Κυπριακό, Μ. Ανατολή, και διμερείς σχέσεις στο επίκεντρο της συνάντησης Χριστοδουλίδη-Αμπάς

Οι εξελίξεις στο Κυπριακό, το Μεσανατολικό, οι διμερείς σχέσεις και οι περιφερειακές εξελίξεις απασχόλησαν τις συνομιλίες του Προέδρου Χριστοδουλίδη με τον Πρόεδρο της Παλαιστίνης Μαχμούντ Αμπάς με αντιπροσωπείες Κύπρου – Παλαιστίνης.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Προεδρίας, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης και τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας μετέβησαν το πρωί στη Ραμάλα από το Αμμάν με ελικόπτερα που παραχώρησαν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ιορδανίας.

Αμέσως μετά την άφιξη του στη Ραμάλα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε το Μαυσωλείο του Γιάσερ Αραφάτ, όπου κατέθεσε στεφάνι και ξεναγήθηκε στο Μουσείο Αράφατ.

Ακολούθως μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα έτυχε  υποδοχής από τον Πρόεδρο Αμπάς, ενώ στρατιωτικό άγημα απέδιδε τιμές.

Έγινε ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων και στη συνέχεια οι δύο Πρόεδροι είχαν διευρυμένες συνομιλίες με τις αντιπροσωπείες Κύπρου – Παλαιστίνης.

Θα ακολουθήσουν υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας και δηλώσεις των δύο Προέδρων στα ΜΜΕ,καθώς και κατ΄ιδίαν συνάντηση των δύο Προέδρων.  

Δειτε Επισης

Κατσαδιάζει τον Πρόεδρο για τις δηλώσεις του στη Λάρνακα το Volt-«Παραγνωρίζει τον διαχωρισμό εξουσιών»
Γνωρίζουμε τα εμπόδια της πολυμερούς αλλά ο Πρόεδρος μεταβαίνει «με πίστη στις θέσεις μας και το δίκαιο του αγώνα μας»
Βλάβη άφησε χωρίς νερό πολλές περιοχές της Λεμεσού
Στις γυναίκες θύματα της εισβολής αναφέρθηκε η Α. Ατταλίδου σε συνεδρία της Κ.Σ Γαλλοφωνίας
Ριζική αναδιοργάνωση ιατροδικαστικών υπηρεσιών στην Ελλάδα μετά το φιάσκο Μουρτζούκου-Νεκροτομές με ΑΙ
Πήγαν στα γραφεία της Avrupa να στηρίξουν τον Σενέρ Λεβέντ οι Οικολόγοι
Ελεύθεροι δύο από τους συλληφθέντες για τη συμπλοκή στη Λάρνακα, παραμένει υπό κράτηση ο τρίτος
Βαριές πολιτικές ευθύνες έδειξε η Επιτροπή στους υπουργούς Αναστασιάδη για ΤΑΚΑΤΑ-Άδειασε και Γενικούς Διευθυντές
Έτσι θα γίνεται η παραχώρηση τ/κ περιουσιών-«Αποφασιστικό βήμα για ορθολογιστική διαχείριση»
Η άγνωστη απόπειρα δολοφονίας βρέφους, το χρονικό θανάτων των μωρών και οι καταθέσεις που έκαψαν τη Μουρτζούκου