Η Βρετανίδα βουλευτής Τερέζα Βίλιερς καταδικάζει τις επιθέσεις στην Πύλα

"Οι επιθέσεις κατά των ειρηνευτικών δυνάμεων του ΟΗΕ στην Κύπρο είναι εντελώς απαράδεκτες και τις καταδικάζω", ανέφερε η Βρετανή βουλευτής των Συντηρητικών, Τερέζα Βίλιερς, σε πρόσφατη ανάρτησή της στο Instagram.

"Οι τουρκικές αρχές θα πρέπει να σεβαστούν την ακεραιότητα της ουδέτερης ζώνης του ΟΗΕ στην Κύπρο", ανέφερε επίσης η Βίλιερς, που είναι Πρόεδρος των Συντηρητικών ‘Φίλων της Κύπρου’.

Στην ανάρτησή της η Βίλιερς εκφράζει την υποστήριξή της για την κοινή ανακοίνωση της Βρετανικής Ύπατης Αρμοστείας, της Γαλλικής Πρεσβείας και της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Κύπρο για τα επεισόδια στην Πύλα, την οποία κοινοποίησε στον λογαριασμό της στο Instagram.

Την Τρίτη 22 Αυγούστου 2023, τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας καταδίκασαν τα περιστατικά στην νεκρή ζώνη, στο χωριό της Πύλας, με επιθέσεις κατά προσωπικού της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ, επαναλαμβάνοντας την πλήρη υποστήριξή τους προς την ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Οι τρεις εξελίξεις που κρατά από την Πολυμερή ο ΠτΔ-Πέταξε το μπαλάκι στο Φιντάν για εξελίξεις
Μ. Χατζημανώλη: Κύπρος-Ελλάδα πορεύονται μαζί στον αγώνα για το Κυπριακό
Δεν κάνει βήμα πίσω ο Τατάρ-«Καμία συμφωνία δεν είναι δυνατή χωρίς εγγύηση της Τουρκίας»
Πυροδοτεί το κλίμα παραμονή της μαύρης επετείου ο Τατάρ-«Ο πραγματικός κατακτητής της Κύπρου η Ελλάδα»
Παράνομη κάθοδος Ερντογάν στα κατεχόμενα για τα πανηγύρια της ντροπής στην επέτειο της εισβολής
Στήριξη στις προσπάθειες Γκουτέρες για το Κυπριακό εξέφρασε ο Μακρόν-Το ευχαριστώ του ΠτΔ
Καλωσόρισε τις εξελίξεις στο Κυπριακό η Τζούλι Ντέιβις-«Ελπίζουμε να σημειωθεί πρόοδος»
Στα σκαριά σχέδιο δράσης για ανάπτυξη της αμυντικής βιομηχανίας-Τα προγράμματα έρευνας και τα πλάνα ΥΠΑΜ
Δεν πρόλαβε να επιστρέψει ο Τατάρ και δυναμιτίζει το κλίμα-«Όχι σε διαπραγματεύσεις χωρίς αναγνώριση κυριαρχικής ισότητας»
Το «προεκλογικό» τουρ του Τατάρ στη Νέα Υόρκη και τα ερωτήματα για το μέλλον του Κυπριακού