Πλήθος πιστών από όλη την Κύπρο στη Μονή Χρυσορρογιάτισσας και στην Μονή Αγίου Νεοφύτου (pics)

Πλήθος πιστών από όλη την Κύπρο επισκέφθηκε τις μονές της επαρχίας Πάφου, του Αγίου Νεοφύτου και της Χρυσορρογιατίσσης οι οποίες γιορτάζουν την Κοίμηση της Θεοτόκου.

Τιμήθηκε και φέτος η μεγαλύτερη Θεομητορική Εορτή του έτους, το «Πάσχα του Καλοκαιριού», η σεπτή Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Ιερά Μονή της Χρυσορροϊατίσσης.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρσινόης Παγκράτιος, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσορρογιατίσσης λειτούργησε και κήρυξε στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσορρογιατίσσης και χθες, Δευτέρα χοροστάτησε κατά τον εσπερινό.

Μιλώντας στους πιστούς ο Επίσκοπος Αρσινόης είπε ότι «πρέπει να ταπεινωθούμε για να έχει ο πνευματικός μας αγώνας αξία».

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ανέφερε πως η Παναγία ως μάνα του Χριστού είναι και η θετή μητέρα όλων των χριστιανών για αυτό οι πιστοί συγκεντρώνονται για να τιμήσουν την μητέρα του Χριστού και κατ΄επέκταση την δική μας μητέρα. Αυτή η μάνα, πρόσθεσε, δεν κάνει λάθη και δεν λανθάνεται γιατί η Παναγία έχει άμεση ένωση με τον υιό της και επειδή ο υιός είναι Θεός, είναι παντογνώστης και αλλάνθαστος.

Ευχήθηκε επίσης όπως η Παναγία βοηθήσει την πατρίδα μας την Κύπρο που εδώ και πολλά χρόνια βρίσκεται κάτω από τουρκική κατοχή. Αν εμείς, πρόσθεσε, «την παρακαλέσουμε και κάνουμε την δική μας προσπάθεια, θα βρούμε και λύση και στο εθνικό μας πρόβλημα».   

Κατά τον εορτασμό της Παναγίας έγινε περιφορά της εικόνας στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσορρογιατίσσης ενώ οι πιστοί πέρασαν κάτω από την εικόνα της.

DOC.20230815.5378927.pafos-panagia-15augoustos3

 Πιστοί επισκέφθηκαν επίσης την Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσορρογιατίσσης στην κοινότητα της Παναγιάς για να ανάψουν ένα κερί και να προσευχηθούν.

DOC.20230815.5378926.pafos-panagia-15augoustos4

Οι πιστοί ευχήθηκαν Χρόνια Πολλά σε όλον τον κόσμο και υγεία σε όλη την ανθρωπότητα.

DOC.20230815.5378925.pafos-panagia-15augoustos5

Στην Ιερά Μονή του Αγίου Νεοφύτου, η οποία είναι αφιερωμένη στην Παναγία Εγκλειστριανή, η θεία λειτουργία για την Κοίμηση της Παναγίας της Θεοτόκου έγινε χοροστατούντος του Άγιου Ηγούμενου της Ιεράς Σταυροπηγιακής Μονής Αγίου Νεοφύτου και Επίσκοπου Χύτρων Λεόντιου, και των αδερφών της Μονής.

DOC.20230815.5378953.pafos-panagia-15augoustos6

Στον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό χθες χοροστάτησε ο Επίσκοπος Χύτρων και Καθηγούμενος της Μονής Λεόντιος. Τελέστηκε επίσης αρτοκλασία και έγινε περιφορά της εικόνας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου περιμετρικά του Καθολικού της Μονής.

DOC.20230815.5378952.pafos-panagia-15augoustos7

Μετά τη θεία λειτουργία προσφέρθηκε κέρασμα στο Συνοδικό της Ιεράς Μονής.

Έξω από τις μονές συγκεντρώθηκαν και φέτος πλανοδιοπώλες για να πουλήσουν παραδοσιακά εδέσματα, ξηρούς καρπούς, παιχνίδια και είδη δώρων.

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αποκαταστάθηκε η παροχή ρεύματος σε Λάρνακα και Αμμόχωστο-Βλάβη σε εξοπλισμό του Συστήματος Μεταφοράς
Κάτω από 10 λεπτά οι έλεγχοι ασφαλείας στο αεροδρόμιο Λάρνακας Ιούλιο και Αύγουστο
Ισχύος 3,8 βαθμών ο σεισμός τα χαράματα Κυριακής
Δύο πτήσεις ακυρώθηκαν από το αεροδρόμιο Λάρνακας προς το Τελ Αβίβ
Στην Πτολεμαΐδα το χρυσό δελτίο των 18,6 εκ. ευρώ-Στην Κύπρο το ένα πεντάρι του Τζόκερ
Με συννεφιά και βροχές φεύγει ο Σεπτέμβρης-Στους 32 βαθμούς η θερμοκρασία
Ανησυχητικές εκτιμήσεις για τον τερματισμό μέτρων στήριξης-«Επιβάρυνση 201 εκατομμυρίων στα νοικοκυριά»
«Ανεξεταστέοι» οι μαθητές από τη χρήση των κινητών στην τάξη-Πέφτουν οι μαθησιακές τους ικανότητες
Τρέχει για το Νομοσχέδιο επικίνδυνων οικοδομών το ΥΠΕΣ-Προς κατάθεση στην επόμενη συνεδρία Υπουργικού
Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν πάνω από 18,5 εκατ. ευρώ του Τζόκερ