«Αυτοψία» στη Χλώρακα πραγματοποιεί ο ΔΗΣΥ-«Οι πολίτες έχουν δικαίωμα να αισθάνονται ασφαλείς»

«Αυτοψία» στην Χλώρακα θα πραγματοποιήσει κλιμάκιο της ηγεσίας του Δημοκρατικού Συναγερμού, ώστε να ενημερωθεί από πρώτο χέρι από τους κατοίκους και τις Αρχές για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και να συζητήσει τρόπους επίλυσης του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί, το οποίο, όπως επισημαίνει, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ολιστικά και στη ρίζα του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της παράταξης, «η κατάσταση όπως εξελίσσεται στη Χλώρακα είναι απαράδεχτη και καταδικαστέα και εκθέτει παράλληλα την αδυναμία των κυβερνώντων να εφαρμόσουν τους νόμους και την τάξη. Οι πολίτες έχουν δικαίωμα να αισθάνονται ασφαλείς. Όσοι φιλοξενούνται στην Κύπρο θα πρέπει να γνωρίζουν τις υποχρεώσεις τους. Να σέβονται τους νόμους της χώρας που τους φιλοξενεί και τις περιουσίες των πολιτών της».

Το κόμμα τονίζει πως ακραίες συμπεριφορές και περιστατικά βίας θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με αποφασιστικότητα και όπου ενδείκνυται και με το μέτρο της απέλασης.

«Εδώ και καιρό ο Δημοκρατικός Συναγερμός προειδοποιεί για τους κινδύνους εμφάνισης τέτοιων φαινομένων γκετοποίησης. Πέραν από την επιβολή της τάξης και της αντιμετώπισης της οχλαγωγίας από τα αρμόδια όργανα του κράτους, το πρόβλημα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ολιστικά και στη ρίζα του», σημειώνει περαιτέρω.

«Έχουμε ήδη λάβει αρκετά νομοθετικά και διοικητικά μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Ωστόσο, είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε τη λήψη περαιτέρω μέτρων. Η μείωση αλλά και η αυστηρή διαχείριση των μεταναστευτικών ροών είναι επιτακτική ανάγκη», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τον ΔΗΣΥ, «το σύνολο της κοινωνίας και οι πολίτες αναμένουν από εμάς να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων, τηρώντας ταυτόχρονα τις διεθνείς μας υποχρεώσεις για όσους πραγματικά κινδυνεύουν στις χώρες τους και είναι δικαιούχοι ασύλου και προστασίας».

«Ο Δημοκρατικός Συναγερμός στέκεται δίπλα στους κατοίκους της περιοχής. Σε αυτό το πλαίσιο κλιμάκιο της ηγεσίας του κόμματος θα επισκεφθεί αύριο την περιοχή προκειμένου να ενημερωθεί από πρώτο χέρι τόσο από τους κατοίκους όσο και από τις Αρχές, για την όλη κατάσταση αλλά και να συζητήσει μαζί τους τρόπους επίλυσης του προβλήματος», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

Σε λειτουργία η υπηρεσία που ψηφίζω ενόψει των επικείμενων εκλογών
Στήριξη Ελλάδας για μεταναστευτικό-«Η Κύπρος δεν είναι μόνη της»
Τα επτά σημεία για το Μεταναστευτικό-Η Κοινή Δήλωση της Υπουργικής Συνόδου για Συρία και Λίβανο
Καταχωρείται η ένσταση Γενικού Ελεγκτή στο αίτημα για παύση του-Πολυσέλιδη έκθεση των δικηγόρων
Σύντομα η βοήθεια στη Γάζα από την Κύπρο μέσω της προσωρινής προβλήτας
Υπουργική Σύνοδος για το μεταναστευτικό στη Λευκωσία- Συμμετέχουν οκτώ Κράτη Μέλη της Ε.Ε
Ευγνωμοσύνη του ΟΗΕ προς την Κύπρο για το θαλάσσιο διάδρομο προς τη Γάζα
Η ανάγκη για διαφάνεια, οι επαναλαμβανόμενοι πρωταγωνιστές και ο πολιτικός αντίκτυπος
Έκθεση Σούπερμαν για καταπολέμηση της τρομοκρατίας στη Συνέλευση της Μεσογείου
CMC: Στα χέρια της ΕΤΥΦΑ ο χρόνος άφιξης του ‘Προμηθέας’ στην Κύπρο