Καταδικάζουν την επίθεση τουρκοκυπρίων κατά μελών της ΟΥΝΦΙΚΥΠ Βρετανοί βουλευτές

Ο Πρόεδρος της Βρετανικής Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την Κύπρο Sir Roger Gale, δήλωσε ότι το κατοχικό καθεστώς στην Κύπρο πρέπει να σταματήσει αμέσως τις προσπάθειες παράνομης ανάπτυξης της νεκρής ζώνης.

Σε ανάρτησή του στο twitter, καταδίκασε τις επιθέσεις κατά των Ειρηνευτών του ΟΗΕ στην ουδέτερη ζώνη και είπε ότι "το κατοχικό καθεστώς πρέπει να σταματήσει αμέσως τις απόπειρες παράνομης ανάπτυξης της νεκρής ζώνης".

Εν τω μεταξύ, ο Stephen Doughty, βουλευτής και σκιώδης Υπουργός Ευρώπης εξέφρασε ανησυχία για τα επεισόδια στην Κύπρο, σημειώνοντας ότι οι επιθέσεις κατά ειρηνευτών και περιουσίας της UNFICYP είναι εντελώς απαράδεκτες όπως απαράδεκτα είναι και τα μη εξουσιοδοτημένη έργα.

Είναι άκρως σημαντικό, είπε, να γίνονται σεβαστά τα ψηφίσματα του ΣΑ του ΟΗΕ και η εντολή της UNFICYP.

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Το πασχαλινό μήνυμα του Προέδρου Χριστοδουλίδη-«Θα εξαντλήσω κάθε προσπάθεια για οριστική λύση του Κυπριακού»
Το ΕΛΑΜ καταγγέλλει το Ηνωμένο Βασίλειο για έκδοση βίζας στο ψευδοκράτος
Διμερείς συνεργασίες και η επικείμενη τριμερής με Ελλάδα στο επίκεντρο των συναντήσεων Χριστοδουλίδη στο Ισραήλ
Μετά το Πάσχα εξελίξεις για διορισμό Προσωπικού Απεσταλμένου-Πρώτα συνάντηση διαπραγματευτών
Ο «προεκλογικός» των κατεχομένων, το ρίνγκ Τατάρ-Ερχιουμάν και τα τουρκογενή πλήγματα
Ο Οδυσσέας ως αναδυόμενη αντιπολιτευτική δύναμη απέναντι στις αδυναμίες του συστήματος
Κύπρος και Ελλάδα χρειάζονται στήριξη για την ηλεκτρική διασύνδεση-«Δεν βγαίνει δημόσια η ΕΕ»
«Πρωτόκολλο» για νέο νοσοκομείο στην κατεχόμενη Λευκωσία υπογράφηκε στην Άγκυρα
«Ατυχείς και διχαστικές» χαρακτήρισε τις δηλώσεις συμβούλου Ερντογάν για Ουστέλ ο Τατάρ
Εισηγείται η Τουρκία να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία ο Σερντάρ Ντενκτάς