Τέλος Αυγούστου πληρώνονται υπερωρίες του περασμένου... Δεκέμβρη οι αστυνομικοί-Καθυστερήσεις μηνών

Δυσφορία επικρατεί ανάμεσα στις τάξεις των αστυνομικών με τις απλήρωτες υπερωρίες αρκετών μηνών, ενώ την ίδια ώρα, τα τελευταία δυο χρόνια, φαίνεται να βρίσκονται στο περίμενε για εκσυγχρονισμό των πληρωμών με την εγκατάσταση λογισμικού, ωστόσο, ακόμη δεν διαφοροποιήθηκε κάτι, με τα τιμολόγια επί χάρτου να παραμένουν, όπως ήταν και πριν μερικές δεκαετίες.

Φανερά προβληματισμένοι οι αστυνομικοί, βλέπουν με ιδιαίτερη ανησυχία το γεγονός πως κανείς δεν γνωρίζει πόσα είναι τα χρήματα που έχουν να παίρνουν από τις υπερωρίες τους, αφού φαίνεται να πραγματοποιούνται πληρωμές με καθυστερήσεις μέχρι έξι και οκτώ μηνών. Μάλιστα, με τα μισθολόγια του Αυγούστου, που παραθέτει σε επιστολή της η Συντεχνία Ισότητα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, παρουσιάζει τις απλήρωτες υπερωρίες και εκμισθώσεις που παρατηρούνται.

Σε δηλώσεις του στον REPORTER ο πρόεδρος της Συντεχνίας Ισότητα, Νίκος Λοϊζίδης, ανέφερε ότι, «εδώ και δυο χρόνια, περιμένουμε υπομονετικά να γίνει το σχετικό λογισμικό για να μπορέσουν να πληρώνονται, τουλάχιστον κάθε δυο μήνες, οι αστυνομικοί τα υπερωριακά και τις εκμισθώσεις. Η μεγαλύτερη απογοήτευση είναι ότι όχι μόνο δεν έχει γίνει το λογισμικό, επικρατεί ένα μπάχαλο, λες και η Αστυνομία είναι οργανισμός τριτοκοσμικής χώρας, με ένα κονδύλι 300 εκατομμυρίων ευρώ, από τον φορολογούμενο πολίτη και σήμερα να μην γνωρίζουν οι αστυνομικοί, πόσα έχουν να παίρνουν, τι έχουν πληρωθεί, πότε θα το πληρωθούν και τι εκκρεμεί ακόμη για να τους δοθεί».

Όπως εξήγησε ο κ. Λοϊζίδης, πρόκειται για ένα θέμα το οποίο ταλανίζει τα σώματα ασφαλείας και πρόσθεσε μάλιστα πως, «με Γκεμπελιστικές προπαγάνδες από την ηγεσία, προσπαθούν να μας πείσουν και να κάνουν τη νύχτα μέρα, ότι είμαστε υποκριτές και ψεύτες. Με τα τεκμήρια που δώσαμε στη δημοσιότητα και τα μισθολόγια που δημοσίευσε, το Γενικό Λογιστήριο της Δημοκρατίας για τους χιλιάδες αστυνομικούς, διαψεύδονται όσοι μίλησαν εκ μέρους του Αρχηγείου για το συγκεκριμένο θέμα και να ξέρουν ότι πλέον η Συντεχνία Ισότητα, δεν πρόκειται να αφήσει τους αστυνομικούς να νιώθουν εργαζόμενοι τέταρτης και πέμπτης κατηγορίας».

Αναφορικά με την καθυστέρηση που παρατηρείται στις πληρωμές ο κ. Λοϊζίδης είπε ότι, «για άλλα καθήκοντα είναι έξι μήνες, για άλλα καθήκοντα είναι οκτώ μήνες και για άλλα καθήκοντα είναι από τα πέρσι», προσθέτοντας πως, «δεν ξέρουμε τι γίνεται, καθώς επικρατεί ένα μπάχαλο με τις πληρωμές των αστυνομικών. Επικρατεί μια ακαταστασία και παραμείναμε στον καιρό του τιμολογίου. Σίγουρα όμως, δεν είναι δουλειά του κάθε αστυνομικού, οι διαδικασίες που γίνονται για να πληρωθεί. Τον αστυνομικό αυτό που τον αφορά, είναι ότι πρέπει να πληρώνεται κάθε δυο μήνες, τα δεδουλευμένα του».

Πάντως, ο πρόεδρος της Συντεχνίας, προειδοποίησε ότι, «είναι η τελευταία φορά που ανεχόμαστε να αποκαλούν μια Συντεχνία, ψεύτες και υποκριτές. Δεν έχουμε ζητήσει ευθύνες, γιατί εμείς θεωρούμε ότι είναι συνάδελφοι, αλλά εάν κάποιοι δεν έχουν μέσα τους τη συναδελφική αλληλεγγύη, παρά μόνο την προσωπική ανέλιξη, τότε να γνωρίζουν ότι μπροστά στον βωμό της εργασιακής ειρήνης των αστυνομικών, δεν θα προσμετρήσουμε ούτε εμείς τίποτα».

Δείτε παρακάτω τα αποδεικτικά που παρουσιάζει η Συντεχνία με τις καθυστερήσεις στις πληρωμές:

369630834_629529165933717_4601317817050951369_n

369674375_629529142600386_1699379584793861953_n

369707310_629529112600389_3340940214178693577_n

370383586_629528989267068_9150639372082171485_n

Δειτε Επισης

Νέα στοιχεία για τον Τσιντούλα, «έδρασε μόνος του»-Με λουλούδια έξω από το νοσοκομείο οι υποστηρικτές του Φίτσο
Οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος και ανατράπηκε-Απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική
Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο Ρόμπερτ Φίτσο-Υπό κράτηση ο δράστης, του απαγγέλθηκαν κατηγορίες
Οι Χούθι έπληξαν ελληνόκτητο πλοίο με σημαία Παναμά στην Ερυθρά Θάλασσα-Δεν υπάρχουν θύματα
Επανέρχεται ξανά η CMC-«Αν η ΕΤΥΦΑ συνεχίσει να αλλάζει τους κανόνες δικαιούμαστε αποζημίωση»
Ανακαλεί την απαγόρευση παραχώρησης αδειών χρήσης πυροτεχνημάτων η Υπηρεσία Μεταλλείων
«Δικτάτορας που δεν αναγνωρίζει κόκκινες γραμμές ο Πούτιν»-Τι λέει συνεργάτης του Ναβάλνι
Στις φλόγες τυλίχθηκαν όχημα buggy και τετράτροχη μοτοσικλέτα στο Λατσί
Χάος με τις ανάρμοστες συμπεριφορές στην ψηφιακή πύλη που ενώνει τις δύο πόλεις Νέα Υόρκη-Δουβλίνο
Φωτιά σε υπνοδωμάτιο διαμερίσματος στην Πάφο-Στο Νοσοκομείο ο ένοικος με αναπνευστικά προβλήματα