Έθεσε τα ζητήματα της Τεχνικής Εκπαίδευσης ενώπιον της Μιχαηλίδου η ΟΛΤΕΚ

Μήνυμα για στήριξη και αναβάθμιση της Τεχνικής Εκπαίδευσης τόσο στη σχολική εκπαίδευση όσο και σε μεταλυκειακό επίπεδο, έστειλε την Τρίτη η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Αθηνά Μιχαηλίδου.

Σε δηλώσεις της μετά από συνάντηση με την ηγεσία της ΟΛΤΕΚ, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο Υπουργείο Παιδείας, η κα. Μιχαηλίδου είπε ότι λόγω της επικείμενης έναρξης της σχολικής χρονιάς, θεωρούν πολύ σημαντικό να έχουν επικοινωνία με όλους τους εταίρους τους.

Σήμερα, συνέχισε η Υπουργός, είχαν μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση με την ΟΛΤΕΚ.

Όπως ανέφερε, είδαν μαζί με την ΟΛΤΕΚ τα διάφορα θέματα που αφορούν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, όπως τη στελέχωση, το κτιριολογικό πρόγραμμα, θέματα που αφορούν τα βιβλία, τα νέα προγράμματα και τις προτεραιότητες που έχουν ως Υπουργείο.

«Γενικότερα μεταφέραμε το μήνυμα που προκύπτει και από το πρόγραμμα διακυβέρνησης ότι η επιθυμία μας είναι να στηρίξουμε και να αναβαθμίσουμε την Τεχνική Εκπαίδευση ευρύτερα τόσο στη σχολική εκπαίδευση όσο και στο επίπεδο της μεταλυκειακής, με τα Μεταλυκειακά Ινστιτούτα. Συνεπώς ενημερώσαμε για τις αποφάσεις και ακούσαμε τις ανησυχίες τους που έχουν κυρίως να κάνουν με τα κτιριολογικά αλλά και με τη στήριξη έμπρακτα με θέσεις, κ.λπ., στην Τεχνική Εκπαίδευση», σημείωσε.

Η Υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι έχουν ήδη εκφράσει την θετική τους διάθεση για να βοηθήσουν, «και για μας σημασία έχει η συνέχιση αυτού του διαλόγου».

«Είναι μια δυναμική διαδικασία, έχει ήδη θεσμοθετηθεί αυτός ο διάλογος και θεωρούμε ότι και μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς θα είμαστε σε επικοινωνία με την Οργάνωση, έτσι ώστε να μπορούμε να επιλύσουμε τυχόν προβλήματα, τα οποία μπορεί εμφανιστούν κατά τη διάρκεια της φοίτησης. Γενικότερα θεωρούμε ότι αυτές οι συζητήσεις βοηθούν και εμάς γιατί παίρνουμε στοιχεία, παίρνουμε ανατροφοδότηση από τη βάση των εκπαιδευτικών μας, αλλά και τους συνδικαλιστές μας, ώστε να ενημερώνονται άμεσα για τις πολιτικές μας και για τις διάφορες αποφάσεις», συμπλήρωσε.

Κληθείσα να σχολιάσει τη χθεσινή ανακοίνωση της ΑΚΙΔΑ για το θέμα των κλιματιστικών, η κα. Μιχαηλίδου είπε ότι το Υπουργείο δεν έχει ακόμα προβεί σε επίσημη ανακοίνωση και πρόσθεσε ότι παρόλα αυτά όπως είχαν ανακοινώσει πρόσφατα κατανοούν πλήρως το πρόβλημα που υπάρχει με τις συνθήκες καύσωνα, με τα δεδομένα που έχουν στις σχολικές τάξεις και ενώ αναμένουν τις μελέτες των ειδικών για τα θέματα της θερμικής άνεσης στις τάξεις και της διασφάλισης καλύτερων συνθηκών, ταυτόχρονα προωθούν ένα πρόγραμμα εγκατάστασης κλιματιστικών, μιας συνέχισης σε αυτή την προσπάθεια, γιατί ήδη έχουν εγκαταστήσει κλιματιστικά και σε σχολικές τάξεις, έτσι ώστε να έχουν στο τέλος τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

