Οι δραματικές στιγμές στην Ελλάδα μέσα από φωτογραφίες

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που φτάνουν από την Ελλάδα, όπου οι δυνάμεις πυρόσβεσης δίνουν γενναία μάχη με τις φλόγες, καθώς τα μέτωπα των πυρκαγιών είναι πολλά και όσο περνά η ώρα, πληθαίνουν επικίνδυνα. Πολλές περιοχές έχουν εκκενωθεί, ο κόσμος έχει εγκαταλείψει τις οικίες του για να σωθεί, ενώ στους δρόμους επικρατεί πανικός, με τα οχήματα να σχηματίζουν ουρές χιλιομέτρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Τα βλέμματα έχουν στραφεί από το περασμένο Σάββατο στην Αλεξανδρούπολη, όπου η πυρκαγιά μαίνεται ανεξέλεγκτη, ενώ και στη Φυλή η κατάσταση είναι κρίσιμη, δεδομένου ότι καίγονται σπίτια και καταστήματα, ενώ οι αρχές εκκενώνουν τις οικίες. Η κατάσταση είναι αποπνικτική, ενώ οι πυκνοί καπνοί στην περιοχή είναι τεράστιοι και φτάνουν μέχρι την Αττική οδό. Δραματική είναι η έκκληση του δημάρχου Φυλής, Χρήστου Παππού, που ζητά «επειγόντως εναέρια μέσα».

Οι κάτοικοι των περιοχών προσπαθούν με νύχια και με δόντια να προστατεύσουν τις κατοικίες τους, ενώ αρκετοί είναι και αυτοί που θέλησαν να διασώσουν τα ζώα τους από την πύρινη λαίλαπα.

xasia___3_

875_87bb3ac4-40f5-4d1b-a62c-df3e56f708d5

xasia___5_

image (1)

image (2)

875_87bb3ac4-40f5-4d1b-a62c-df3e56f708d5

654564

5646

Πάντως, τα βίντεο που κάνουν το γύρο του διαδικτύου και δείχνουν την κατάσταση που επικρατεί στις περιοχές, προκαλούν σοκ και ανησυχία, αφού ο ουρανός έχει γίνει πορτοκαλί και οι καπνοί είναι πολύ πυκνοί.

Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκεται η τοπική κοινότητα της Βίτωλης από την ανεξέλεγκτη φωτιά που μαίνεται από τη μια περίπου το μεσημέρι στην περιοχή της Μακρακώμης και κινείται απειλητικά προς Βίτωλη και Τσούκα.

Σε δηλώσεις του στο lamianow.gr ο Φώτης Κόρδας πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, είπε: «Αν δεν έρθουν αεροπλάνα να κάνουν ρίψεις έχω την αίσθηση ότι η φωτιά θα φτάσει πολύ γρήγορα στο χωριό μας. Οι δεξαμενές του χωριού είναι γεμάτες έχουμε κάνει πρόβλεψη, ευτυχώς, ας ελπίσουμε να μας βοηθήσει και η τύχη. Αν χρειαστεί θα γίνει ακόμη και εκκένωση είμαστε σε επικοινωνία με την αστυνομία αλλά και την πυροσβεστική. Η φωτιά είναι 200-300 μέτρα από το σπίτια. Έχουμε ενημερώσει τους κατοίκους να είναι σε επιφυλακή».

367875228_701045038509399_8985419698848607800_n-338x600

325463

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες σε Κω, Χίο και Κρήτη
Δίδυμες πέτυχαν την ίδια ακριβώς βαθμολογία και του χρόνου δίνουν Πανελλήνιες και οι δίδυμοι αδελφοί τους
Μάχη με τις φλόγες στη Χίο, δύσκολη η κατάσταση και στην Κω-Πέντε τραυματίες (pics)
Δύσκολη κατάσταση στη Χίο, καλύτερη εικόνα στην Κω-Τραυματίστηκαν δύο πυροσβέστες
Στη φυλακή για πέντε χρόνια οι δύο που καταδικάστηκαν για τον θάνατο του 24χρονου Νάσου από την Πάφο
Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στην Κω-Μήνυμα από το 112 για εκκένωση της Καρδάμαινας (pic)
Μητσοτάκης: Οι πυρκαγιές δοκιμάζουν και φέτος τη χώρα
Νέες πυρκαγιές μαίνονται στην Ελλάδα-Μήνυμα στο 112 καλεί τους πολίτες να είναι σε ετοιμότητα
Να κηρυχθούν εκ νέου ένοχοι οι δυο για το θάνατο του Νάσου Κωνσταντίνου ζητά η Εισαγγελέας
Καταγγελίες για την πυρκαγιά στην Σταμάτα-«Κάτοικος είδε εμπρηστή ντυμένο πυροσβέστη να πετάει γκαζάκια»