Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Αλεξανδρούπολη, διαρκείς αναζωπυρώσεις-Κάηκαν σπίτια

Μια πραγματική μάχη με τις φλόγες έδωσαν κατά τη διάρκεια της νύχτα οι πυροσβέστες και οι εθελοντές που επιχειρούν στη μεγάλη φωτιά της Αλεξανδρούπολης, ενώ από τις φλόγες δεν γλίτωσαν σπίτια.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Τραϊανούπολης, Ελένη Ιντζεπελίδου, το μεγάλο μέρος του μοναστηριού του Ιωάννη του Θεολόγου, έχει υποστεί ζημιές από τη φωτιά, ενώ κάηκαν και σπίτια.

aetoxori-spiti

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Μελία, όμως παρά την άμεση κινητοποίηση των Αρχών, λόγω των ισχυρών ανέμων, πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Για τον λόγο αυτό δόθηκε εντολή για εκκενώσεις οικισμών με μήνυμα του 112, ενώ ταυτόχρονα στήθηκε μεγάλη επιχείρηση για τη διάσωση ζώων από καταφύγιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πυροσβέστες χρειάστηκε να μεταφερθούν σε κέντρο υγείας με αναπνευστικά προβλήματα, ενώ στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης διακομίστηκε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Έβρου, καθώς ένιωσε αδιαθεσία. Υπενθυμίζεται ότι λόγω της φωτιάς έχει δημιουργηθεί ένα τεράστιο τοξικό νέφος καπνού.

Στην περιοχή επιχειρούν 158 πυροσβέστες με 9 πεζοπόρα τμήματα και 43 υδροφόρα οχήματα. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έχουν σπεύσει επίσης εθελοντές, υδροφόρα οχήματα της αυτοδιοίκησης, ενώ έντονη είναι η παρουσία αστυνομικής δύναμης και του στρατού. Ταυτόχρονα, με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις των εναέριων μέσων (τρία Canadair).

Σε εικόνες που μετέδωσε το OPEN φαίνεται ότι μετά από ένα εφιαλτικό βράδυ τα πολλαπλά πύρινα μέτωπα μαίνονται και το πρωί. Όπως ανέφεραν πυροσβέστες οι αναζωπυρώσεις είναι διαρκείς, ενώ οι ισχυροί άνεμοι επιμένουν και αλλάζουν διαρκώς διευθύνσεις.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή την ώρα εντοπίζεται ανάμεσα στα χωριά Αγνάτια και Λουτρό, καθώς η φωτιά πλησιάζει σπίτια.

alex-fotia

Υπό τον φόβο νέων αναζωπυρώσεων πολλοί κάτοικοι των τριγύρω χωριών κοιμήθηκαν στα αυτοκίνητά τους ή παρέμειναν σε ετοιμότητα καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, έχουν καεί σπίτια στα χωριά Πεύκα και Αετοχώρι.

Μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι οι άνεμοι δεν θα κοπάσουν και θα επιμείνουν και σήμερα.

alexandroupoli-nixts

Πηγή: Iefimerida

Δειτε Επισης

Έγινε ο πρώτος πολιτικός γάμος ομόφυλου ζευγαριού στη Χίο (pic)
«Είναι κτήνος, πού να το φανταστώ;»-Ξεσπά η μητέρα των παιδιών που κακοποιήθηκαν
«Δάκρυσα, γιατί είναι μοναδικό να φοράς αυτή τη στολή»-Τι λέει ο εύζωνας που έγινε viral στην τελευταία του υπηρεσία
Ο Νίκος Παππάς δεν έκανε αποδεκτή την παραίτηση της Έλενας Ακρίτα για τον «γιο της πλύστρας»
ΒΙΝΤΕΟ: Εγκάρδια συνάντηση Αλέξη Κούγια και Απόστολου Λύτρα στα δικαστήρια
Χειροπέδες σε άνδρα που έδινε «δώρα» σε ανήλικο παιδί και το κακοποιούσε σεξουαλικά
Ρομά συνελήφθη στο Αγρίνιο γιατί έκανε κατάληψη σε σχολείο και απείλησε τον διευθυντή
Σύλληψη δικηγόρου που διακινούσε ναρκωτικά σε κρατούμενους
ΒΙΝΤΕΟ: Εύζωνας δάκρυσε στην τελευταία του υπηρεσία στην Προεδρική Φρουρά
Κουκουκλοφόροι επιτέθηκαν με μολότοφ κατά αστυνομικών στα Εξάρχεια