Mελέτες για απευθείας πτήσεις από τα κατεχόμενα-Δρομολογούν σήραγγα στον Πενταδάκτυλο

Ο «υπουργός δημοσίων έργων» στα κατεχόμενα Ερχάν Αρικλί είπε ότι γίνονται σοβαρές μελέτες για τις απευθείας πτήσεις, πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή επικεντρώνονται σε δύο ή τρεις προορισμούς και υποστήριξε ότι αναμένουν σύντομα αποτελέσματα για το θέμα.

Σύμφωνα με τη γραπτή δήλωση του «υπουργείου», ο Αρικλί έλαβε μέρος σε πρόγραμμα που μεταδόθηκε στο κανάλι EkoTürk και είπε ότι η οικονομική διάσταση των απευθείας πτήσεων είναι πιο σημαντική από την πολιτική προσθέτοντας πως εάν επιτευχθεί το επιβατικό δυναμικό θα μπορούν να γίνουν απευθείας πτήσεις από οποιοδήποτε σημείο του κόσμου.

Ανακοίνωσε επίσης ότι το έργο για την κατασκευή μιας σήραγγας στον Πενταδάχτυλο το οποίο έχει μπει πολλές φορές στην ημερήσια διάταξη στο παρελθόν, έχει δρομολογηθεί. Είπε ότι το θέμα της κατασκευής μιας σήραγγας προκειμένου να γίνει ευκολότερη και ασφαλέστερη η συγκοινωνία μεταξύ της κεντρικής Μεσαορίας και της βόρειας ακτής συζητήθηκε στο «υπουργικό συμβούλιο» και ο «πρωθυπουργός» Ουνάλ Ουστέλ έδωσε οδηγίες να εργαστούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Ανέφερε ότι έχουν κάνει σημαντικά έργα στον τομέα των μεταφορών με τις συνεισφορές της Τουρκίας και είπε ότι εργάζονται πάνω σε δύο  εναλλακτικές λύσεις, η μία είναι Δίκωμο - Κερύνεια και η άλλη Κυθραία- Κλεπίνη.

Πρόσθεσε ότι ειδικοί από την Τουρκία προσκλήθηκαν για τη μελέτη βιωσιμότητας της σήραγγας και ότι οι μελέτες συνεχίζονται μαζί με το «τμήμα αυτοκινητοδρόμων». Είπε επίσης ότι η σήραγγα θα έχει μήκος 5 χιλιόμετρα και το κόστος της υπολογίζεται γύρω στα 75-100 εκατομμύρια δολάρια.

Δειτε Επισης

Ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε διαπραγματεύσεις ο Τατάρ-Θα επαναλάβει τη «λύση δύο κρατών»
Ελεύθερος ο «ύποπτος τρομοκράτης», φιάσκο η πληροφορία εναντίον του-Διαμένει στην Κύπρο η οικογένεια του
Δεν αποφεύχθηκαν οι διακοπές ρεύματος παρά τις διαβεβαιώσεις Παπαναστασίου-Στο κόκκινο η ζήτηση λόγω ψύχους
Ενημέρωσε για την επίσκεψη του στη Συρία τους ομολόγους του στην ΕΕ ο Κόμπος
Στο νοσοκομείο με εγκαύματα στα πόδια δύο ανήλικοι μετά από έκρηξη στη Λεμεσό
Από αποτσίγαρο φαίνεται να ξεκίνησε η φονική πυρκαγιά στην οικία του 33χρονου Μενέλαου στη Λεμεσό
Εργάζεται στην Κύπρο η σύζυγος του «ύποπτου» επιβάτη-Ουδέν μεμπτό μέχρι στιγμής, άνθρακας τα περί τρομοκρατίας
Οριακή η ικανότητα κάλυψης της ζήτησης ηλεκτρισμού τη Δευτέρα-Έκκληση για εξοικονόμηση ενέργειας
Πέφτει και πάλι κάτω από το μηδέν η θερμοκρασία-Νέα κίτρινη προειδοποίηση
Αλλαγές πτήσεων της Cyprus Airways προς και από την Αθήνα λόγω απεργίας στην Ελλάδα