«Ψηλός και αρκετά εύσωμος άνδρας ο δολοφόνος του Μιχάλη»-Στηρίζονται σε βίντεο οι δικηγόροι συλληφθέντων

Την αποκάλυψη του ποινικολόγου Αλέξη Κούγια ήρθε να υπερασπιστεί και ο δικηγόρος ενός εκ των Κροατών χούλιγκαν, Βασίλης Νουλέζας.

Μιλώντας για τον 40χρονο Κροάτη εντολέα του, τόνισε ότι η Ελληνική Αστυνομία είναι σε θέση να βρει ποιος μαχαίρωσε τον Μιχάλη. Τον περιγράφει ως ψηλό, εύσωμο με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του. Όπως υποστηρίζει, στο βίντεο φαίνεται ότι δρα μόνος του κατά την επίθεση.

«Είναι έργο της αστυνομίας, της δικαιοσύνης να δει ποιος είναι εκείνος που κατάφερε το θανάσιμο πλήγμα στο Μιχάλη», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Νουλέζας.

Αναφορικά με τον 40χρονο που εκπροσωπεί σήμερα τόνισε πως «είναι Κροατικής καταγωγής και διαμένει στην Αυστρία στη Βιέννη. Ήρθε στην Ελλάδα αεροπορικώς για 3-4 ημέρες και έχει και εισιτήριο επιστροφής. Αρνείται οποιαδήποτε συμμετοχή διότι πριν καν προλάβει να φτάσει στο γήπεδο αντιλήφθηκε πως επιτίθεται μια ομάδα, προφανώς φιλάθλων της ΑΕΚ σε αντίστοιχους της Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Κάποιοι φαίνονται από την πλευρά των οπαδών της Ντινάμο να έχουν ξύλα στα χέρια τους, είναι δέκα, είκοσι, τριάντα άτομα».

«Ο εντολέας μου, ο οποίος κατά μερικούς είναι και ο επικεφαλής, φαίνεται από το κινητό του πως γνώριζε μόνο άλλους δυο ομοεθνείς του. Δεν ήταν εκεί που γίνονταν τα επεισόδια, που επεκτάθηκαν και υπήρξε γενική σύρραξη και συμπλοκή. Είναι έργο της αστυνομίας, της δικαιοσύνης να δει ποιος είναι εκείνος που κατάφερε το θανάσιμο πλήγμα στο Μιχάλη».

Προφυλακίστηκε ο Κροάτης χούλιγκαν που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο

Ο 14ος ανακριτής μετέβη στο νοσοκομείο, έλαβε την απολογία και ο κατηγορούμενος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος από τις δικαστικές αρχές. Πρόκειται για κατηγορούμενο, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, καθώς παρουσίασε αδιαθεσία κατά τη διάρκεια της κράτησης του.

Ο 14ος ανακριτής μετέβη στο νοσοκομείο, έλαβε την απολογία και ο κατηγορούμενος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Υπάρχει βίντεο με τη στιγμή της δολοφονίας»-Οι κατηγορίες που βαραίνουν τους υπόπτους για τη δολοφονία

Το βίντεο με τις μαχαιριές

Σε μία αποκάλυψη, που δίνει νέα διάσταση στην υπόθεση της δολοφονίας του 29χρονου φίλου της ΑΕΚ, Μιχάλη, στη διάρκεια της επιδρομής Κροατών χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια, προχώρησε ο δικηγόρος, Αλέξης Κούγιας, ο οποίος είναι συνήγορος υπεράσπισης ενός εκ των ελλήνων συλληφθέντων.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, το πρωί της Κυριακής (13/8/2023), ο κ. Κούγιας επισήμανε ότι «υπάρχει βίντεο που φαίνεται κάποιος να μαχαιρώνει τον Μιχάλη», σημειώνοντας ότι δεν είναι ευκρινές το πρόσωπό του, αλλά φαίνεται η σωματοδομή. Ο ίδιος χαρακτήρισε «συγκλονιστικό» το συγκεκριμένο υλικό.

