Στο κελί για ένα χρόνο 37χρονος που μετέφερε παράτυπα μετανάστες

Ποινή φυλάκισης 24 μηνών επέβαλε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου, σε 37χρονο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος σε υπόθεση υποβοήθησης υπηκόων τρίτης χώρας για παράνομη είσοδο στο έδαφος της Δημοκρατίας.

Ο 37χρονος είχε συλληφθεί στις 12 Μαρτίου 2023, μετά την άφιξη σκάφους, στη θαλάσσια περιοχή Αμμοχώστου, στο οποίο επέβαιναν 18 μετανάστες.

Υπενθυμίζεται πως στις 12 Μαρτίου, το μεσημέρι, εντοπίστηκε από τα ραντάρ της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, ύποπτο σκάφος στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του ακρωτηρίου Γκρέκο.

Λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι, το ύποπτο σκάφος εντοπίστηκε και ανακόπηκε από σκάφος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, οκτώ ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά του ακρωτηρίου Γκρέκο.

Στο σκάφος μήκους πέντε περίπου μέτρων, επέβαιναν 18 συνολικά άντρες (ανάμεσα τους και ένα ανήλικος), οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στη μαρίνα της Αγίας Νάπας.

Σύμφωνα με μαρτυρία που εξασφαλίστηκε, οδηγός του σκάφους ήταν ο 37χρονος, ο οποίος συνελήφθη δυνάμει δικαστικού εντάλματος.

Ακολούθως, μετά την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών, οι παράτυποι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο κέντρο φιλοξενίας παράτυπων μεταναστών «Πουρνάρα».

Δειτε Επισης

Τραγικός θάνατος για 85χρονο στη Σιά-Καταπλακώθηκε από τρακτέρ
Ενοχλήθηκε και με τον Τασούλα ο Τατάρ-Κάνει λόγο για απόκρυψη της πραγματικότητας
Τραγική η κατάσταση στο ΤΟΜ Αμμοχώστου μετά από «έφοδο» της Επ. Μεταφορών-«Στεγάζεται σε μια αποθήκη»
Ο Τραμπ ρίχνει τους δασμούς για την Κίνα στο 80% που του «φαίνεται σωστό»
Σημαντική πτώση στην αγορά οχημάτων-Βουτιά 20,2% στα σαλούν τον Απρίλιο
Ρίχνει τους τόνους ο Αρχηγός μετά την απαίτηση του Προέδρου, αλλά δείχνει τον Σαββίδη ως άρχοντα των διώξεων
Απόφαση σταθμός από Ανώτατο, ταφόπλακα στον τρόπο άρσης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων-Αντισυνταγματική η μέθοδος
Ποινές φυλάκισης 2,5 ετών και 15 μηνών αντίστοιχα στις δυο Ουγγαρέζες για σφετερισμό Ε/Κ περιουσίων στα κατεχόμενα
Από αιμορραγικό σοκ και πολλαπλές κακώσεις επήλθε ο θάνατος του 34χρονου στην Πάφο-Καταπλακώθηκε από ξύλα
Επιμένει το ΑΚΕΛ για παύση Χαρτσιώτη από ΠτΔ-«Φαίνεται πως ξοφλά ακόμη προεκλογικά γραμμάτια του ‘23»