Δυναμική παρέμβαση ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ για τα κλιματιστικά

Tην άμεση παρέμβαση και τη βούληση του Υπουργείο Παιδείας, για τον χειρισμό του θέματος των κλιματιστικών στα σχολεία, ζήτα η ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία, σε αντίθεση περίπτωση προαναγγέλλει λήψη μέτρων.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της, εκφράζει τη λύπη της καθώς το ΥΠΑΝ παρά τις αλλεπάλληλες παρεμβάσεις μας για το θέμα των κλιματιστικών στα σχολεία, συνεχίζει να μην καταθέτει δημόσια τη θέση του για επίλυση του θέματος.

Και προσθέτει, «έγκαιρα, η ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία υπέδειξε τη σοβαρότητα του θέματος που είναι απόλυτα συνδεδεμένο με την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρόνιας. Τα κλιματιστικά και τα συστήματα εξαερισμού είναι απαραίτητα στις σχολικές αίθουσες για να διασφαλίζουν τις καλύτερες συνθήκες υγείας και ασφαλείας, για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Το ζήτημα των συνθηκών μάθησης στις σχολικές μας αίθουσες πρέπει να απασχολήσει δραστικά τόσο την κοινωνία στην ολότητα της αλλά κυρίως τους οργανωμένους γονείς, αφού τόσο για μας τους εκπαιδευτικούς όσο και για τους γονείς οι συνθήκες μάθησης των παιδιών-μαθητών μας θα πρέπει να αποτελούν έναν από τους κύριους άξονες διεκδικήσεων μας».

Παράλληλα η ΠΑΔΕΔ αναφέρει ότι, «η λήψη μέτρων αντίδρασης ποτέ δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά στην προκειμένη περίπτωση, η μέχρι στιγμής αντίδραση του ΥΠΑΝ καθιστά μονόδρομο τη συζήτηση και λήψη μέτρων από το επερχόμενο ΔΣ ΠΟΕΔ που ως ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία εγγράψαμε το θέμα. Συλλογικά στο ΔΣ της ΠΟΕΔ θα πρέπει να δώσουμε ξεκάθαρη κατεύθυνση στην ηγεσία για αποτελεσματική διαχείριση του ζητήματος. Η ΠΟΕΔ σε συνεργασία με τις υπόλοιπες εκπαιδευτικές οργανώσεις και τους Οργανωμένους Γονείς εσπευσμένα θα πρέπει να διαβουλευθεί με το ΥΠΑΝ, με απώτερο στόχο την διασφάλιση των καλύτερων δυνατών συνθηκών εντός των σχολικών μονάδων, ενώ επικρατούν συνθήκες καύσωνα».

Καταλήγοντας τονίζει πως, «αναμένουμε, έστω και την υστάτη, ότι το ΥΠΑΝ θα επιδείξει την ανάλογη πολιτική βούληση που θα δώσει λύση σε μια σοβαρή εκκρεμότητα ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς».

Δειτε Επισης

Στην Πτολεμαΐδα το χρυσό δελτίο των 18,6 εκ. ευρώ-Στην Κύπρο το ένα πεντάρι του Τζόκερ
Με συννεφιά και βροχές φεύγει ο Σεπτέμβρης-Στους 32 βαθμούς η θερμοκρασία
Ανησυχητικές εκτιμήσεις για τον τερματισμό μέτρων στήριξης-«Επιβάρυνση 201 εκατομμυρίων στα νοικοκυριά»
«Ανεξεταστέοι» οι μαθητές από τη χρήση των κινητών στην τάξη-Πέφτουν οι μαθησιακές τους ικανότητες
Τρέχει για το Νομοσχέδιο επικίνδυνων οικοδομών το ΥΠΕΣ-Προς κατάθεση στην επόμενη συνεδρία Υπουργικού
Ένας υπερτυχερός κέρδισε τα €18,6 εκατ. του Τζόκερ
Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν πάνω από 18,5 εκατ. ευρώ του Τζόκερ
Διαμαρτυρία για προσάρτηση ουκρανικών εδαφών από τη Ρωσία στη Λευκωσία
Στο Υπουργικό σχέδιο διαμονής και φροντίδας σε Στέγες Ηλικιωμένων
Στη Βουλή το Νομοσχέδιο για τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων-Προνοεί αύξηση 1,5 τοις εκατό