Έλλειψη αποφασιστικής στάσης από διεθνή κοινότητα, βλέπει το ΥΠΕΞ Παλαιστίνης

Για έλλειψη αποφασιστικής στάσης από πλευράς διεθνούς κοινότητας για εφαρμογή λύσης δύο κρατών, κάνει λόγο το Υπουργείο Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής καταγγέλλοντας το Ισραήλ ότι την εκμεταλλεύεται.

Σε ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής αναφέρεται ότι το Ισραήλ «εκμεταλλεύεται την έλλειψη αποφασιστικής στάσης της διεθνούς κοινότητας ως προς την εφαρμογή της λύσης των δύο κρατών με παλαιστινιακή πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, και προωθεί συστηματικά την εφαρμογή του ισραηλινού δικαίου σε μεγάλα τμήματα της Δυτικής Όχθης».

Αναφορά γίνεται μεταξύ άλλων στα «καθημερινά εγκλήματα που διαπράττουν οι αρχές της ισραηλινής κατοχής εις βάρος του Παλαιστινιακού λαού και της περιουσίας του, καταπατώντας τα δίκαια εθνικά αιτήματά του και στοχεύοντας να πλήξει την αποφασιστικότητά του».

Το παλαιστινιακό Υπουργείο Εξωτερικών καταγγέλλει παράλληλα και «τη σιωπή της διεθνούς κοινότητας», όπως την χαρακτηρίζει, τονίζοντας ότι «με αυτόν τον τρόπο ενθαρρύνεται η κατάφορη παραβίαση του διεθνούς δικαίου», γεγονός που «αποκλείει κάθε όραμα για μία πολιτική διευθέτηση της διένεξης Ισραήλ-Παλαιστινίων».

Δειτε Επισης

Οι κρίσιμες εκλογές στη Γερμανία και οι προσδοκίες των αγορών για περισσότερες δαπάνες
Αμφισβητεί το πόρισμα Hellenic Train ο σύμβουλος των οικογενειών θυμάτων-«Επιστημονική φαντασία»
Κοντά στη λύση του μυστηρίου για τον θάνατο του Βασίλη Καλογήρου-Οι μαρτυρίες για τον χαρακτήρα του
«Βαρόνους του χάους» χαρακτήρισε τον Σύνδεσμο Βιομηχάνων ο Ερντογάν
«Το Ισλάμ δεν ανήκει στη Γερμανία»-Τρόμος στους Τούρκους για την άνοδο του ακροδεξιού AfD
Ντυμένοι αποκριάτικα αλλά και… γυμνοί προσήλθαν οι Γερμανοί στις κάλπες
Μητέρα και γιος δολοφονήθηκαν πριν 45 χρόνια-Η υπόθεση εξιχνιάστηκε τώρα
Ο Ισραέλ Κατζ καλεί τους IDF να προετοιμαστούν για «παρατεταμένη» παραμονή στη Δυτική Όχθη
Έτοιμος για άμεση παραίτηση ο Ζελένσκι με αντάλλαγμα την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ
Μακρόν και Στάρμερ καθόρισαν γραμμές με Φον ντερ Λάιεν πριν τη συνάντηση με Τραμπ