Τράβηξε γραμμές ο Πρόεδρος-Απαίτησε συνεργασία από Κανάρη και Γιαννάκη

Την απαίτηση να συνεργαστούν για την υλοποίηση του κυβερνητικού έργου διατύπωσε προς την Υπουργό Υγείας, Πόπη Κανάρη, και τη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου, Χριστίνα Γιαννάκη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ τους το πρωί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την αντιπαράθεση των δύο ισχυρών γυναικών του Υπουργείου Υγείας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τους ξεκαθάρισε ότι φαινόμενα όπως αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας δεν θα γίνουν ανεκτά και θα πρέπει η Υπουργός και η Γενική Διευθύντρια να συνεργαστούν προς υλοποίηση του κυβερνητικού έργου και των προκλήσεων στον τομέα της Υγείας, κάτι που αποτελεί για τον ίδιο αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, συζητήθηκαν εις βάθος συγκεκριμένοι στόχοι που έχουν τεθεί, μετά και τις συναντήσεις που έγιναν με τον ΟΚΥπΥ και τον ΟΑΥ, καθώς και ζητήματα αναδιοργάνωσης του Υπουργείου, ενίσχυσης του εσωτερικού ελέγχου και ταχύτερης ετοιμασίας των απαραίτητων νομοσχεδίων για περαιτέρω βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών του ΓεΣΥ. Τέθηκαν, επίσης χρονοδιαγράμματα υλοποίησης και ορίστηκε εκ νέου συνάντηση προτού μεταβεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη Νέα Υόρκη, ώστε να εξεταστεί η πρόοδος που έχει επιτευχθεί.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Πόπη Κανάρη και η Χριστίνα Γιαννάκη επανέλαβαν τη δέσμευσή τους στον Νίκο Χριστοδουλίδη για εντατική δουλειά και συνεργασία, αναγνωρίζοντας τις ανάγκες που δημιουργούν οι μεγάλες προκλήσεις στην Υγεία και οι απαιτήσεις της κοινωνίας.

Στην ουσία, ο Πρόεδρος επέλεξε να λειτουργήσει μεσολαβητικά και όχι τιμωρητικά, σε μία προσπάθεια να επιβάλει την τάξη στο Υπουργείο Υγείας, χωρίς να προκαλέσει περαιτέρω αναστάτωση, εν μέσω ήδη πολύ τεταμένου κλίματος. Η παρέμβαση αυτή κρίθηκε κάτι περισσότερο από αναγκαία και ενδεχομένως καθυστέρησε να γίνει, καθώς η αντιπαράθεση μεταξύ των δύο «κεφαλών» ενός Υπουργείο βρισκόταν στην κορυφή της επικαιρότητας για αρκετές ημέρες, με αποτέλεσμα να αναπτύσσεται παντός είδους παραφιλολογία και να προκύπτει αποπροσανατολισμός από τα πραγματικά ζητήματα που έπρεπε να απασχολούν το Υπουργείο.

Το κατά πόσον αυτή η μεσολάβηση θα έχει τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα, θα το δείξει το επόμενο χρονικό διάστημα. Το γεγονός πως ο κ. Χριστοδουλίδης κλείδωσε ήδη νέο ραντεβού μαζί τους, δείχνει, πάντως, πρόθεση για εποπτεία της κατάστασης, ώστε να μην ξαναξεφύγει.

Δειτε Επισης

ΠτΔ: Θα πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για επανέναρξη συνομιλιών
Μηνύματα συνέχισης αγώνα επιστροφής στα εγκαίνια γραφείων Δήμου Μόρφου και ΕΚΚΕΛ
Τη δέσμευσή του για λύση στη βάση ΔΔΟ εξέφρασε ο ΠτΔ σε νέους Πρέσβεις
Στην Αυστραλία ο Ερσίν Τατάρ-«Στόχος μου να αγκαλιάσω του ανθρώπους μας»
Ενδιαφέρον από αμερικανικό ταμείο για εμπλοκή στο Great Sea Interconnector
Στο Υπουργικό η Στρατηγική Δημοσιονομικής Πολιτικής-Αρχίζει ο καταρτισμός του κρατικού προϋπολογισμού
Ν. Χριστοδουλίδης: Η ΕΕ έχει κάθε συμφέρον να συμβάλει στη λύση του Κυπριακού
Χ. Στυλιανίδης: Μόνη οδός για επιβίωση των Κυπρίων η συμμετοχή στην ΕΕ
Διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Πολωνία θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος
Παρέμβαση ΠτΔ για αλλαγές κρεβατιού και αποχωρητήριων στο νοσοκομείο Τροόδους-«Ντρέπομαι που χρειάστηκε»