Πάτησαν... γκάζι οι τιμές των καυσίμων, αναμένονται κι άλλες αυξήσεις μέχρι το τέλος Αυγούστου

Ασταμάτητη μοιάζει η ανοδική πορεία που παρουσιάζουν οι τιμές των καυσίμων το τελευταίο διάστημα, οι οποίες έχουν εκτιναχθεί στα ύψη, ενώ την ίδια ώρα, διαμηνύεται ότι θα συνεχιστούν αυτές οι αυξήσεις και μάλιστα θα παρατηρηθούν πριν από το τέλος του Αυγούστου.

Γεγονός το οποίο προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία, τόσο στους πρατηριούχους, όσο και στους καταναλωτές, αφού από τη μια μειώνεται το καθαρό κέρδος στους πρατηριούχους και από την άλλη, οι καταναλωτές, δυσκολεύονται να γεμίσουν το όχημά τους με καύσιμα, αφού καλούνται πλέον να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για μερικά λίτρα βενζίνης ή πετρελαίου.

Φανερά προβληματισμένος, o εκπρόσωπος τύπου του Συνδέσμου Πρατηριούχωνμ Χριστόδουλος Χριστοδούλου, ανέφερε στον REPORTER, ότι υπάρχουν αρκετές αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων και πρόκειται να συνεχιστούν. «Το τελευταίο διάστημα υπήρξε αύξηση κατά 3,5 με 4,5 σεντς στα καύσιμα και επιπρόσθετα τα τελευταία εικοσιτετράωρα υπήρξε αύξηση κατά ένα σεντ στη βενζίνη και δυόμιση σεντς στο πετρέλαιο. Συνολικά, από τη μέρα που αφαιρέθηκε ο φόρος κατανάλωσης, όπου τα οκτώ σεντς προστέθηκαν πάνω στην τιμή των καυσίμων, έχουμε αύξηση κατά είκοσι σεντς».

Δυστυχώς, πρόσθεσε ο κ. Χριστοδούλου, «αναμένεται και άλλη αύξηση στις τιμές με την άφιξη των νέων φορτίων, κάτι που εκτιμάται να γίνει μέχρι το τέλος του Αυγούστου. Οι αυξήσεις αυτές ανησυχούν έντονα τους πρατηριούχους, καθώς είναι το ίδιο ζήτημα που μας απασχολούσε όταν ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία, όπου οι τιμές σκαρφάλωσαν στο 1,80 και 1,90. Είναι κάτι που είναι ιδιαίτερα δύσκολο τόσο για τους πρατηριούχους, όσο και για τους καταναλωτές. Μειώνονται τα λίτρα και μειώνονται τα εισοδήματα μας την ίδια ώρα».

Πάντως, ένα άλλο ζήτημα που εγείρει αρκετά ερωτήματα ανάμεσα στους πρατηριούχους και έθιξε ο κ. Χριστοδούλου, είναι πως όταν η τιμή του βαρελιού ήταν 130 δολάρια, οι τιμές κυμαίνονταν γύρω στο 1,60-1,70, τώρα που είναι 86 δολάρια το βαρέλι, γιατί είναι 1,60 σεντ πάλι η τιμή των καυσίμων; Είναι ένα ερώτημα που χρειάζεται απαντήσεις».

Όσον αφορά την κατάσταση με την Πράσινη Γραμμή και τη μετάβαση αρκετών συμπολιτών μας στα κατεχόμενα για να προμηθευτούν καύσιμα, είναι κάτι που συνεχίζει να προβληματίζει τους πρατηριούχους. «Έγιναν κάποιες συσκέψεις και πρόκειται να γίνουν κάποιες εισηγήσεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και πρέπει να πούμε ότι είναι ενήμερο το Υπουργείο Εμπορίου, με το οποίο πρόκειται να κάνουμε εκ νέου συνάντηση. Είναι ένα θέμα το οποίο δεν βρίσκεται στην πρώτη γραμμή πλέον όμως, καθώς έγιναν οι συζητήσεις και γίνονται οι διεργασίες και από τον Σεπτέμβρη, θα δούμε ποια αποτελέσματα θα έχουμε για το εν λόγω ζήτημα».

Οι τιμές των καυσίμων Παγκύπρια:

Αμόλυβδη 95

  • Μέση Τιμή σε € (Παγκύπρια)1,545
  • Φθηνότερη Τιμή σε € (Παγκύπρια)1,489
  • Ακριβότερη Τιμή σε € (Παγκύπρια)1,599

Αμόλυβδη 98

  • Μέση Τιμή σε € (Παγκύπρια)1,592
  • Φθηνότερη Τιμή σε € (Παγκύπρια)1,519
  • Ακριβότερη Τιμή σε € (Παγκύπρια)1,688

Κηροζίνη

  • Μέση Τιμή σε € (Παγκύπρια)1,199
  • Φθηνότερη Τιμή σε € (Παγκύπρια)1,130
  • Ακριβότερη Τιμή σε € (Παγκύπρια)1,402

Πετρέλαιο θέρμανσης

  • Μέση Τιμή σε € (Παγκύπρια)1,105
  • Φθηνότερη Τιμή σε € (Παγκύπρια)0,999
  • Ακριβότερη Τιμή σε € (Παγκύπρια)1,298

Πετρέλαιο Κίνησης

  • Μέση Τιμή σε € (Παγκύπρια)1,597
  • Φθηνότερη Τιμή σε € (Παγκύπρια)1,515
  • Ακριβότερη Τιμή σε € (Παγκύπρια)1,659

Δειτε Επισης

Έντονη αντίδραση Ισότητας για τους ωρομίσθιους ταχυδρομικούς διανομείς-«Αδιαφορία από τη Διεύθυνση»
Παραπομπή σε δίκη για 18 κατηγορούμενους για την υπόθεση της 12χρονος εισηγείται ο Εισαγγελέας
Πυροβολισμοί στη Σλοβακία-Τραυματίστηκε στην κοιλιά ο Πρωθυπουργός
ΒΙΝΤΕΟ: Στις φλόγες εγκαταλελειμμένο σινεμά στη Λεμεσό-Κατέρρευσε η στέγη
Διευκολύνσεις σε 363 περιπτώσεις που έλαβαν λάθος λογαριασμούς νερού στο Δήμο Πάφου
Ξέσπασε ο πατέρας του πεντάχρονου που τον ξέχασαν σε λεωφορείο-«Κινδύνευσε η ακεραιότητά του»
Έκκληση ΟΣΑΚ για τα ενέσιμα συσκευάσματα για διαβήτη-«Σε οριακά επίπεδα τα αποθέματα»
Νέα επίθεση Τατάρ σε Ολγκίν-Την κατηγορεί πως υπερέβη τα όρια της εντολής της
Ενώπιον Παναγιώτου η σύμβαση στην οικοδομική-Επίσπευση διαδικασίας ζητούν ΣΕΚ-ΠΕΟ
Χαρακτήρισε απαράδεκτη την παρότρυνση Νασράλα ο ΠτΔ-«Αυξήθηκαν οι έλεγχοι για το μεταναστευτικό»