«Στα 32 χρόνια υπηρεσίας δεν έχω ζήσει παρόμοιες ακραίες συνθήκες»

«Στα 32 χρόνια υπηρεσίας στο Σώμα δεν έχω ζήσει παρόμοιες ακραίες συνθήκες». Αυτό επισήμανε ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος της Ελλάδας, αντιστράτηγος Γεώργιος Πουρναράς, στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής για την εξέλιξη των δασικών πυρκαγιών που έχουν εκδηλωθεί.

Όπως είπε ο κ. Πουρναράς οι πυρκαγιές παρουσιάζουν μια εξαιρετική δριμύτητα ακόμη και το βράδυ που περίμεναν να μειωθούν οι εντάσεις των ανέμων, αυτοί έφταναν τα 6-7 μποφόρ και οι ριπές τα 8 μποφόρ.

«Καταλαβαίνετε ότι ακόμα και το βράδυ, που άλλες περιόδους τα προηγούμενα χρόνια ήταν οι πυρκαγιές αντιμετωπίσιμες, τώρα γίνονται πιο δύσκολα αντιμετωπίσιμες. Το Πυροσβεστικό Σώμα είναι από τις λίγες υπηρεσίες πανευρωπαϊκά μπορεί και διεθνώς που οι πυροσβέστες επιχειρούν ακόμη και το βράδυ. Το προσωπικό δίνει έναν τεράστιο αγώνα με αυτοθυσία ξεπερνώντας φυσικά και ψυχικά όρια», υπογράμμισε ο κ. Πουρναράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Όπως είπε, από την αρχή της αντιπυρικής περιόδου και ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα το σύνολο του Πυροσβεστικού Προσωπικού επιχειρεί στις πυρκαγιές που εκδηλώνονται καθημερινά και επισήμανε ότι το σύνολο του προσωπικού είναι σε γενική επιφυλακή. «Καθημερινά από την αρχή της περιόδου είχαμε από 50-60 εκδηλώσεις πυρκαγιών. Κι αυτές αντιμετωπίζονταν με επιτυχία. Μετά τον παρατεταμένο καύσωνα και την εποχή των μελτεμιών δυστυχώς οι συνθήκες άλλαξαν. Αυτή η ιδιαίτερη ξηροθερμική περίοδος με την επέλευση των δυνατών ανέμων έκανε τις πυρκαγιές πολύ δύσκολα αντιμετωπίσιμες», σημείωσε ο κ. Πουρναράς και υπογράμμισε ότι οι συνθήκες είναι ακραίες.

Πηγή: iefimerida

Δειτε Επισης

«Με μαχαίρωσε ο πατέρας μου», φώναζε ο 45χρονος γιος αφού χτυπήθηκε από τον 71χρονο
Ποινικές διώξεις για τους 40 θανάτους στη ΜΕΘ του νοσοκομείου στο Αγρίνιο την περίοδο του κορωνοϊού
Τραγωδία στη Νέδα-Νεκρός ο τετράχρονος που είχε πέσει σε χαράδρα με τον πατέρα του
Πρώτη φορά απευθείας αεροπορική σύνδεση Αθήνα-Λος Άντζελες
Με μία μαχαιριά σκότωσε τον γιο του ο 71χρονος-«Πάλευε να τον σώσει από τα ναρκωτικά»
Πατέρας μαχαίρωσε και σκότωσε τον 45χρονο γιο του στη Νέα Σμύρνη
Η έρευνα για τους τρεις θανάτους, το επεισόδιο στο νοσοκομείο και η μυστήρια ενεργοποίηση ενός κινητού τηλεφώνου
Αναστάτωση σε πτήση με προορισμό την Κύπρο-Επιβάτης επιτέθηκε λεκτικά στον κυβερνήτη και στο πλήρωμα
Ξεκαθάρισμα λογαριασμών οι πυροβολισμοί στα Σεπόλια με τραυματία έναν 17χρονο
Αγωγή €500.000 από Εθνική Πινακοθήκη στον Παπαδόπουλο-«Από μισό ευρώ να βάλουμε όλοι οι Χριστιανοί τα μαζέψαμε»