powered by inbusiness-news-logo cbn omada-logo celebrity-logo LOGO-PNG-108

BINTEO: Ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο στην Αλεξανδρούπολη-Στα πρώτα σπίτια οι φλόγες, εκκενώθηκαν οκτώ οικισμοί

Ενισχύονται συνεχώς οι δυνάμεις στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου σε δασική έκταση στην περιοχή Μελία Αλεξανδρούπολης και λόγω των ισχυρών ανέμων έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, ενώ οι φλόγες έχουν πλησιάσει τα πρώτα σπίτια σε οικισμούς που εκκενώνονται.

Η πυρκαγιά πέρασε το μεσημέρι την Εγνατία Οδό, όπου είχε διακοπεί από νωρίς η κυκλοφορία και κατευθύνεται νοτιοδυτικά, καθώς, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι 6-7 μποφόρ.

Με διαδοχικά μηνύματα από το 112 έχουν εκκενωθεί μέχρι στιγμής οχτώ (8) οικισμοί, ενώ εστάλησαν ενισχύσεις και από την Αθήνα και ταυτόχρονα αυξάνονται τα εναέρια μέσα, σε μια προσπάθεια να ανακοπεί η πορεία της πυρκαγιάς, που καίει δάσος με πορεία προς αγροτικές εκτάσεις.

Ο τελευταίος οικισμός που ενημερώθηκε με μήνυμα του 112 να εκκενωθεί είναι η Άνθεια.

;