Εθνικό Συμβούλιο την 1η Σεπτεμβρίου συγκάλεσε ο Πρόεδρος

Εθνικό Συμβούλιο συγκάλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, για την 1η Σεπτεμβρίου.

«Ορίστηκε συνεδρία του Εθνικού Συβουλίου για την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου στις 11:15 το πρωί», είπε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώυτης.

Ανέφερε πως χθες είχαν γίνει τηλεφωνικές επικοινωνίες με τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου κατά τις οποίες ενημερώθηκαν για την πρόθεση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, να συγκαλέσει το Εθνικό Συμβούλιο.

Ο κ. Λετυμπιώτης είπε στο ΚΥΠΕ κατά τη συνεδρία θα ενημερωθούν τα μέλη του σώματος σε σχέση με τις εξελίξεις που αφορούν τα επεισόδια στη νεκρή ζώνη και τις διπλωματικές επαφές που έγιναν και γίνονται.

Η επιλογή του χρόνου έγινε, με γνώμονα το γεγονός πως θα έχουν ολοκληρωθεί οι επαφές του Βοηθούν ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, Μίροσλαβ Γιέτζια στην Κύπρο, καθώς και οι συζητήσεις με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών της Αμερικάνικης Γερουσίας, Μπομπ Μενέντεζ, ο οποίος θα συμμετάσχει στο Συνέδριο των Αποδήμων.

Στην ατζέντα θα βρίσκεται και η επικείμενη μετάβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, η οποία θα γίνει στα Μέσα Σεπτεμβρίου.

Αναπόφευκτα, μετά την κλιμάκωση που προκάλεσε η τουρκική πλευρά στην Πύλα, το Εθνικό Συμβούλιο θα απασχολήσει και το ζήτημα αυτό.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης αναμένεται να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς και για τις όποιες εξελίξεις προκύπτουν αναφορικά με την πρωτοβουλία για ξεκλείδωμα της διαδικασίες στο Κυπριακό, καθώς και για τις διπλωματικές ενέργειες που έγιναν τα τελευταία εικοσιτετράωρα, για ανατροπή των τουρκικών σχεδιασμών για δημιουργία νέων τετελεσμένων.

Δειτε Επισης

Τιμησε τους πεσόντες από τον Κοντεμένο ο Ιωαννίδης-«Δεν πρόκειται να αποδεχθούμε τη διχοτόμηση»
Κοινά μηνύματα Αναστασίου και Διομήδους από την κάλπη-Καλούν σε συστράτευση και ενίσχυση της ΕΔΕΚ
Κάλεσμα Διομήδους στους ΕΔΕΚίτες για να ψηφίσουν-«Να πείσουμε και πάλι την κυπριακή κοινωνία ότι η ΕΔΕΚ μπορεί»
Έστειλε μήνυμα ενότητας για την ΕΔΕΚ από την κάλπη ο Αναστασίου-«Καλώ σε πλήρη συστράτευση»
Σε αυτό το κράτος δεν υπάρχει κοινή λογική, ακόμη και σε θέματα ζωής και θανάτου
Αντιμέτωποι μεταξύ τους και με το μέλλον της ΕΔΕΚ Νίκος Αναστασίου και Διομήδης Διομήδους
Συγχαρητήρια Προέδρου στην κυπριακή αποστολή για την πρωτιά στους ΑΜΚΕ-«Τίμησαν την πατρίδα μας»
Αισιόδοξη η Ολγκίν για θετικό αποτέλεσμα τον Ιούλιο-«Οικοδομώντας πραγματική εμπιστοσύνη, μπορούμε να ανοίξουμε το δρόμο»
Ανοιχτά μέτωπα ΕΛΑΜ με υποψήφιους για τις βουλευτικές-Στο κάδρο ηχηρά ονόματα και πιθανές μετακινήσεις
Υπογράφηκε «συμφωνία συνεργασίας στην ασφάλεια» Τουρκίας - ψευδοκράτους