Βρήκε καταφύγιο στα ύψη ο υδράργυρος-Νέα κίτρινη προειδοποίηση από τη Μετεωρολογική

Καταφύγιο στις υψηλές θερμοκρασίες φαίνεται ότι βρήκε ο υδράργυρος, αφού αναμένεται να αγγίξει εκ νέου τους 40 βαθμούς Κελσίου, με αποτέλεσμα η Μετεωρολογική Υπηρεσία να εκδώσει νέα κίτρινη προειδοποίηση.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται να ανέλθει γύρω στους 40 βαθμούς Κελσίου, σε περιοχές του εσωτερικού και γύρω στους 32 βαθμούς Κελσίου στα ψηλότερα ορεινά. Η κίτρινη προειδοποίηση θα τεθεί σε ισχύ την Πέμπτη, 3 Αυγούστου, από τις 11:00 πρωί μέχρι τις 17:00 το απόγευμα.

F2hyWS9XEAEKwfx

Αναλυτικά το δελτίο καιρού

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο τοπικά στα δυτικά παράλια ενδέχεται να παρατηρείται κατά διαστήματα αυξημένη χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και το απόγευμα στα προσήνεμα μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 40 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 35 στα νότια, στα νοτιοανατολικά και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 33 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 32 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο τοπικά στα δυτικά παράλια ενδέχεται να παρατηρείται κατά διαστήματα αυξημένη χαμηλή νέφωση. Κατά τις αυγινές ώρες, πιθανό να σχηματιστεί τοπικά αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα καταστούν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.Την Παρασκευή και το Σαββατοκυρίακο ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος.Η θερμοκρασία την Παρασκευή αναμένεται να σημειώσει μικρή άνοδο και μη αξιόλογη μεταβολή το Σάββατο για να κυμανθεί πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Την Κυριακή η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει μικρή πτώση.

Δειτε Επισης

Τη λήψη αποφάσεων για το ΧΥΤΥ Κόσιης, ζητούν από το κράτος φορείς της Λάρνακας
Έτοιμη η Εθνική Στρατηγική Μητρικού Θηλασμού-Στο 83% ο μεικτός θηλασμός το 2022
Η Κυβέρνηση να ισοζυγίσει επιπτώσεις από μη μηδενικού ΦΠΑ ζητεί ο ΣΥΠΡΟΔΑΤ
Επιφυλάξεις στη Βουλή για τις καθολικές αυξήσεις 1,5% στο δημόσιο
Αποκαταστάθηκε η παροχή ρεύματος σε Λάρνακα και Αμμόχωστο-Βλάβη σε εξοπλισμό του Συστήματος Μεταφοράς
Κάτω από 10 λεπτά οι έλεγχοι ασφαλείας στο αεροδρόμιο Λάρνακας Ιούλιο και Αύγουστο
Ισχύος 3,8 βαθμών ο σεισμός τα χαράματα Κυριακής
Δύο πτήσεις ακυρώθηκαν από το αεροδρόμιο Λάρνακας προς το Τελ Αβίβ
Στην Πτολεμαΐδα το χρυσό δελτίο των 18,6 εκ. ευρώ-Στην Κύπρο το ένα πεντάρι του Τζόκερ
Με συννεφιά και βροχές φεύγει ο Σεπτέμβρης-Στους 32 βαθμούς η θερμοκρασία