«Οπότε χρειάζεται υπομονή. Να έχουμε και την τελική ανακοίνωση μας. Δουλεύουμε πολύ συστηματικά και πολύ σοβαρά, έτσι ώστε πρώτα απ΄όλα να έχουμε λυμένα τα ζητήματα ασφάλειας», πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος της ΟΛΤΕΚ, Παναγιώτης Λυσάνδρου, σε δηλώσεις του είπε ότι συναντήθηκαν σήμερα με την Υπουργό κατόπιν πρόσκλησης της, έτσι ώστε να ενημερώσει την Οργάνωση για την επικείμενη έναρξη των μαθημάτων.

«Μας ενημέρωσε για τη στελέχωση, για την πορεία των κτιριολογικών και για άλλα θέματα που αφορούν την έναρξη της σχολικής χρονιάς αλλά και άλλα θέματα που η τεχνική εκπαίδευση κατά καιρούς μας απασχολούν», σημείωσε.

Ο Πρόεδρος της ΟΛΤΕΚ είπε ότι έχουν προσέλθει στο Υπουργείο και εποικοδομητικά να συνεργαστούν, έτσι ώστε να έχουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για την επόμενη σχολική χρονιά, για το καλό της εκπαίδευσης και των μαθητών.

«Ευελπιστούμε ότι θα συνεχιστεί αυτή η καλή συνεργασία. Μας έχει δηλώσει η Υπουργός σε ότι αφορά θέματα πολύ σημαντικά για μας που είναι οι οργανικές θέσεις, έτσι ώστε να διευκολυνθεί το έργο των σχολείων, η ενίσχυση της Τεχνικής Εκπαίδευσης γενικότερα με διοικητικές θέσεις, τους πυλώνες της Τεχνικής Εκπαίδευσης, όπως για παράδειγμα τα ΜΙΕΕΚ, και άλλους πυλώνες, οι Εσπερινές Τεχνικές Σχολές, ότι αυτά τα βλέπει με θετικό μάτι και είναι σε μια εξέταση αυτών των αιτημάτων μας και θα μας απαντήσει σε επικείμενη συνάντηση μας», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Παραδόθηκαν σε 160 οικογένειες κουπόνια και πακέτα με τρόφιμα για το Πάσχα
Τήρησαν και φέτος το έθιμο της αναπαράστασης της μεταφοράς του Σταυρού στον Κάθηκα (pics&vid)
Καρογιάν: Πρωταρχική επιδίωξη της ΔΗΠΑ να τερματιστεί η κατοχή
«Ψήφος εμπιστοσύνης στο θεσμικό πλαίσιο Κύπρου η έκθεση Moneyval»-Ικανοποίηση ΕΚΚ για τα ευρήματα
Φράγκος: Από Β’ Παγκόσμιο έχουμε να δούμε τόσους νεκρούς δημοσιογράφους όπως στη Γάζα
Τουλάχιστον 20 νεκροί σε δυστύχημα με λεωφορείο που έπεσε σε φαράγγι στο Πακιστάν
Πρόλαβαν τα χειρότερα από την πυρκαγιά που ξέσπασε στα Λαγουδερά-Ψάχνουν τα αίτια
Στολίστηκαν με κατάνυξη οι Επιτάφιοι και ξεκίνησε το προσκύνημα των πιστών στις Εκκλησίες (pics)
Οι 25 εκλεκτές παρθένες του δικτάτορα Κιμ Γιονγκ Ουν-Η ομάδα ηδονής που τον διασκεδάζει
«Μπλόκο» στο εμπόριο με το Ισραήλ βάζει η Τουρκία μέχρι να εξασφαλιστεί μόνιμη κατάπαυση πυρός στη Γάζα