Υπ. Ενέργειας: Σε τεχνικά ζητήματα προσκρούει η υλοποίηση του έργου Euroasia Interconnector

Σε τεχνικά παρά σε οικονομικά ζητήματα προσκρούει η υλοποίηση του έργου Euroasia Interconnector, δήλωσε στο ΡΙΚ ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Παπαναστασίου.

Παρά τις δυσκολίες, είπε, αξίζει τον κόπο η Κύπρος να αναλάβει το ρίσκο υλοποίησης του έργου, το οποίο θα τερματίσει την ηλεκτρική απομόνωση του νησιού.

Σχολιάζοντας μελέτες που αμφισβητούν την οικονομική βιωσιμότητα του έργου, αλλά και τις επικρίσεις που διατυπώθηκαν, ο κύριος Παπαναστασίου ανέφερε ότι θα ληφθούν υπόψη όλες οι παράμετροι.

Το έργο Euroasia Interconnector προβλέπει την ηλεκτρική διασύνδεση της Κύπρου με την Κρήτη και την Αθήνα στα δυτικά και με το Ισραήλ στα ανατολικά.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ανάψει το πράσινο φως για τη διοχέτευση κονδυλίου ύψους 657 εκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή του.

Άλλα 100 εκατομμύρια θα διαθέσει η Κυπριακή Δημοκρατία, ενώ το έργο εκτιμάται ότι θα στοιχίσει συνολικά δύο δισεκατομμύρια ευρώ.

Δειτε Επισης

Μόνο… αεροπορική η κινητικότητα στο Κυπριακό-Στην Κύπρο ο Χαν, αναμένεται και η Ολγκίν
Ομόφωνη εκλογή Τορναρίτη ως ένας εκ των Αντιπροέδρων της ΚΣΣΕ για το 2025
Για στεγαστικά σχέδια ΥΠΕΣ συζήτησαν Πρόεδρος και Σύνδεσμος Ανάπτυξης Ακινήτων
Εκτίμηση πως το Ιράν δεν θα κλείσει τα Στενά του Ορμούζ-«Θα συνάσπιζε εναντίον του μεγάλο αριθμό κρατών»
Παρακολουθεί τις εξελίξεις και αξιολογεί όλα τα δεδομένα για ενδεχόμενο κλείσιμο των στενών του Ορμούζ η Κύπρος
Πρώτη επίσκεψη Γιοχάνες Χαν στην Κύπρο-Σκοπός να αφουγκραστεί τους συνομιλητές του
Αναλυτικά οι ψήφοι που έλαβαν τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ
Πρόεδρος: Οι εξελίξεις στη Μ. Ανατολή θα επηρεάσουν το πώς Κύπρος και Ελλάδα προσεγγίζουν την κατάσταση
Καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση στη Δαμασκό ο Κόμπος-Ζήτησε αποκλιμάκωση στον πόλεμο, δείχνοντας τη διπλωματία
Απέναντι στην Τουρκία πέντε αραβικές χώρες για τη στάση της για Κυπριακό στον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας