Ικανοποίηση ΔΗΚΟ για τη σαφή αναφορά του S&D σε τουρκικές κατοχικές δυνάμεις

Το Δημοκρατικό Κόμμα χαιρετίζει και επικροτεί τη στάση και την αντίδραση της διεθνούς κοινότητας, η οποία σύσσωμη έχει καταδικάσει τις επικίνδυνες, απαράδεκτες, παράνομες και εγκληματικές ενέργειες ανδρών του κατοχικού καθεστώτος στην Πύλα, εναντίον της νομιμότητας και εναντίον της ασφάλειας ειρηνευτών της ΟΥΝΦΙΚΥΠ. 

Σε ανακοίνωση του το ΔΗΚΟ αναφέρει πως, «επισημαίνουμε ταυτόχρονα την αυστηρότητα με την οποία ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες έχει τοποθετηθεί, όπως επίσης και την ταξιδιωτική οδηγία που χωρίς καμία καθυστέρηση εξέδωσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες».

Προσθέτοντας παράλληλα ότι, «εκφράζουμε ταυτόχρονα την ικανοποίηση μας για την αντίδραση της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών και την σαφή αναφορά της σε τουρκικές κατοχικές δυνάμεις».

Ταυτόχρονα το ΔΗΚΟ τονίζει πως, «με τον ίδιο έντονο τρόπο, καταδικάζουμε την αλαζονική αντίδραση των εγκάθετων της Άγκυρας στα κατεχόμενα. Το απύθμενο θράσος που επέδειξε το κατοχικό καθεστώς μπροστά στη διεθνή κατακραυγή, είναι εξίσου επικίνδυνο και φανερώνει εκ νέου τις πραγματικές τουρκικές προθέσεις».

Και προσθέτει ότι, «τα βίαια επεισόδια στην Πύλα, αλλά και οι κατά καιρούς προκλήσεις του κατοχικού καθεστώτος σε άλλα σημεία εντός της Νεκρής Ζώνης, αναδεικνύουν τη μεγάλη αναγκαιότητα της παρουσίας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ και της διασφάλισης του ρόλου που αυτή διαδραματίζει λόγω της συνεχιζόμενης τουρκικής κατοχής».

Καταλήγοντας το ΔΗΚΟ αναφέρει πως, «εκφράζουμε, τέλος τη λύπη μας για τον τραυματισμό ειρηνευτών στους οποίους ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση».

Δειτε Επισης

Το πασχαλινό μήνυμα του Προέδρου Χριστοδουλίδη-«Θα εξαντλήσω κάθε προσπάθεια για οριστική λύση του Κυπριακού»
Το ΕΛΑΜ καταγγέλλει το Ηνωμένο Βασίλειο για έκδοση βίζας στο ψευδοκράτος
Διμερείς συνεργασίες και η επικείμενη τριμερής με Ελλάδα στο επίκεντρο των συναντήσεων Χριστοδουλίδη στο Ισραήλ
Μετά το Πάσχα εξελίξεις για διορισμό Προσωπικού Απεσταλμένου-Πρώτα συνάντηση διαπραγματευτών
Ο «προεκλογικός» των κατεχομένων, το ρίνγκ Τατάρ-Ερχιουμάν και τα τουρκογενή πλήγματα
Ο Οδυσσέας ως αναδυόμενη αντιπολιτευτική δύναμη απέναντι στις αδυναμίες του συστήματος
Κύπρος και Ελλάδα χρειάζονται στήριξη για την ηλεκτρική διασύνδεση-«Δεν βγαίνει δημόσια η ΕΕ»
«Πρωτόκολλο» για νέο νοσοκομείο στην κατεχόμενη Λευκωσία υπογράφηκε στην Άγκυρα
«Ατυχείς και διχαστικές» χαρακτήρισε τις δηλώσεις συμβούλου Ερντογάν για Ουστέλ ο Τατάρ
Εισηγείται η Τουρκία να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία ο Σερντάρ Ντενκτάς