Σοβαρή ανησυχία για την Πύλα και κάλεσμα για τερματισμό έργων στο προσχέδιο του ΣΑ

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών αναμένεται να εκφράσει σοβαρή ανησυχία για τις ενέργειες του κατοχικού καθεστώτος στη νεκρή ζώνη κοντά στην Πύλα.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΡΙΚ στη Νέα Υόρκη, Θανάση Τσίτσα, στο προσχέδιο της ανακοίνωσης του Συμβουλίου Ασφαλείας, το οποίο ετοίμασε η Βρετανία, θα σημειώνεται ότι οι ενέργειες της τουρκοκυπριακής πλευράς στη νεκρή ζώνη αντίκεινται στα ψηφίσματά του.

Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας θα καταδικάζουν, επίσης, τις επιθέσεις κατά των ειρηνευτικής δύναμης και τις ζημιές σε οχήματα της. Επιπρόσθετα, θα αναφέρεται ότι, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, οι επιθέσεις κατά των ειρηνευτικών δυνάμεων μπορεί να συνιστούν εγκλήματα.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών θα καλεί το ψευδοκράτος να σταματήσει τα παράνομα κατασκευαστικά έργα και θα τονίζει την ανάγκη αποφυγής μονομερών ή κλιμακούμενων ενεργειών, που θα μπορούσαν να αυξήσουν την ένταση και να βλάψουν τις προοπτικές διευθέτησης του Κυπριακού.

Δειτε Επισης

Στους 68 έφτασαν οι νεκροί από τις φονικές πλημμύρες στο Τέξας-Αδιανόητες εικόνες καταστροφής
Νέα κίτρινη προειδοποίηση από τη Μετεωρολογική-Θα φτάσει τους 41 βαθμούς ο υδράργυρος
Μάχη με το χρόνο δίνουν οι διασώστες μετά τις πλημμύρες στο Τέξας-Νεκρά 15 παιδιά
Σκηνές πανικού σε αεροσκάφος της Ryanair-Επιβάτες πηδούν από τα φτερά, 18 τραυματίες
Προσβασιμότητα για λίγους-Τα καθημερινά εμπόδια των ατόμων με αναπηρίες στους χώρους εστίασης
Νέα διαμαρτυρία έξω από τη Νομική Υπηρεσία για τη δολοφονία του Θανάση-«Δεν ήταν το μόνο θύμα συγκάλυψης και διαφθοράς»
Επανήλθαν οι Οικολόγοι, ζητούν παραίτηση ή παύση Αγγελίδη-«Πρέπει να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη»
Τους ζήτησαν να φύγουν από νυχτερινό κέντρο και τους επιτέθηκαν ληστεύοντάς τους-Χειροπέδες σε 46χρονο
Επενδύει στην πρωτοβουλία Γκουτέρες για πολυμερή η Κυβέρνηση-«Η τουρκική πλευρά δεν δημιουργούνται ρεαλιστικές προσδοκίες»
Απόπειρα φόνου διερευνούν οι Αρχές-Ανήλικος επιτέθηκε σε 23χρονο προκαλώντας του εγκεφαλική αιμορραγία