Ενθαρρύνει τη συμμετοχή των νέων της Διασποράς σε δημοκρατικές διαδικασίες η Αννίτα

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου ενθάρρυνε αντιπροσωπεία νέων της κυπριακής Διασποράς που επισκέφθηκε την Τρίτη τη Βουλή να συμμετέχει στις δημοκρατικές διαδικασίες και να πιστέψει ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά στον σημερινό κόσμο.

Η αντιπροσωπεία αποτελείτο από νέους από το Ηνωμένο Βασίλειο, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Νότια Αφρική και την Ελλάδα που επισκέπτονται αυτή την περίοδο την Κύπρο στο πλαίσιο του NEPOMAK Cyprus Culture Tour, το οποίο αποσκοπεί στο να τους βοηθήσει να ανακαλύψουν την κληρονομιά και τον πολιτισμό τους και να εξερευνήσουν την Κύπρο μέσα από ξεναγήσεις και διαδραστικές εμπειρίες.

Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Ολομέλειας, η κ. Δημητρίου τόνισε τη σημασία της διεξαγωγής της συνάντησης στη Βουλή των Αντιπροσώπων και εξήγησε την ιστορία, τη λειτουργία και τη σύνθεση του σώματος από την ανεξαρτησία της χώρας το 1960.

Αναφέρθηκε επίσης στα πρόσφατα επεισόδια στην περιοχή της Πύλας και τόνισε τη σημασία της επανέναρξης των συνομιλιών για το Κυπριακό εντός του συμφωνημένου πλαισίου της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας.

Η Πρόεδρος της Βουλής τόνισε επίσης τη σημασία της συμμετοχής των νέων στις δημοκρατικές διαδικασίες, ώστε να έχουν λόγο στις αποφάσεις που επηρεάζουν το μέλλον τους.

Η κ. Δημητρίου αναφέρθηκε ακόμη στο πρόγραμμα που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια, όπου φοιτητές κυπριακών πανεπιστημίων καλούνται για δύο μήνες κάθε καλοκαίρι να παρακολουθούν όλες τις διαδικασίες της Ολομέλειας και το έργο των Βουλευτών, αλλά και να βοηθούν ως ασκούμενοι σε διάφορα τμήματα της Βουλής ανάλογα με την ειδικότητά τους (π.χ. νομικά, διεθνείς σχέσεις).

«Η συμβουλή μου προς εσάς είναι να τολμήσετε, πρέπει να πιστέψετε ότι μπορείτε να γίνετε η διαφορά που θέλετε να δείτε στον κόσμο», σημείωσε η κ. Δημητρίου και προέτρεψε τους συμμετέχοντες να αποκτήσουν όσο το δυνατόν περισσότερες εμπειρίες και να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες που θα τους επιτρέψουν να αυξήσουν τις γνώσεις τους για τα τρέχοντα θέματα και να διαμορφώσουν το όραμά τους για το μέλλον.

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Τον αμανέ τους για διώξεις σφετεριστών συνεχίζουν οι τούρκοι-«Θα υπάρξει απάντηση αν συνεχιστούν»
Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Για περιφερειακές εξελίξεις συνομίλησαν Ρούμπιο-Κόμπος
Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο τηε Εσθονίας ο ΠτΔ-«Kοινές απόψεις για μεγάλα ζητήματα»
Κατηγορεί την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ ότι δεν παρέστη στο Συνέδριό του, «δεν μας προσκαλέσατε», απαντούν στο Προεδρικό
Έμπρακτη η αλληλεγγύη Ευρωπαϊκής Αριστεράς στην Κύπρο, λέει ο Συμπρόεδρός της
Τη σταθερή αλληλεγγύη της Λιθουανίας στις προσπάθειες για λύση του Κυπριακού εξέφρασε ο Ναουσέντα
Προκλητική παρουσία «ελληνόφωνων ακαδημαϊκών και πολιτικών παραγόντων» στα κατεχόμενα καταγγέλλει το ΕΛΑΜ
Πρόσταγμα Στεφάνου για πολιτική αντεπίθεση της Αριστεράς-«Είμαστε κόμμα ανανεωμένο, μαχητικό και ισχυρό»
Ν. Χριστοδουλίδης: Θα συνεχίσουν να ενισχύονται οι δεσμοί φιλίας και συνεργασίας με Λιθουανία
Παραδόθηκε στον Υφ. Μετανάστευσης το εκσυγχρονισμένο ν/σ για τους πρόσφυγες