Καταγγελία για απαξιωτική συμπεριφορά δημόσιου λειτουργού-«Ε αφού είναι κλινήρης η μάμμα σου τι θέλεις την ταυτότητα;»

Έρευνα σε σχέση με καταγγελία για συμπεριφορά δημόσιου λειτουργού, της Επαρχιακής Διοίκησης Λευκωσίας, διέταξε ο υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτηση της η ηθοποιός, Νιόβη Χαραλάμπους, ανέφερε πως «λυπάμαι πραγματικά για αυτόν τον τόπο. Χρειάστηκε να μιλήσω με την Επαρχιακή Διοίκηση για να ανανεώσω τις ταυτότητες των ηλικιωμένων πια γονιών μου. Μεγάλη απροθυμία, γραφειοκρατία, πολλά νεύρα. Είμαι μόνη σε αυτό το νησί που οι γονείς της είναι ανήμποροι να πάνε αυτοπροσώπως και να κάνουν τη δουλειά τους; Αναρωτιέμαι».

Όπως έγραψε η ηθοποιός, «δεν είναι δυνατόν, ούτε είναι ανθρώπινο, να μιλάει τόσο απαξιωτικά κάποιος υπεύθυνος και να μου λέει ''Ε αφού είναι κλινήρης η μάμμα σου τι θέλεις την ταυτότητα;''»

Παράλληλα, η κ. Χαραλάμπους ανέφερε ότι, «δεν θέλω τον οίκτο του Επάρχου, των λειτουργών, δεν θέλω... Θέλω να κάνω την δουλειά μου. Γιατί να μην μπορώ; Δεν θέλω να πω τώρα λεπτομέρειες για την κατάσταση των γονιών μου, θέλω μόνο να εξυπηρετηθούν δύο πολίτες της Κύπρου που δεν μπορούν να πάνε προσωπικά σε ένα γραφείο της δημόσιας υπηρεσίας. Γίνεται; Δεν γίνεται, σύμφωνα με τους υπεύθυνους. Στην ευρωπαϊκή μας Κύπρο».

Μετά από την καταγγελία σε ανάρτηση του ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι, «υπάρχει υπηρεσία στα Επαρχιακά που επισκέπτεται κλινήρης ηλικιωμένους ή/και παιδιά στο νοσοκομείο. Η συγκεκριμένη αντιμετώπιση/απάντηση από λειτουργό απαράδεχτη κ έδωσα από χθες οδηγίες για διερεύνηση».

Δειτε Επισης

Απονομή σε Κύπρια 1ου Βραβείου Ισότητας Φύλων στη Ναυτιλία από IMO
Το θέμα ανταλλαγής περιουσιών στον Ακάμα με χαλίτικα στο επίκεντρο σύσκεψης στο Υπ. Γεωργίας
Πλοία του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού στα κατεχόμενα
Yφ. Τουρισμού: Εντός των στόχων μας τα στατιστικά στοιχεία των αφίξεων
Λοττίδη: Επιζήμιες για ανθρώπινη αξιοπρέπεια oι διακρίσεις σεξουαλικού προσανατολισμού
Οι ημερομηνίες που θα καταβληθεί το επίδομα τέκνου και πολύτεκνης μάνας
Οι αναφορές του Υπουργού Υγείας για τα προβλήματα στα καινοτόμα φάρμακα-«Θα βρεθεί η χρυσή τομή»
Τέλος στο σίριαλ γενικού διευθυντή στον ΟΑΥ-Διόρισε Ανδρέα Παπακωνσταντίνου το Δ.Σ. του οργανισμού
Σκόνη και άνεμοι στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς ανεβαίνει η θερμοκρασία
Δημοσκόπηση για τα πέντε χρόνια ΓεΣΥ-Τα πλεονεκτήματα και ο βαθμός ικανοποίησης των δικαιούχων