης αποτυχία πρόληψης»
Θλίψη στην ΕΔΕΚ για τον θάνατο του Άρη Μαυροσκούφη
Νέα πορτοκαλί προειδοποίηση-Στους 43 βαθμούς ο υδράργυρος την Κυριακή
Εντόπισαν χειροβομβίδα σε καλοκαιρινό υποστατικό στην Αγία Νάπα-Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες (pics)
Ταυτόχρονες τρεις εστίες πυρκαγιάς στην Πάφο-Σε απόσταση 200 μέτρα η μία από την άλλη (pics)
Υφυπουργός Καινοτομίας: Το 2026 έρχεται το 112, η Κυβέρνηση εντόπισε τα προβλήματα και τις αδυναμίες