Στο μικροσκόπιο και άλλα πρόσωπα για τη δολοφονία του Μιχάλη, αναζητούνται τέσσερις μάρτυρες

Μια λίστα υπόπτων για τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή που έχει αναδειχθεί από το σύνολο του βιντεοληπτικού υλικού, κάθε μέρα που περνά, μικραίνει από την περαιτέρω ανάλυση, αναφέρουν αξιωματικοί που ερευνούν την υπόθεση.

Στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών υπάρχει και βίντεο της δολοφονικής συμπλοκής με σημαντικές οπτικές «αλλοιώσεις» από τις ρίψεις φωτοβολίδων, κροτίδων και μολότοφ. Γίνεται προσπάθεια «καθαρισμού» προσώπων που θα μπορούσε να οδηγήσει στην ταυτοποίησή τους.

Μετά από κάθε ταυτοποίηση προσώπου θα γίνεται και άρση απορρήτου των επικοινωνιών, προκειμένου να ανακτηθούν βίντεο που δεν αποκλείεται να έχουν καταγράψει τη δολοφονική επίθεση στον 29χρονο ή και τον δράστη. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει τέτοιο βιντεοληπτικό υλικό, σημαντικές θα είναι οι όποιες ανακτήσεις επικοινωνιών, με μηνύματα ή διαδικτυακές εφαρμογές, ανάμεσα σε αλλοδαπούς και εγχώριους χούλιγκαν μετά τη δολοφονία.

Οι αστυνομικοί αναφέρουν ότι με ένα βίντεο δεν μπορεί να κατηγορηθεί κάποιος για δολοφονία, εκτός αν αυτή έχει αποτυπωθεί πλήρως, και χρειάζονται συνδυαστικά τα αποτελέσματα από άρσεις απορρήτου, μαρτυρίες και αποτέλεσμα DNA. «Αν έχουμε τα τρία από τα τέσσερα, θα μπορούσε να σχηματισθεί δικογραφία για ανθρωποκτονία σε βάρος συγκεκριμένου προσώπου», αναφέρουν χαρακτηριστικά αρμόδιες αστυνομικές πηγές.

Οι «συνοδοιπόροι» του Μιχάλη

Την ίδια ώρα τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους από τη συνδυαστική αλληλουχία 4-5 «ιδιωτικών» βίντεο και άλλων από κάμερες ασφαλείας του γηπέδου και καταστημάτων έχουν εντοπίσει τουλάχιστον 4 άτομα που κινούνται κοντά στον Μιχάλη Κατσουρή. Αυτά τα άτομα φαίνεται να έχουν ταυτοποιηθεί και απομένει ο εντοπισμός τους προκειμένου να δουν τι γνωρίζουν για τη συμπλοκή, αν είδαν ποιος τον μαχαίρωσε και τις συνθήκες της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος του. Προς το παρόν τους αναζητούν ως πολύτιμους μάρτυρες για το τι συνέβη στα «τυφλά» σημεία των συμπλοκών. Αυτοί οι άνθρωποι φαίνεται να κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση με τον Μιχάλη σε διαφορετικές φάσεις των συμπλοκών. Εντοπίζονται να ξεκινούν με τον 29χρονο, να κατευθύνονται προς τους Κροάτες χούλιγκαν, στη συνέχεια να επιστρέφουν καταδιωκόμενοι και να καταλήγουν στο ίδιο σημείο, μέχρι τη στιγμή που ο Μιχάλης Κατσουρής επιχειρεί να βρει καταφύγιο στο περίπτερο και καταρρέει. Οι αστυνομικοί έχουν αναζητήσει κάποια από τα άτομα που έχουν ταυτοποιηθεί να κινούνται κοντά στον Μιχάλη Κατσουρή, τα οποία δεν έχουν εντοπιστεί και έχουν εξαφανιστεί και από τους κύκλους τους, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί, αναλύοντας και καθαρίζοντας τα επίμαχα βίντεο των συμπλοκών, δεν έχουν αποκλείσει ακόμη και την περίπτωση «ατυχήματος» ή «κατά λάθος» πλήξης του 29χρονου από μαχαίρι, κατά τη διάρκεια του «τρεξίματος», που κρατούσε κάποιος κατά την απομάκρυνση από το πεδίο των συγκρούσεων. Εξετάζεται, χωρίς να έχει προς το παρόν αποτυπωθεί ευκρινώς σε βιντεοληπτικό υλικό, κατά τη διάρκεια της κίνησης των χεριών του ατόμου που μπορεί να κρατούσε αιχμηρό αντικείμενο σε συνδυασμό με την αντίστοιχη κίνηση των χεριών του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή που τον προσπέρασε, να υπήρξε τυχαία επαφή και πλήξη του στη βραχιόνια αρτηρία. Πρόκειται αρχικά για μια εικασία που προέρχεται από την πρώτη ανάλυση βιντεοληπτικού υλικού, η λεπτομερής επεξεργασία του οποίου όμως θα αναδείξει αν πρόκειται για εικασία ή για πραγματικότητα.

