Ξήλωσαν κύκλωμα ξεπλύματος χρήματος στη Σιγκαπούρη-Στους συλληφθέντες άτομα με κυπριακή υπηκοότητα (pics)

Δέκα πρόσωπα, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και κάτοχοι κυπριακής υπηκοότητας, συνέλαβαν οι Αρχές στη Σιγκαπούρη, στο πλαίσιο έρευνας για ενδεχόμενο κύκλωμα ξεπλύματος χρήματος.

Σύμφωνα με το Al Jazeera, οι Αρχές της Σιγκαπούρης προχώρησαν σε κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων αξίας ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων Σιγκαπούρης, που αντιστοιχούν σε 737 εκατομμύρια αμερικανικά δολάρια.

_130822968_8_20230816_10_foreign_nationals_offences_forgery_money_launder_est_1_bil_assets.png

Η Αστυνομία έκανε παράλληλες επιδρομές σε όλη τη χώρα, με αντικείμενο «δραστηριότητες οργανωμένου εγκλήματος στο εξωτερικό», όπως ανακοινώθηκε. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται οι απάτες και ο διαδικτυακός τζόγος. Κατασχέθηκαν 94 υποστατικά και 50 αυτοκίνητα, όπως επίσης και μετρητά, τσάντες πολυτελείας, κοσμήματα, ρολόγια, ηλεκτρονικές συσκευές, μπουκάλια από κρασί, έγγραφα με πληροφορίες για εικονικά περιουσιακά στοιχεία και διακοσμητικά στοιχεία.

Όπως αναφέρει το δίκτυο, οι συλληφθέντες ήταν από την Κίνα, την Τουρκία, την Καμπότζη, την Κύπρο και το Βανουάτου, ηλικίας 31-44 ετών.

_130822877_28_20230816_10_foreign_nationals_offences_forgery_money_launder_est_1_bil_assets.png

Στις επιχειρήσεις συμμετείχαν περισσότεροι από 400 αστυνομικοί και οι ύποπτοι εντοπίστηκαν σε πολυτελείς οικείες, στις πιο ακριβές περιοχές της Σιγκαπούρης.

Οι Αρχές συνεχίζουν να αναζητούν ακόμη οκτώ άτομα, σε σχέση με την υπόθεση. «Οι έρευνες συνεχίζονται. Μπορεί να κατασχεθούν κι άλλα περιουσιακά στοιχεία και να παγώσουν τραπεζικοί λογαριασμοί», ανέφερε η Αστυνομία.

_130822454_brandedbags.png

Από την πλευρά της, η Κεντρική Τράπεζα της χώρας ανέφερε ότι βρίσκεται σε επαφή με τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που εντοπίστηκαν τα προβληματικά κεφάλαια, χωρίς να τα κατονομάζει.

Σημειώνεται πως στη Σιγκαπούρη υπάρχουν αυστηροί νόμοι εναντίον του ξεπλύματος και οι ένοχοι μπορεί να αντιμετωπίσουν μέχρι και δέκα χρόνια στη φυλακή.

64dd8aa0bd8c0900184eb4e2

64dd8a9dbd8c0900184eb4d7 (1)

Προανήγγειλε ανάκληση υπηκοοτήτων το ΥΠΕΣ

Στο μεταξύ στην ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τα δημοσιεύματα αναφορικά με τις συλλήψεις προσώπων που συνδέονται με διεθνές κύκλωμα ξεπλύματος βρώμικου χρήματος στη Σιγκαπούρη, το Υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει ότι είναι ενήμερο πως μεταξύ των συλληφθέντων ως ύποπτοι συγκαταλέγονται και δύο πρόσωπα, τα οποία κατέχουν την κυπριακή υπηκοότητα.

Περαιτέρω σημειώνει ότι η νομοθεσία για αποστέρηση της κυπριακής υπηκοότητας προβλέπει ότι η υπηκοότητα δύναται να ανακληθεί, εάν και εφόσον το πρόσωπο, που κατέχει την κυπριακή υπηκοότητα, καταδικαστεί σε φυλάκιση για σοβαρό ποινικό αδίκημα.

«Συνεπώς, το Υπουργείο Εσωτερικών θα παρακολουθεί την υπόθεση και, εάν προκύψουν οποιεσδήποτε πληροφορίες, οι οποίες να ικανοποιούν τις προϋποθέσεις που θέτει η νομοθεσία για αποστέρηση της κυπριακής υπηκοότητας, θα προχωρήσει άμεσα με όλες τις δέουσας ενέργειες, που προβλέπονται από τον νόμο, για την ανάκληση της υπηκοότητας τους», προστίθεται.

Περαιτέρω, επισημαίνεται, ότι η κυπριακή κυβέρνηση μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει από τις αρχές τις Σιγκαπούρης οποιοδήποτε αίτημα παροχής βοήθειας στο πλαίσιο της διερεύνησης που διεξάγεται. Στη περίπτωση που ληφθεί τέτοιο αίτημα, θα παρασχεθεί άμεσα οποιαδήποτε πληροφόρηση ή άλλη απαιτούμενη συνδρομή, καταλήγει η ανακοίνωση.

64dd8a9fbd8c0900184eb4e0

64dd8a9dbd8c0900184eb4dc (1)

64dd8aa1bd8c0900184eb4e5

64dd8aa1bd8c0900184eb4e8

64dd8a9cbd8c0900184eb4d5

Δειτε Επισης

Στους 68 έφτασαν οι νεκροί από τις φονικές πλημμύρες στο Τέξας-Αδιανόητες εικόνες καταστροφής
Καταζητείται ο 35χρονος Κυριάκος Σάββας για ληστεία, εκβίαση και πρόκληση σωματικής βλάβης (pics)
Χειροπέδες σε δύο για υπόθεση εμπορίας με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση-Αναγνωρίστηκε το 23χρονο θύμα
Νέα κίτρινη προειδοποίηση από τη Μετεωρολογική-Θα φτάσει τους 41 βαθμούς ο υδράργυρος
Μάχη με το χρόνο δίνουν οι διασώστες μετά τις πλημμύρες στο Τέξας-Νεκρά 15 παιδιά
Σκηνές πανικού σε αεροσκάφος της Ryanair-Επιβάτες πηδούν από τα φτερά, 18 τραυματίες
Προσβασιμότητα για λίγους-Τα καθημερινά εμπόδια των ατόμων με αναπηρίες στους χώρους εστίασης
Νέα διαμαρτυρία έξω από τη Νομική Υπηρεσία για τη δολοφονία του Θανάση-«Δεν ήταν το μόνο θύμα συγκάλυψης και διαφθοράς»
Επανήλθαν οι Οικολόγοι, ζητούν παραίτηση ή παύση Αγγελίδη-«Πρέπει να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη»
Τους ζήτησαν να φύγουν από νυχτερινό κέντρο και τους επιτέθηκαν ληστεύοντάς τους-Χειροπέδες σε 46χρονο