Αχ και να είχαμε πάντα και για όλα αυτό τον υπέρμετρο ζήλο...

Είτε συμφωνείς, είτε διαφωνείς με τα όσα γράφει, όποιες και αν είναι οι απόψεις του, αναμφίβολα ο λογαριασμός παρωδία εν ονόματι «Jho Low ο Προεδρικός Βαφτιστικός», έχει μετατραπεί για κάποιους, ειδικότερα για ορισμένους αξιωματούχους που βρέθηκαν στο στόχαστρο του, σε εφιάλτη, αφού μέσα από κάποιες αναρτήσεις του, κατάφερε να φέρει τα πάνω κάτω.

Επί του προκειμένου όμως, το θέμα δεν είναι ο Jho Low ή ο κάθε Jho low που διατηρεί μια σελίδα στα social media. Είναι η αντίδραση των θεσμών, των Αρχών αλλά και των αξιωματούχων σε τέτοιες περιπτώσεις και ο υπέρμετρος ζήλος που παρατηρείται για την «εξιχνίαση» της υπόθεσης και η αποκάλυψη του ποιος ή ποιοι κρύβονται από πίσω. Δηλαδή, γενικά ομιλούντες, στις περισσότερες περιπτώσεις, συνηθίσαμε να βλέπουμε το δέντρο και όχι το δάσος. Δεν μας ενδιαφέρει τι γράφει, αλλά ποιος το γράφει. Για παράδειγμα, βγαίνει ένα σκάνδαλο και αντί να διερευνηθεί η ουσία, διατάσσονται έρευνες και κόντρα έρευνες μόνο και μόνο για να βρουν ποιος το διέρρευσε.

Αλήθεια, αν ο Jho Low και ο κάθε Jho Low, δεν άγγιζε κρατικούς αξιωματούχους και άτομα που κατέχουν θέσεις κλειδιά, η Αστυνομία θα έδειχνε τέτοιο υπέρμετρο ζήλο και θα απέστελλε αίτημα στο twitter; Και ας μην ξεχνάμε πως παρόμοια ενέργεια έγινε και από πλευράς Νομικής Υπηρεσίας που έστειλε επιστολή σε χειριστή σελίδας στο facebook προειδοποιώντας τον με ποινική δίωξη, σε σχέση με σχόλια που περιείχαν ύβρεις. Είχαμε παρόμοια αντίδραση όταν κάποιος έβρισε κάποιο πολίτη, που τυγχάνει να μην είναι αξιωματούχος; Αν για παράδειγμα απλοί πολίτες, μεταβούν στο Ηλεκτρονικό Έγκλημα και δείξουν λογαριασμούς που «παρεκτρέπονται», η Αστυνομία θα ενεργήσει με τον ίδιο ζήλο; Γιατί υπάρχουν αρκετοί... Και ας μην ξεχνάμε πως στο παρελθόν εκδόθηκε μέχρι και ένταλμα, το οποίο με βούλα Δικαστηρίου, αποδείχθηκε παράνομο.

Από την άλλη, δεν θα μπορούσε να μην σκεφτεί κάποιος, πού είναι όλος αυτός ο υπέρμετρος ζήλος σε άλλες τόσες υποθέσεις που χρειάζονται άμεση διερεύνηση; Πού είναι αυτός ο ζήλος και άμεσες ενέργειες σε υποθέσεις που έχουν οσμή διαφθοράς και συγκάλυψης; Εδώ μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και με διαδικασίες εξπρές, η Αστυνομία αποτάθηκε στο twitter, ενώ αν θυμόμαστε καλά στην περίπτωση με τα πλαστά πτυχία του πρώην επιτρόπου εθελοντισμού, οι διαδικασίες κράτησαν για ένα χρόνο...

Συνεπώς, τα ερωτήματα είναι αναπόφευκτα και αυτές οι αντικρουόμενες ενέργειες είναι που συνεχίζουν να δημιουργούν αμφιβολίες στους πολίτες!

Y.Γ Η δημιουργία ενός λογαριασμού στα social media, νέου ή μη, σε περίπτωση που διαγραφή κάποιος, είναι θέμα πέντε λεπτών. Και πολλοί είναι αυτοί που έχουν λογαριασμούς με ψευδώνυμα, για διάφορους λόγους και που ενδεχομένως να παρεκτρέπονται, να βρίζουν, να παραβιάζουν προσωπικά δεδομένα ή να διαδίδουν fake news... Που ενδεχομένως και κάποιοι να είναι πρόσωπα που κατέχουν θέσεις. Για παράδειγμα αξιωματούχοι, κομματικοί, αστυνομικοί... Λέμε τώρα, κανείς δεν ξέρει... Το ερώτημα είναι, αν υπάρξει όμως η ανάλογη καταγγελία, θα υπάρξουν και οι ανάλογες ενέργειες από πλευράς Αστυνομίας;

Δειτε Επισης

Hθοποιός στην Τουρκία αγόρασε το σχολείο που πήγε μικρός και το διέλυσε για να εκδικηθεί τους καθηγητές
ΒΙΝΤΕΟ: Πλήθος πιστών στην ξεχωριστή περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα στη Νάξο
Ερντογάν για το πάγωμα των εμπορικών σχέσεων με Ισραήλ-«Ξέρουμε πως η Δύση θα μας επιτεθεί»
Ένοχος 44χρονος που κατηγορείται ότι χτύπησε την 24χρονη σύντροφό του λίγες ημέρες αφότου γέννησε
BINTEO: Η πρόσκρουση της θαλαμηγού στις Σπέτσες στην προβλήτα από τους δυνατούς ανέμους
BINTEO: Η στιγμή της εκτόξευσης του διαστημοπλοίου Chang’e-6 στην αθέατη πλευρά του φεγγαριού
Στο Κάιρο ο επικεφαλής της CIA, εντείνονται οι πιέσεις για εκεχειρία στη Γάζα
Νέος σάλος με την πιθανή αντιπρόεδρο του Τραμπ-Δηλώνει πως έχει συναντήσει τον… Κιμ Γιονγκ Ουν
Μάχη για τη συνέχιση των ταυρομαχιών στην Ισπανία-Η κυβέρνηση τάσσεται κατά και η αντιπολίτευση αντιδρά
Πτώση στους εργαζόμενους στον Τύπο και συναφή επαγγέλματα στην Κύπρο-Tα στοιχεία της Eurostat