Επίθεση με αυτοκίνητο βόμβα και ενέδρα στην Κολομβία-Στοίχησε τη ζωή σε τέσσερις αστυνομικούς

Επίθεση με αυτοκίνητο-βόμβα και ενέδρα, ενέργειες αποδιδόμενες σε διαφωνούντες της πρώην οργάνωσης ανταρτών FARC, στοίχισαν τη ζωή σε τέσσερις αστυνομικούς το σαββατοκύριακο στη νοτιοδυτική Κολομβία, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο γενικός διευθυντής της αστυνομίας, ο στρατηγός Γουίλιαμ Σαλαμάνκα, ανέφερε χθες Κυριακή μέσω X (του πρώην Twitter) ότι ο Καρμέλο Χοσέ Γκαρσία, αξιωματικός της αστυνομίας, σκοτώθηκε σε «τρομοκρατική ενέργεια με παγιδευμένο όχημα στο χωριό Τίμπα, στον νομό Κάουκα».

Την προηγουμένη, άλλοι τρεις αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε ενέδρα στην κοινότητα Μοράλες, περίπου τριάντα χιλιόμετρα από το Τίμπα, πρόσθεσε ο στρατηγός.

Η περιοχή αυτή θεωρείται προπύργιο του Κεντρικού Γενικού Επιτελείου (ΚΓΕ), της μεγαλύτερης ομάδας διαφωνούντων που απέρριψαν τη συμφωνία δυνάμει της οποίας αφοπλίστηκε, διαλύθηκε και μετενσαρκώθηκε σε πολιτικό κόμμα η πρώην οργάνωση ανταρτών Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC) το 2017.

Υπό την ηγεσία του Ιβάν Μορντίσκο, το ΚΓΕ είναι ανάμεσα στις οργανώσεις ανταρτών με τις οποίες θέλει να διαπραγματευτεί ο Κολομβιανός πρόεδρος Γουστάβο Πέτρο, με την ελπίδα πως θα δεχθεί να αφοπλιστεί και να διαλυθεί, στο πλαίσιο της πολιτικής του με σκοπό να έρθει η «πλήρης ειρήνη».

Η αντιπολίτευση καταγγέλλει ότι ένοπλες ομάδες –αριστερών ανταρτών, ακροδεξιών παραστρατιωτικών, του οργανωμένου εγκλήματος– εκμεταλλεύονται την πολιτική αυτή για να ενισχυθούν και να επιτεθούν στις δυνάμεις ασφαλείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Πυραυλικές επιθέσεις στο Κασμίρ από την Ινδία-Το Πακιστάν απειλεί με απάντηση
Αποκάλυψη Reuters: Με προφορική εντολή του Χέγκσεθ είχαν παγώσει οι αποστολές όπλων στην Ουκρανία
Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον Μερτς-Η απώλεια στήριξης από Τραμπ και η άνοδος του AfD
Το ξέκοψε ο Κάρνεϊ στον Τραμπ-«Ο Καναδάς δεν πωλείται»
Εκτός λειτουργίας το αεροδρόμιο της Σαναά μετά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς-Οι Χούθι απειλούν με απάντηση
Περίπου 30 συλλήψεις σε διαδήλωση υπέρ της Παλαιστίνης σε πανεπιστημιούπολη του Σιατλ
Ανακούφιση μετά το θρίλερ στη Γερμανία-Εξελέγη καγκελάριος ο Μερτς στη δεύτερη ψηφοφορία
Περισσότεροι από 200 Ουκρανοί αιχμάλωτοι πολέμου επέστρεψαν μετά από ανταλλαγή με Ρώσους
ΒΙΝΤΕΟ: Πυκνό σύννεφο σκόνης στο Ιράν ανάγκασε εκατομμύρια πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους
Ισραηλινή επίθεση κοντά στο αεροδρόμιο της Σαναά στην Υεμένη-Προηγήθηκε εντολή εκκένωσης