Την ίδια ώρα, όπως αποκάλυψε ο ΣΚΑΪ, κάμερες πέριξ του γηπέδου της ΑΕΚ φαίνεται πως έχουν καταγράψει επιπρόσθετους υπόπτους, οι οποίοι μέχρι στιγμής διαφεύγουν της σύλληψης.

Το παραπάνω μοιάζει εύλογο καθώς οι έως τώρα συλλήψεις είναι 105, ενώ οι χούλιγκαν που πρωταγωνίστησαν στα αιματηρά επεισόδια υπολογίζονται σε τουλάχιστον 150.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι αρχές, στην λίστα υπόπτων, η οποία έχει συνταχθεί σε σχέση με τον πιθανό δράστη της δολοφονίας του 29χρονου, υπάρχουν άτομα τα οποία δεν συγκαταλέγονται μεταξύ των 105 συλληφθέντων.

Στους ανακριτές οι τελευταίοι 35 από τους 105 συλληφθέντες

Το κατώφλι των ανακριτών πέρασαν σήμερα Κυριακή (13/8/2023) οι τελευταίοι 35 κατηγορούμενοι. Οι κατηγορούμενοι είναι υπόλογοι για βαριά αδικήματα, για τα αιματηρά επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας 7 Αυγούστου έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η διαδικασία των απολογιών ξεκίνησε την Παρασκευή, όπου ενώπιον των Ανακριτών οδηγήθηκαν 30 από τους κατηγορούμενους, οι οποίοι μετά το πέρας της διαδικασίας κρίθηκαν όλοι τους προσωρινά κρατούμενοι.

Χθες στους Ανακριτές απολογήθηκαν 40 από τους κατηγορούμενους, οι οποίοι κρίθηκαν και αυτοί προσωρινά κρατούμενοι.

Συνολικά οι 105 κατηγορούμενοι καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για κακουργήματα που αφορούν τη δράση εγκληματικής οργάνωσης, έκρηξης και κατοχής εκρηκτικών αλλά και για πλημμελήματα όπως αυτά της παράνομης κατοχής όπλων, της βιαιοπραγίας με βάση τον αθλητικό νόμο, της φθοράς κά.

Να σημειωθεί ότι στην ποινική δίωξη που ασκήθηκε περιλαμβάνεται και το αδίκημα της ανθρωποκτονίας σε βάρος του 29χρονου Μιχάλη για το οποίο σε αυτή τη φάση δεν έχει απαγγελθεί κατηγορία σε κάποιον από τους κατηγορούμενους.

Πηγή: Iefimerida.gr

Δειτε Επισης

Συνελήφθη 27χρονος για ρήψη μολότοφ μετά την Ανάσταση στον Νέο Κόσμο
Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε η 49χρονη που σκότωσε τον πατέρα της γιατί πίστευε ότι τη δηλητηριάζει
Άνδρας ακρωτηριάστηκε από βεγγαλικά στα Καλύβια-Πέντε περιστατικά στην Αθήνα
BINTEO: Γυναίκα βρέθηκε απανθρακωμένη μετά από φωτιά σε διαμέρισμα στην Αγία Παρασκευή
BINTEO: Εντυπωσιακές εικόνες από τον ρουκετοπόλεμο στον Βροντάδο της Χίου
Ακρωτηριάστηκε 14χρονος που τραυματίστηκε από κροτίδα στα Χανιά
Αφέθηκε ελεύθερος ο Έλληνας φρουρός που συνελήφθη κατά τη τελετή του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα
Με δυο πισώπλατους πυροβολισμούς σκότωσαν τον 41χρονο στη Θεσσαλονίκη (Pics)
ΒΙΝΤΕΟ: Λουόμενοι έσωσαν δελφίνι που παρασύρθηκε στα ρηχά στην παραλία στο Ναύπλιο
Τραγωδία σε χωριό της Λιβαδειάς-15χρονη βρέθηκε νεκρή στο μπάνιο του σπιτιού της