Προφυλακιστέοι άλλοι 15 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Μιχάλη

Άλλοι δεκαπέντε κατηγορούμενοι για την αιματηρή συμπλοκή στη Νέα Φιλαδέλφεια παίρνουν το δρόμο για τη φυλακή μετά την απολογία τους με σύμφωνη γνώμη ανακριτών και εισαγγελέων.

Εντός της ημέρας αναμένεται η απόφαση της δικαιοσύνης και για τους τελευταίους δεκαεννέα κατηγορουμένους οι οποίοι επίσης απολογήθηκαν σήμερα.

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός της ανακριτικής διαδικασίας είναι 86 προφυλακισμένοι κατηγορούμενοι.

Η διαδικασία των απολογιών ξεκίνησε την Παρασκευή, όπου ενώπιον των Ανακριτών οδηγήθηκαν 30 από τους κατηγορούμενους, οι οποίοι μετά το πέρας της διαδικασίας κρίθηκαν όλοι τους προσωρινά κρατούμενοι. Το Σάββατο οδηγήθηκαν στους Ανακριτές 40 από τους κατηγορούμενους, οι οποίοι κρίθηκαν και αυτοί προσωρινά κρατούμενοι.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε για τα βίαια επεισόδια αφορά τα αδικήματα της:

  • εγκληματικής οργάνωσης (κακούργημα)
  • ανθρωποκτονίας από πρόθεση (κακούργημα)
  • έκρηξης (κακούργημα)
  • κατοχής εκρηκτικών υλών (κακούργημα)
  • καθώς και τα πλημμελήματα:
  • διατάραξη κοινής ειρήνης
  • επικίνδυνη σωματική βλάβη, τετελεσμένη και σε απόπειρα, από κοινού κατά συρροή
  • φθορά ξένης ιδιοκτησίας
  • βιοπραγία (αδίκημα του αθλητικού νόμου)
  • παράνομη οπλοφορία
  • οπλοχρησία
  • κατοχή φωτοβολίδων

«Ψηλός και αρκετά εύσωμος άνδρας ο δολοφόνος του Μιχάλη»

Νωρίτερα, την αποκάλυψη του ποινικολόγου Αλέξη Κούγια ήρθε να υπερασπιστεί και ο δικηγόρος ενός εκ των Κροατών χούλιγκαν, Βασίλης Νουλέζας.

Μιλώντας για τον 40χρονο Κροάτη εντολέα του, τόνισε ότι η Ελληνική Αστυνομία είναι σε θέση να βρει ποιος μαχαίρωσε τον Μιχάλη. Τον περιγράφει ως ψηλό, εύσωμο με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του. Όπως υποστηρίζει, στο βίντεο φαίνεται ότι δρα μόνος του κατά την επίθεση.

«Είναι έργο της αστυνομίας, της δικαιοσύνης να δει ποιος είναι εκείνος που κατάφερε το θανάσιμο πλήγμα στο Μιχάλη», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Νουλέζας.

Αναφορικά με τον 40χρονο που εκπροσωπεί σήμερα τόνισε πως «είναι Κροατικής καταγωγής και διαμένει στην Αυστρία στη Βιέννη. Ήρθε στην Ελλάδα αεροπορικώς για 3-4 ημέρες και έχει και εισιτήριο επιστροφής. Αρνείται οποιαδήποτε συμμετοχή διότι πριν καν προλάβει να φτάσει στο γήπεδο αντιλήφθηκε πως επιτίθεται μια ομάδα, προφανώς φιλάθλων της ΑΕΚ σε αντίστοιχους της Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Κάποιοι φαίνονται από την πλευρά των οπαδών της Ντινάμο να έχουν ξύλα στα χέρια τους, είναι δέκα, είκοσι, τριάντα άτομα».

«Ο εντολέας μου, ο οποίος κατά μερικούς είναι και ο επικεφαλής, φαίνεται από το κινητό του πως γνώριζε μόνο άλλους δυο ομοεθνείς του. Δεν ήταν εκεί που γίνονταν τα επεισόδια, που επεκτάθηκαν και υπήρξε γενική σύρραξη και συμπλοκή. Είναι έργο της αστυνομίας, της δικαιοσύνης να δει ποιος είναι εκείνος που κατάφερε το θανάσιμο πλήγμα στο Μιχάλη».

Το βίντεο με τις μαχαιριές

Ο δικηγόρος, Αλέξης Κούγιας, ο οποίος είναι συνήγορος υπεράσπισης ενός εκ των ελλήνων συλληφθέντων, μιλώντας στην ΕΡΤ, το πρωί της Κυριακής (13/8/2023), ο κ. Κούγιας επισήμανε ότι «υπάρχει βίντεο που φαίνεται κάποιος να μαχαιρώνει τον Μιχάλη», σημειώνοντας ότι δεν είναι ευκρινές το πρόσωπό του, αλλά φαίνεται η σωματοδομή. Ο ίδιος χαρακτήρισε «συγκλονιστικό» το συγκεκριμένο υλικό.

Την ίδια ώρα, όπως αποκάλυψε ο ΣΚΑΪ, κάμερες πέριξ του γηπέδου της ΑΕΚ φαίνεται πως έχουν καταγράψει επιπρόσθετους υπόπτους, οι οποίοι μέχρι στιγμής διαφεύγουν της σύλληψης.

Το παραπάνω μοιάζει εύλογο καθώς οι έως τώρα συλλήψεις είναι 105, ενώ οι χούλιγκαν που πρωταγωνίστησαν στα αιματηρά επεισόδια υπολογίζονται σε τουλάχιστον 150.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι αρχές, στην λίστα υπόπτων, η οποία έχει συνταχθεί σε σχέση με τον πιθανό δράστη της δολοφονίας του 29χρονου, υπάρχουν άτομα τα οποία δεν συγκαταλέγονται μεταξύ των 105 συλληφθέντων.

Πηγή: In.gr

Δειτε Επισης

Ο Τσελίκ κατηγόρησε τον Δένδια ότι επιδιώκει να σαμποτάρει διάλογο με την Τουρκία
Επτά χρόνια ποινή φυλάκισης για τον άνδρα που σκότωσε έναν ηλικιωμένο στο Ηράκλειο
«Μπούκαρε» στο σπίτι της πρώην του για να πάρει τα παιδιά–Πάτησε το «panic button» η γυναίκα
Νέα ανάρτηση Έλον Μασκ για την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα-«Ουάου, σχεδόν διπλάσιοι οι θάνατοι από τις γεννήσεις»
Υπενθυμίζει η ΚΟΠ μετά τις βολές Χαρτσιώτη-Μπαρούτι η κατάσταση μετά τα επεισόδια στο Άλφαμέγα
Πάνω από 90 παιδιά σε στέγες, 237 σε ανάδοχες οικογένειες-Πολλά τα κενά και τα προβλήματα
Ποινικούς ανακριτές για το σκάνδαλο των διαβατηρίων ζητά το ΑΚΕΛ από τον Πρόεδρο
Βγάζει offside την Αστυνομία η ΚΟΠ-«Καμία σχέση τα επεισόδια με το μέτρο απαγόρευσης φιλάθλων»
Διελκυστίνδα Κυβέρνησης-Βουλής οι νομοθετικές ρυθμίσεις για τα επεισόδια
Ο υποψήφιος Γκλέτσος θέλει για πρόεδρο τον… Πολάκη-«Ο Κασσελάκης δεν έχει σχέση με την Αριστερά»