Βγαίνει κι από πάνω το λεγόμενο «υπεξ»-Καταγγέλλει... διαστρέβλωση από τα Ηνωμένα Έθνη

Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η παρέμβαση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στα έργα οδοποιίας αναφέρει ανακοίνωση του «υπουργείου εξωτερικών» που εκδόθηκε μετά τις δηλώσεις του «υπεξ» Ταχσίν Ερτουγρούλογλου για την πρωινή ένταση στην περιοχή της Πύλας. «Στη δήλωση του ΟΗΕ και σε παρόμοιες δηλώσεις ορισμένων χωρών, η κατάσταση διαστρεβλώνεται και υποστηρίζεται ότι δέχθηκαν επίθεση στρατιώτες και οχήματα του ΟΗΕ. Αυτοί οι ισχυρισμοί είναι αβάσιμοι», υποστηρίζεται.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, στην εν λόγω γραπτή ανακοίνωση προστίθεται ότι στρατιώτες της ΟΥΝΦΙΚΥΠ με σκοπό να αποτρέψουν τα έργα επιτέθηκαν στην «αστυνομία» που βρίσκονταν στην περιοχή για την επίβλεψη της ασφάλειας και στην ομάδα εργατών για την κατασκευή του δρόμου. «Η ένταση στην περιοχή προκλήθηκε από τη στάση των στρατιωτών και του προσωπικού του ΟΗΕ που προσπάθησαν να εμποδίσουν και επιτέθηκαν προσωπικά στην αστυνομία μας, η οποία (ήταν εκεί) διασφάλιζε την ασφάλεια της ομάδας που διεξήγαγε τα έργα οδοποιίας».

Το «υπεξ» αναφέρει ότι περιμένει από τα ΗΕ «να επανεξετάσουν την προκατειλημμένη στάση τους, να τερματίσουν αμέσως τις προσπάθειες φυσικής παρέμβασης και παρεμπόδισης των έργων οδοποιίας Άρσους - Πύλας και να υιοθετήσουν μια στάση ίσων αποστάσεων προς τους Τ/κ και τους Ε/κ».

Επαναλαμβάνεται δε ο ισχυρισμός ότι το έργο είναι ανθρωπιστικό για να βοηθήσει τους τ/κ κατοίκους της Πύλας και πως το επεισόδιο έγινε σε «έδαφος της τδβκ».

Δειτε Επισης

Στήριξη Ελλάδας για μεταναστευτικό-«Η Κύπρος δεν είναι μόνη της»
Τα επτά σημεία για το Μεταναστευτικό-Η Κοινή Δήλωση της Υπουργικής Συνόδου για Συρία και Λίβανο
Καταχωρείται η ένσταση Γενικού Ελεγκτή στο αίτημα για παύση του-Πολυσέλιδη έκθεση των δικηγόρων
Σύντομα η βοήθεια στη Γάζα από την Κύπρο μέσω της προσωρινής προβλήτας
Υπουργική Σύνοδος για το μεταναστευτικό στη Λευκωσία- Συμμετέχουν οκτώ Κράτη Μέλη της Ε.Ε
Ευγνωμοσύνη του ΟΗΕ προς την Κύπρο για το θαλάσσιο διάδρομο προς τη Γάζα
Η ανάγκη για διαφάνεια, οι επαναλαμβανόμενοι πρωταγωνιστές και ο πολιτικός αντίκτυπος
Έκθεση Σούπερμαν για καταπολέμηση της τρομοκρατίας στη Συνέλευση της Μεσογείου
CMC: Στα χέρια της ΕΤΥΦΑ ο χρόνος άφιξης του ‘Προμηθέας’ στην Κύπρο
Χριστοδουλίδης: Η στήριξη της υπαίθρου πρωταρχικός στόχος για την Κυβέρνηση