Παρέμβαση Τορναρίτη περί λαϊκισμού με εσωτερικούς αποδέκτες στον ΔΗΣΥ

Μια παρέμβαση γεμάτη υπόνοιες έκανε μέσω Facebook ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Νίκος Τοναρίτης.

Στον απόηχο των συντονισμένων, όπως φαίνεται, ενεργειών συγκεκριμένων στελεχών του ΔΗΣΥ που ασκούν σκληρή αντιπολίτευση στην Κυβέρνηση, υπερβαίνοντας την επίσημη κομματική γραμμή, σε επιθέσεις που μάλιστα φαίνεται να εκλαμβάνονται από άλλα στελέχη της Πινδάρου ως κινδυνολογίες, ο κ. Τορναρίτης παρενέβη με υπονοούμενα, χωρίς να κατονομάζει τον οποιονδήποτε.

«Ο λαϊκισμός από όπου και εάν προέρχεται είναι ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ. ΤΕΛΟΣ!», έγραψε, δείχνοντας, όπως φαίνεται, προς το εσωτερικό του κόμματος. Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες και με αφορμή τους δείκτες για την κυπριακή οικονομία, έντονα αντιπολιτευτικές παρεμβάσεις έκαναν ο βουλευτής και τέως πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, ο τέως Υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, και ο διευθυντής του Ινστιτούτου Γλαύκος Κληρίδης, Μιχάλης Σοφοκλέους. Μάλιστα ο τελευταίος κάκισε και την στάση της ηγεσία της παράταξης, η οποία δεν προέβη σε οποιαδήποτε τοποθέτηση για τα θέματα Οικονομίας.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται πως στην Πινδάρου κάνουν διαφορετική ανάγνωση των αριθμών από ό,τι μεμονωμένα στελέχη του κόμματος και θέλουν, αφού ολοκληρώσουν την μελέτη, να ασκήσουν οποιαδήποτε κριτική τεκμηριωμένα, συνοδεύοντας την από συγκεκριμένες εισηγήσεις, στο πλαίσιο της προσπάθειας να ασκείται παραγωγική και όχι ισοπεδωτική αντιπολίτευση.

Η προσπάθεια κάποιων στελεχών να προκαταλάβουν την επίσημη θέση του κόμματος, η οποία συνοδεύεται με δυσοίωνες αναφορές, φαίνεται να έχει ενοχλήσει την ηγεσία του ΔΗΣΥ, η οποία τηρεί αφενός μια πιο φιλική προσέγγιση στην Κυβέρνηση, θέλοντας να διαχωρίσει τη στάση της παράταξης από αυτήν του ΑΚΕΛ, και αφετέρου θεωρεί πως αυτή η τακτική γίνεται ως μορφή «εσωκομματικής αντιπολίτευσης». Παρά ταύτα η ευθεία σύγκρουση αποφεύγεται, γι’ αυτό και φαίνεται ο κ. Τορναρίτης να προτίμησε να μιλήσει με υπαινιγμούς πάρα ξεκάθαρα.

Δειτε Επισης

Γιλμάζ: Η Τουρκία θα συνεχίζει να υποστηρίζει την ανάπτυξη της «ΤΔΒΚ»
Δυσφορία Σκυλακάκη για ηλεκτρική διασύνδεση-«Δεν έχουν γίνει αυτά που περιμέναμε»
Ουστέλ: Χέρι-χέρι με την Τουρκία θα αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες
Διόρισαν νέο δικηγόρο οι μοναχοί για το Συνοδικό-Δεν θα ζητήσουν αναβολή, επανήλθε όμως ο Βαβούσκος
Ποινή δύο ετών για κρατούμενους, τρία για δεσμοφύλακες προβλέπει το νομοσχέδιο για χρήση κινητών στις Κεντρικές
Η μετεξέλιξη Νομικής-Ελεγκτικής Υπηρεσίας και τα πρόσωπα κλειδιά για το μέλλον των θεσμών
Μια φωτογραφία η αφορμή για τα προβοκάτσια των Τούρκων στη Δερύνεια-Σε black list όσοι ήταν στην εκδήλωση
Λύση στο θέμα του καλωδίου έχει ο Τατάρ-Προτείνει ηλεκτρική διασύνδεση με την Τουρκία
Δεν υπάρχει πρόθεση αναβολής του Συνοδικού Δικαστηρίου-Πρέπει να παραστούν οι μοναχοί
Εβδομήντα παιδιά εξακολουθούν να αγνοούνται μετά την πυρκαγιά σε κοιτώνα σχολείου στην Κένυα