Καθημερινά παράπονα για παγίδες θανάτου στους δρόμους-Καθυστερούν οι επιδιορθώσεις

Καθημερινά είναι τα παράπονα των μοτοσικλετιστών για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι δρόμοι ανά το Παγκύπριο, οι οποίοι σε αρκετές περιπτώσεις είναι επικίνδυνοι, θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των οδηγών, ενώ την ίδια ώρα, οι αρμόδιοι σε κάποιες περιπτώσεις κινητοποιούνται άμεσα για επιδιόρθωση των σημείων, αλλά και σε κάποιες άλλες περιπτώσεις καθυστερούν, με τα επικίνδυνα σημεία να μετατρέπονται σε παγίδες θανάτου.

Για τους πλείστους οδηγούς οχημάτων, μια λακκούβα, ένα κύρτωμα ή ακόμη και ένα πασσαλάκι στον δρόμο, δεν θεωρείται επικίνδυνο, καθώς απλά θα περάσουν από πάνω με το όχημά τους και θα συνεχίσουν κανονικά τη διαδρομή τους. Για ένα μοτοσικλετιστή όμως, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Μια τρύπα στο δρόμο ή ακόμη και μια πέτρα, είναι εφικτή να κάνει τη ζημιά και ο μοτοσικλετιστής εάν δεν τα προσέξει, τότε ίσως αποβούν μοιραία για τον ίδιο, που θα χάσει τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του.

Όπως ανέφερε στον REPORTER, η εκπρόσωπος Τύπου της Λέσχης Δικαιωμάτων Μοτοσικλετιστών Κύπρου, Στέλλα Αρκάδη, «φθάνουν καθημερινώς παράπονα κοντά μας, για την κατάσταση που βρίσκονται οι δρόμοι μας σήμερα. Αντιλαμβάνεστε ότι το οδικό μας δίκτυο είναι από το 1960, άρα υπάρχουν διάφορα προβλήματα σε διάφορους δρόμους. Παρατηρούνται ελλείψεις και φθορές σε αρκετά σημεία των δρόμων, που χρήζουν άμεσης επιδιόρθωσης».

Ωστόσο, με την εφαρμογή του προγράμματος FIX CYPRUS, τους τελευταίους μήνες, μπορεί οποιοσδήποτε σήμερα να εκφράσει το παράπονό του με μια φωτογραφία και το πρόβλημα πρόκειται να το επιληφθεί το Υπουργείο Μεταφορών. «Από εκεί και πέρα, ως Λέσχη Μοτοσικλετιστών, επικοινωνούμε και με emails απευθείας με Κοινοτάρχες, αποστέλλοντας αίτημα για να διερευνηθεί το συγκεκριμένο σημείο. Υπάρχουν δρόμοι με τρύπες, δρόμοι που έχουν τοποθετηθεί πασσαλάκια για καλλωπιστικούς σκοπούς και είναι επικίνδυνα για τους μοτοσικλετιστές».

Την ίδια ώρα, πρόσθεσε η κ. Αρκάδη, βλέπουν ότι διάφορα αιτήματα σε Κοινοτάρχες και Δημάρχους να ανταποκρίνονται και να γίνεται αλλαγή ή αφαίρεση των επικίνδυνων εμποδίων που βρίσκονται στους δρόμους. «Για παράδειγμα, έχουμε δει πασσαλάκια μυτερά στους δρόμους να καλύπτονται με στρογγυλό πλαστικό, είτε τετράγωνοι μαρμάρινοι κύβοι να έχουν αφαιρεθεί. Βλέπουμε κίνηση από τους αρμόδιους, αλλά δεν γίνεται σε όλους τους δήμους Παγκύπρια, καθώς υπάρχουν περιπτώσεις που θα δούμε καθυστερήσεις στις επιδιορθώσεις κάποιων σημείων που είναι επικίνδυνοι».

Έτσι, από την πλευρά της η Λέσχη υποδεικνύει το κάθε προβληματικό σημείο που εντοπίζει και από εκεί και πέρα, αναμένει τις ανάλογες ενέργειες από τους αρμόδιους. «Λαμβάνοντας τα παράπονα από τους μοτοσικλετιστές προσπαθούμε να κινητοποιούμαστε άμεσα, ώστε να επιδιορθώνονται γρήγορα οι δρόμοι, προτού είναι αργά και θρηνήσουμε θύματα».

Σημειώνεται ότι τις προηγούμενες ημέρες, το Υπουργείο Μεταφορών, ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης του Σχεδίου Επιχορήγησης για Αγορά Προστατευτικού Εξοπλισμού για Μοτοσικλετιστές, μέσω του οποίου παραλήφθηκαν 1.180 αιτήσεις.

Όπως δήλωσε η κα. Αρκάδη, «υπάρχει ικανοποίηση από το σχέδιο επιχορήγησης αγοράς προστατευτικού εξοπλισμού, αλλά υπάρχουν παράπονα στον χρόνο που παίρνει για να κατατεθεί το πόσο. Σίγουρα, είναι πολύ σημαντική η επιχορήγηση, αλλά οι ρυθμοί που κινούνται τα πράγματα όσον αφορά την καταβολή της χρηματικής βοήθειας, είναι αργή. Δεν είναι κάτι που γίνεται άμεσα, με τους μοτοσικλετιστές να βρίσκονται στο περίμενε για την αγορά αυτού του εξοπλισμού».

271978378_1368257160271337_3575273318411580633_n

314399801_1571680929928958_6807014543682934860_n

341025788_542518861361088_7717573616037266519_n

Δειτε Επισης

Σκόνη και άνεμοι στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς ανεβαίνει η θερμοκρασία
Ασήκωτες οι ευθύνες και της ΕΦ για τον Θανάση-Η ασυδοσία, τα ψεύδη και η προσπάθεια συγκάλυψης
Η ανάγκη για διαφάνεια, οι επαναλαμβανόμενοι πρωταγωνιστές και ο πολιτικός αντίκτυπος
Δημοσιοποιείται το αποτέλεσμα των ανώνυμων καταγγελιών στην Αρχή-Η ενημέρωση για τις πρώτες δύο αποφάσεις
Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Η κυβέρνηση της Ισπανίας αρνήθηκε να δώσει άδεια ελλιμενισμού σε πλοίο που μετέφερε όπλα στο Ισραήλ
BINTEO: Ξέγνοιαστες στιγμές για μια αρκούδα-Έκανε κούνια σε αυλή σπιτιού
Ποινικοποιείται η ψευδής κατάθεση στην Αρχή Διερεύνησης Παραπόνων κατά Αστυνομίας
«Τη σκότωσα και δεν το μετανιώνω»-Κυνικός και αδίστακτος ο γυναικοκτόνος του Μενιδίου
Έκθεση Σούπερμαν για καταπολέμηση της τρομοκρατίας στη Συνέλευση της Μεσογείου