Στο εδώλιο στρατιωτικοί για τους θανάτους του Ξάνθου και της Νάταλυς-Επιδόθηκαν κατηγορητήρια

Εξελίξεις προκύπτουν σε σχέση με τις υποθέσεις θανάτων του λοχαγού Ξάνθου Κυριάκου που σκοτώθηκε πριν από την έναρξη στρατιωτικής άσκησης της Εθνικής Φρουράς στην Τροοδίτισσα τον Μάιο του 2021, ως επίσης και της 27χρονης ΣΥΟΠ Νάταλυς Νεοφύτου, που καταπλακώθηκε από όχημα του στρατού κατά τη διάρκεια άλλης άσκησης, τον Μάιο του 2022 στον Κόρνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, μετά από οδηγίες της Νομικής Υπηρεσίας, η οποία μελέτησε τους φακέλους των δύο υποθέσεων, διαπιστώθηκε ότι προκύπτουν ποινικά αδικήματα εναντίον συγκεκριμένων προσώπων και ως εκ τούτου δόθηκε οδηγία στις Αρχές για καταχώρηση των δύο υποθέσεων ενώπιον Δικαστηρίου.

Μάλιστα, όπως φαίνεται έχουν ήδη επιδοθεί κατηγορητήρια στα πρόσωπα που κατηγορούνται για τους θανάτους των δύο νέων και θα κάτσουν στο εδώλιο του Δικαστηρίου.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, σε σχέση με την υπόθεση του λοχαγού Ξάνθου Κυριάκου αποφασίστηκε η δίωξη ενός προσώπου, εναντίον του οποίου διαφάνηκε ότι προκύπτουν ενδεχόμενα αδικήματα για κάποιους χειρισμούς που οδήγησαν στον θάνατο του άτυχου λοχαγού. Πρόκειται για στρατιωτικό, ο οποίος αντιμετωπίζει το αδίκημα του θανάτου εξ αμελείας.

Υπενθυμίζεται ότι ο θάνατος του άτυχου Ξάνθου σημειώθηκε στις 25 Μαΐου 2021, λίγο πριν την έναρξη άσκησης των καταδρομέων στην Τροοδίτισσα, την ώρα που επιχειρούσε κατάβαση σε πλατφόρμα με τη χρήση σχοινιού.

Μετά την πτώση του άτυχου Ξάνθου στο κενό, ενημερώθηκε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης και στήθηκε επιχείρηση με τη χρήση ελικοπτέρου, το οποίο ανέσυρε τον 33χρονο και τον μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν το θάνατό του.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών κρίθηκε σκόπιμη η αποστολή του σχοινιού με το οποίο επιχειρήθηκε η κατάβαση του λοχαγού. Από τις εξετάσεις εμπειρογνωμώνων του Πανεπιστημίου στην Πάτρα, εντοπίστηκαν σημάδια φθοράς. Αφότου ο φάκελος της υπόθεσης μεταφέρθηκε στη Νομική Υπηρεσία για μελέτη, εντούτοις πέρασε αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι να καταλήξουν στην τελική τους απόφαση για την υπόθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μπαλάκι ο φάκελος για την υπόθεση της Νάταλι, επιστράφηκε ξανά στην Αστυνομία

Στο εδώλιο και για το θάνατο της Νάταλυς

Την ίδια ώρα, η Νομική Υπηρεσία διέταξε την δίωξη ενός προσώπου, για τον θάνατο της 27χρονης Νάταλυς Νεοφύτου, που σκοτώθηκε μετά από τροχαίο ατύχημα κατά τη διάρκεια άσκησης στον Κόρνο, όταν το όχημα που επέβαινε ανατράπηκε, καταπλακώνοντάς την.

Πρόκειται επίσης για στρατιωτικό, ο οποίος αντιμετωπίζει το αδίκημα του θανάτου εξ αμελείας, ως επίσης και το αδίκημα της παραμέλησης καθήκοντος.

H τραγωδία είχε σημειωθεί στα πλαίσια στρατιωτικής άσκησης την Πέμπτη 12 Μαΐου 2022, την ώρα που η 27χρονη Νάταλι επέβαινε στο πίσω μέρος οχήματος, τύπου τζιπ, το οποίο ανατράπηκε, με αποτέλεσμα η άτυχη ΣΥΟΠ να εκτιναχθεί στο έδαφος και να καταπλακωθεί από το όχημα.

Από το ατύχημα, η 27χρονη τραυματίστηκε κρίσιμα και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου διαπιστώθηκε ότι έφερε πολλαπλές κακώσεις στο σώμα της, ενώ υπέστη σε δύο περιπτώσεις υπέστη επεισόδιο ανακοπής και τελικά κατέληξε.

Την επόμενη ημέρα διενεργήθηκε η νεκροτομή επί της σορού της, από τους ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι ο θάνατος της επήλθε από πολλαπλές κακώσεις σώματος και ζωτικών οργάνων λόγω οδικού τροχαίου δυστυχήματος.

Σημειώνεται ότι σε εξέλιξη βρίσκεται και η εκδίκαση της υπόθεσης θανάτου του 27χρονου ΣΥΟΠ, Παναγιώτη Γιαννιού, ο οποίος σκοτώθηκε έπειτα από άλμα από ελικόπτερο στις 25 Ιουνίου 2022. Για την υπόθεση στο εδώλιο βρίσκεται επίσης αξιωματικός της Εθνικής Φρουράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πήγαινε έλα οι φάκελοι για θανατηφόρα στην ΕΦ-Περιμένουν δικαίωση οι οικογένειες

Δειτε Επισης

Έριξαν μπάλες με ναρκωτικά και κινητά εντός των Κεντρικών Φυλακών- Εντοπίστηκαν από δεσμοφύλακες
Αναστάτωση σε σχολεία ανά το Παγκύπριο-Απειλητικά email για βόμβες
Καταχωρείται η ένσταση Γενικού Ελεγκτή στο αίτημα για παύση του-Πολυσέλιδη έκθεση των δικηγόρων
Κουκουλοφόροι τα έκαναν γυαλιά καρφιά στα κλειστά γήπεδα Απόλλωνα και ΑΕΛ
Αναστάτωση σε σχολεία της Λεμεσού-Στάλθηκαν απειλητικά email
Στο Νοσοκομείο πέντε πρόσωπα έπειτα από τροχαίο στην Πάφο
Νεαρός εντοπίστηκε να οδηγεί υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών στην Πάφο
Χειροπέδες σε 46χρονη για κλοπή των εισπράξεων από αρτοποιείο
Πυρκαγιές σε ισόγειο οικίας και διαμέρισμα στη Λάρνακα έθεσε σε κινητοποίηση την Πυροσβεστική
Χειροπέδες σε 19χρονο για κλοπές από οχήματα στη Λάρνακα