Ξεκλείδωμα και ανάκτηση δεδομένων

Τα κινητά τηλέφωνα των συλληφθέντων δεν έχουν μεταφερθεί ακόμη στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, κάτι που αναμένεται τις επόμενες ημέρες. Λόγω του μεγάλου αριθμού συλληφθέντων και την πίεση χρόνου για το σχηματισμό δικογραφίας, δεν έχουν ληφθεί οι κωδικοί ξεκλειδώματος των τηλεφώνων. Η διαδικασία για το ξεκλείδωμα των κινητών τηλεφώνων και η ανάκτηση δεδομένων, ακόμη και σβησμένων, όπως βίντεο, συνομιλιών και διαδικτυακών αναζητήσεων, θα είναι χρονοβόρα, επομένως απαιτείται χρόνος για την εξαγωγή χρήσιμων στοιχείων για την έρευνα.

Χωρίς σαφή στοιχεία οι εξετάσεις για γενετικό υλικό

Δεν εντοπίστηκε DNA του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή πάνω στα τέσσερα μαχαίρια που είχαν κατασχεθεί από σημεία των συμπλοκών και στην κατοχή συλληφθέντων. Οι δύο αναδιπλούμενοι σουγιάδες που είχαν εντοπιστεί στο έδαφος στα σημεία όπου είχαν εξελιχθεί οι συμπλοκές και οι άλλοι δύο που είχαν βρεθεί ο ένας στην κατοχή ενός 22χρονου από την Αλβανία, ο οποίος είχε δικαιολογήσει την κατοχή του λόγω της επαγγελματικής του ιδιότητας, και ο δεύτερος στην κατοχή ενός 23χρονου Κροάτη, ο οποίος αρνήθηκε ότι ήταν δικός του, δεν έχουν ίχνος γενετικού τύπου που να ταυτοποιείται με αυτόν του Μιχάλη Κατσουρή.

Το μαχαίρι του εγκλήματος το χρησιμοποίησε ο δολοφόνος για να πλήξει θανάσιμα τον Μιχάλη, συνέχισε να το έχει στην κατοχή του και έπειτα ίσως το εξαφάνισε μετά το θανατηφόρο αποτέλεσμα. Το ερώτημα που πλέον ανακύπτει για τους αξιωματικούς που ασχολούνται με την υπόθεση είναι αν ο δολοφόνος είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες και πώς μπορεί να αποδειχθεί ή αν παραμένει ασύλληπτος.

Καλούνται σε απολογία επτά στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.

Επτά ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έχουν ήδη λάβει κλήση για απολογία. Οι αξιωματικοί που έλαβαν κλήσεις πήραν προθεσμία 5 ημερών προκειμένου να λάβουν γνώση της δικογραφίας και να απολογηθούν με υπόμνημα. Στην περίπτωση που η παροχή εξηγήσεων έχει κενά, ο διενεργών την ΕΔΕ, επιτελάρχης Ελευθέριος Γκαρίλας, μπορεί να επανέλθει με συγκεκριμένες ερωτήσεις προς τους αξιωματικούς που ελέγχονται.

Σε βάρος των συγκεκριμένων αξιωματικών φαίνεται να προκύπτουν σοβαρές ευθύνες για τη διαχείριση του περιστατικού, ο καθένας στον δικό του τομέα και στο επίπεδο ευθύνης που του αναλογεί. Πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κάνουν λόγο για δύο υποστράτηγους, τρεις ταξίαρχους και τουλάχιστον δύο αστυνομικούς διευθυντές, που ενδέχεται να απομακρυνθούν, να μετακινηθούν από τις θέσεις τους, ακόμη και πριν από την ολοκλήρωση της ΕΔΕ.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Δειτε Επισης

Οι διάλογοι σοκ του ιερέα με την σύζυγό του στην Κρήτη-«Θα είμαι ο Θεός σου, θα με προσκυνάς»
Καταστηματάρχης στην Καβάλα βιντεοσκοπούσε απόκρυφα σημεία πελάτισσάς του
Θρίλερ με αγνοούμενο συνταξιούχο από τη Κοζάνη-Πήγε εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη και εξαφανίστηκε
Βιασμό από τον 25χρονο πατριό της κατήγγειλε 13χρονη-Χειροπέδες και στη μητέρα της ανήλικης
Αντεγκλήσεις Κασσελάκη και Πολάκη για ομοφοβία-«Εγώ δεν ανέβασα τη Δώρα στη σκηνή, όπως εσύ τον Τάιλερ»
Κατατέθηκε η πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη με 100 υπογραφές –Θέμα ηγεσίας και από Πολάκη
Αποτροπιασμός από τα βασανιστήρια σε κτηνοτρόφο στο Ρέθυμνο-«Φώναζα και μου έκοψαν τη γλώσσα»
Βιοπραγούσε σε τρεις πρώην και νυν συντρόφους και στην κόρη του-Οι κραυγές του τελευταίου θυματός οδήγησαν στη σύλληψη του
Το χρονικό της φρίκης κατέγραφε η γυναίκα του Ιερέα στα Χανία-Την κοκκοποιούσε από όταν ήταν 14 ετών
Αντιμέτωπος με δύο προτάσεις μομφής ο Κασσελάκης από Πολάκη και «87»-Σήμερα η συνεδρίαση της ΚΕ