Επιμένει να προκαλεί ο Τατάρ-«Θα συνεχιστεί το έργο, οι Ε/κ προσπαθούν να μετατρέψουν την Πύλα σε ε/κ χωριό»

Ο Ερσίν Τατάρ, ισχυρίστηκε ότι «η ελληνοκυπριακή πλευρά προσπαθεί να μετατρέψει το μικτό χωριό της Πύλας σε εξ ολοκλήρου ελληνοκυπριακό χωριό». 

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, μιλώντας στο πρακτορείο «Αναντολού», ο κ. Τατάρ υποστήριξε ότι οι αντιρρήσεις της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών για τη διαδρομή επηρεάστηκαν από την ε/κ πλευρά που επιδιώκει «να διώξει τους Τουρκοκύπριους από την Πύλα».

Ο κ. Τατάρ κατηγόρησε επίσης, τον ΟΗΕ ότι καθυστερεί το έργο μέσω της διπλωματίας εδώ και 25 χρόνια, κάνοντας λόγο για προσπάθεια να κάνει τους Τουρκοκύπριους να το «ξεχάσουν».

Ο κ. Τατάρ είπε ότι η κατασκευή του δρόμου θα ολοκληρωθεί παρά τις ενστάσεις. «Δεν μπορούμε να τους επιτρέψουμε να δείχνουν τη γη της τδβκ εντός της Πράσινης Γραμμής», πρόσθεσε, ενώ εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι η κρίση θα επιλυθεί διπλωματικά.

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Το «ΘΑλΕΙΑ2021-2027» θα αυξήσει το ΑΕΠ κατά 6% μέχρι το 2029
Ενοχλήθηκε και με τον Τασούλα ο Τατάρ-Κάνει λόγο για απόκρυψη της πραγματικότητας
A. Δημητρίου: Η θέση της Κύπρου είναι στην καρδιά της Ευρώπης, έχουμε λόγο και ρόλο
Επιμένει το ΑΚΕΛ για παύση Χαρτσιώτη από ΠτΔ-«Φαίνεται πως ξοφλά ακόμη προεκλογικά γραμμάτια του ‘23»
Αποφεύγει να απαντήσει στις επικρίσεις ο Μορφάκης Σολομωνίδης-«Δεν ρίχνω λάδι στη φωτιά»
Επενδύει στη συμβολή της ΕΕ ο Πρόεδρος για το Κυπριακό-«Λειτουργεί προς την κατεύθυνση της Τουρκίας»
Προεκλογικές σκοπιμότητες βλέπει πίσω από τις αντιδράσεις για τους κυνηγούς ο ΠτΔ-«Οι θεσμοί να βρίσκουν τρόπο να συνεργάζονται»
Η σταθερή ευρωπαϊκή θέση, ο εκνευρισμός της Τουρκίας και ο στόχος της αλλαγής στάσης
Σε εγκαίνια έκθεσης για τα 70 χρόνια ΕΟΚΑ στη Θεσσαλονίκη ο ΥΠΕΣ-«Ο αγώνας εξακολουθεί να εμπνέει»
Κάνει λόγο για αισθητά μειωμένες παράτυπες ροές μεταναστών ο ΠτΔ-«Άλλα κράτη θεωρούν της πολιτικές της ΚΔ ως βέλτιστες πρακτικές»