Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στον Άγιο Μάμα-Προσπάθειες να μην επεκταθεί στον ποταμό

Διαχειρίσιμη χαρακτηρίζεται η πυρκαγιά, που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα στην κοινότητα του Αγίου Μάμαντος, ενώ υπάρχουν εστίες, για τις οποίες καταβάλλονται προσπάθειες για κατάσβεση. Την ίδια ώρα, στο σημείο θα παραμείνουν οι επίγειες δυνάμεις, για την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Δασών, η περίμετρος της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σήμερα Τετάρτη 2 Αυγούστου, 2023 και ώρα 15:15 σε περιοχή της κοινότητας Αγίου Μάμαντος της Επαρχίας Λεμεσού, είναι οριοθετημένη και η πυρκαγιά είναι διαχειρίσιμη. Υπάρχουν εστίες για τις οποίες καταβάλλεται προσπάθεια για την κατάσβεσή τους και για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο η πυρκαγιά να εισέλθει στον ποταμό.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν δυνάμεις από το Τμήμα Δασών, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Πολιτική Άμυνα, την Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας, την Αστυνομία, την Υπηρεσία Ασθενοφόρων, την Επαρχιακή Διοίκηση Λεμεσού, εθελοντές και κάτοικοι της περιοχής.

Στην περιοχή θα παραμείνουν ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης με στόχο την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς και για αντιμετώπιση πιθανών αναζωπυρώσεων. Με το πρώτο φως της ημέρας, τα εναέρια μέσα θα ξεκινήσουν να επιχειρούν στην περιοχή για τελικές κατασβέσεις.

Σε δηλώσεις του, ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών, Χαράλαμπος Αλεξάνδρου είχε αναφέρει πως το δύσκολο είναι ότι δεν μπόρεσε να τεθεί υπό έλεγχο στο αρχικό στάδιο, γιατί δεν υπήρχε δρόμος να προσεγγίσουμε το μέτωπο της πυρκαγιάς. «Κάναμε διάφορες προσπάθειες να προσεγγιστεί από τα πλάγια. Δεν ήταν δυνατό, δεν μπορούσαν να εργαστούν τα καδενοφόρα, μέχρι που αποφασίσαμε ότι η ανάπτυξη των δυνάμεων μας θα γίνει από το Πελένδρι προς τα νότια, οπό

τε άρχισε και απέδιδε η προσπάθεια», σημείωσε.

Ανέφερε, ακόμα, ότι η έναρξη της φωτιάς τοποθετείται νοτιότερα του Καλού Χωριού, όχι στην άκρη του δρόμου, όπου βρέθηκε σωρός από σκουπίδια. Σημείωσε, ωστόσο, ότι δεν μπορεί να αποδοθεί η αιτία της πυρκαγιάς ακόμα και δεν μπορεί να αποκλειστεί εσκεμμένη ενέργεια.

Δειτε Επισης

Συνελήφθη ο «Νo1 διακινητής» παράτυπων μεταναστών στην Ευρώπη-Tον κυνηγούσαν δύο χρόνια σε όλο τον κόσμο
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που τεράστια πινακίδα καταρρέει στην Ινδία-Τουλάχιστον οκτώ νεκροί
Εικόνα ντροπής από στάση λεωφορείου στην Πάφο-Γιαγιά ξαπλωμένη στο έδαφος
Το Κυπριακό μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν Μητσοτάκης-Ερντογάν-«Διαφωνούμε, όμως το αντίδοτο είναι ο διάλογος»
Σε διαθεσιμότητα καθηγητής μετά από καταγγελία ότι φίλησε μαθήτρια στο στόμα
ΔΗΣΥ για δολοφονία Θανάση-«Να φέρουν ενώπιον της δικαιοσύνης, όσους παρακώλυσαν την απόδοση της για 19 χρόνια»
Μητσοτάκης για Ερντογάν-«Δίπλα στις διαφωνίες μας, να γράφουμε και μία παράλληλη σελίδα με τις συμφωνίες μας»
Ζωντανό γεννήθηκε το βρέφος που πέταξε ο πατέρας στα σκουπίδια στη Βραυρώνα
Στις 34 οι περιπτώσεις γονικής αποξένωσης στην Κύπρο-Ενίσχυση υπηρεσιών με άλλους τέσσερις λειτουργούς
Γιάννης Αρμεύτης: Με πυξίδα το ήθος και τη χρηστή διοίκηση