Σε ύφεση η μεγάλη φωτιά στην Πάρνηθα-Σε εξέλιξη 99 πυρκαγιές, έγιναν 140 συλλήψεις

Σε πολλαπλά μέτωπα εκτυλίσσονται οι πυρκαγιές στην Ελλάδα, με τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων να συγκεντρώνονται κυρίως στα μέτωπα της Αττικής και του Έβρου. Στην τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής, μάλιστα, αναφέρθηκε ότι είναι αντιμέτωπη με 99 διαφορετικές πυρκαγιές.

Φωτιές έχουν εκδηλωθεί και σε άλλες περιοχές της χώρας, όπως η Βοιωτία αλλά και η Εύβοια.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά τη μεγάλη πυρκαγιά στην Πάρνηθα, παρά τις προσπάθειες των επίγειων και εναέριων πυροσβεστικών δυνάμεων, η φωτιά εισήλθε τελικά στον Εθνικό Δρυμό. Παρά την καθήλωση των εναέριων μέσων, η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση αλλά αναμένεται να είναι ολονύχτια η μάχη με τις φλόγες.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του εκπροσώπου της Πυροσβεστικής Γιάννη Αρτοποιού, η είσοδος της πυρκαγιάς στον Δρυμό διευκολύνθηκε από την κατεύθυνση των ανέμων και αυτή τη στιγμή οι φλόγες βρίσκονται σε χαράδρα με τη φωτιά να κατευθύνεται προς το Μετόχι Πάρνηθας.

Ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν σε κεντρικές αρτηρίες της περιοχής, ενώ μια σειρά δρόμων παραμένων κλειστοί.

Ισχυρές αναζωπυρώσεις καταγράφονται και στην πυρκαγιά του Έβρου, η οποία κινείται σε δύο μέτωπα, στην Αλεξανδρούπολη και το δάσος της Δαδιάς, ενώ ειδοποίηση για προληπτική εκκένωση οικισμών πραγματοποιήθηκε και στη Ροδόπη.

Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις στον REPORTER

Δειτε Επισης

Ανησυχία για τα 5,3 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος-Ζημιές στη Μονή Σίμωνος Πέτρας
Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος-Ταρακουνήθηκε η Βόρεια Ελλάδα
Μητέρα και γιος βρέθηκαν νεκροί μέσα στο σπίτι τους σε χωριό των Τρικάλων
Νέο θρίλερ με τη δολοφονία του Γιώργου Καριώτη στη Ρόδο-Συνελήφθη 41χρονος μετά από τρια χρόνια
Ζητούν από ανθρώπους που έχασαν συγγενείς τους στο Μάτι να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας του 2018
Τραγωδία στην Σκιάθο-Νεκρή τουρίστρια ανήμερα των γενεθλίων της
«Δεν μας ζήτησε συγγνώμη ο βοηθός νοσηλευτή»-Ξεσπά ο γιος της 62χρονης που δίνει μάχη για τη ζωή της στο Τζάνειο
Πλήγηκαν πέντε βασικά κέντρα του οργανισμού της 62χρονης που έλαβε λάθος αίμα-Δεν έχει επαφή με το περιβάλλον
Ένοχος για το διπλό φονικό στα Ανώγεια ο Μανώλης Καλομοίρης-Ο πατέρας του το ένα θύμα
Στην Άγκυρα την ερχόμενη εβδομάδα οι συνομιλίες Ελλάδας-Τουρκίας για πολιτικό διάλογο και θετική ατζέντα