«Υπάρχουν οικογένειες που δεν σκέφτονται καν τη λέξη διακοπές, αλλά το πώς θα ζήσουν»

Ίσως να ακούγεται σκληρό και οδυνηρό για αρκετούς, αλλά αποτελεί μια πραγματικότητα. Ενώ βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και στο μυαλό ολονών μας βρίσκονται οι διακοπές, εντούτοις, υπάρχουν και αυτοί, που απαριθμούν μερικές χιλιάδες, που δεν σκέφτονται καν τη λέξη διακοπές, αλλά το πώς θα ζήσουν όχι αύριο, αλλά σήμερα…

Σε συνολικά 1,048 άπορες οικογένειες, δεν κυκλοφορεί στο μυαλό τους καν η εικόνα των διακοπών, αλλά το μόνο που θέλουν, είναι απλά να διαβιούν, έχοντας τα απαραίτητα υλικά αγαθά. Αυτός ο αριθμός μάλιστα, απασχολεί μονάχα την περιφέρεια της Λεμεσού, καθώς σύμφωνα με το Κέντρο Παροχής Κοινωνικών Υπηρεσιών, σήμερα χρειάζονται βοήθεια 1,048 οικογένειες και γι’ αυτό τον λόγο η συγκεκριμένη Υπηρεσία, προσπαθεί να τους παρέχει όσα χρειάζονται για να ζήσουν.

Με το πέρασμα των χρόνων ωστόσο, η κατάσταση αντί να βελτιώνεται, δυστυχώς χειροτερεύει. Κάτι που επιβεβαίωσε άλλωστε στον REPORTER, ο συντονιστής της Κίτρινης Γραμμής, Μάριος Σταδιώτης, ο οποίος ανέφερε πως, «οι οικογένειες που έχουν ανάγκες, καθημερινώς αυξάνονται με σοβαρά προβλήματα, ενώ την ίδια ώρα το κράτος δυστυχώς, ή δεν γνωρίζει την κατάσταση ή δεν θέλει να βοηθήσει αυτές τις οικογένειες που δεινοπαθούν. Αυτή τη στιγμή, προσφέρουμε υπηρεσίες, τρόφιμα και οτιδήποτε άλλο χρειαστούν σε 1,048 οικογένειες. Είναι άπορες οικογένειες, οι οποίες μάλιστα είναι ελεγμένες ότι έχουν σοβαρές ανάγκες, καθώς και εμείς από την πλευρά μας, προχωρούμε σε έρευνα πριν να βοηθήσουμε, καθώς υπάρχουν δυστυχώς και κάποιοι που προσπαθούν να μας εκμεταλλευτούν».

Τα προβλήματα του άπορου κόσμου, βλέπουν καθημερινώς οι εθελοντές της Κίτρινης Γραμμής, οι οποίοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να προσφέρουν αγάπη, αλληλεγγύη και βοήθεια προς τον συνάνθρωπό τους που τα έχει ανάγκη στη ζωή του. «Δυστυχώς, αυξήθηκαν πάρα πολύ οι ανάγκες του κόσμου και για να το αντιληφθεί κάποιος, πρέπει να έρθει εδώ και να δει τι προβλήματα υπάρχουν. Είναι κάτι που βλέπουμε καθημερινά με τα ίδια μας τα μάτια. Την ίδια ώρα βλέπουμε τα ενοίκια να πηγαίνουν στα ύψη, αλλά και όλες τις τιμές γενικώς να αυξάνονται, αντικρύζουμε τον κόσμο να δυσκολεύεται να ζήσει. Μας έλεγαν για ανάπτυξη της Λεμεσού, αλλά τελικά η ανάπτυξη είναι για την υψηλή τάξη. Ο φτωχός έγινε φτωχότερος και οι πλούσιοι πιο πλούσιοι σήμερα»

Άλλοι πάνε διακοπές και άλλες οικογένειες σκέφτονται πώς θα ζήσουν

Φανερά προβληματισμένος με την κατάσταση που επικρατεί σήμερα, ο κ. Σταδιώτης σημείωσε ότι, δεν μπορεί οποιοσδήποτε να κάνει διακοπές σήμερα. «Ούτε στο εξωτερικό μπορούν να ταξιδέψουν, αλλά ούτε να πάνε και να μείνουν ακόμη και σε ένα ξενοδοχείο της Κύπρου. Άλλωστε, οι τιμές ακόμη και των ξενοδοχείων στον τόπο μας είναι πανάκριβες. Γι’ αυτό τον λόγο, υπάρχουν αρκετές οικογένειες σήμερα που προσπαθούν απλά να επιβιώσουν και δεν σκέφτονται καν τη λέξη διακοπές».

Οι οικογένειες που απευθύνονται στην Κίτρινη Γραμμή, φαίνεται να αντιμετωπίζουν πολλά και σοβαρά προβλήματα. «Υπάρχουν άνθρωποι που κλαίνε, γιατί δεν έχουν να φάνε. Εμείς είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε αυτές τις άπορες οικογένειες για να καταφέρουν να επιβιώσουν. Επιπρόσθετα, βοηθάμε ακόμη και φοιτητές τα τελευταία χρόνια και μέχρι τώρα δώσαμε σχεδόν 200,000 ευρώ σε βοηθήματα σπουδών για να καταφέρουν κάποιοι να σπουδάσουν. Επίσης, δημιουργήσαμε νηπιαγωγείο στην Αγία Νάπα, στο οποίο φιλοξενούνται παιδιά από την Ουκρανία. Προσλάβαμε δασκάλους για να είναι δίπλα στα παιδιά αυτά, ούτως ώστε οι γονείς αυτών των παιδιών να μπορούν να εργάζονται για να μπορούν να ζήσουν με την οικογένειά τους».

Δεν είναι μόνο το φαγητό που προσφέρει σε αυτές τις άπορες οικογένειες η Κίτρινη Γραμμή, αλλά και διάφορα άλλα πράγματα, όπως δηλαδή, σχολικές βαλίτσες και σχολικά είδη σε διάφορα παιδιά που αντιμετωπίζουν οικονομικά, αλλά ακόμη και προβλήματα υγείας. «Χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι μια κοπέλα που ήρθε κοντά μας τις προηγούμενες ημέρες, η οποία διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο και αφού δεν πήρε κάποια βοήθεια από την Κυβέρνηση, αποτάθηκε κοντά μας. Αφού μας προσκόμισε όλα τα πιστοποιητικά, τη βοηθήσαμε να προχωρήσει σε εγχείρηση, καθώς έχει μεγάλες ανάγκες για την οικογένειά της».

Δειτε Επισης

Αγγίζει τους 33 βαθμούς η θερμοκρασία-Ο καιρός μέχρι τη Δευτέρα
Εγκατεστημένες κάμερες στα πλείστα ιδιωτικά νηπιαγωγεία-Ζητά τήρηση νόμου για την παρακολούθηση η Ισότητα
Μέτρα για αντιμετώπιση αδήλωτης εργασίας και Τουρκοκύπριους συζητά το Εργατικό Συμβουλευτικό Σώμα
Επαναδραστηριοποίηση Μηχανισμού Διαβούλευσης με Παιδοβουλή
Πέραν των 4726 παιδιών από αρχές έτους στο ΤΑΕΠ Παίδων του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας
Υπουργείο Εργασίας: Σημαντικά οφέλη για αγορά εργασίας από τη συμμετοχή στην ΕΕ
Στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση το θέμα των πλαστών πτυχίων
Ετοιμόρροπη η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στην Αμμόχωστο
Εκκλησιασμός θα πραγματοποιηθεί στις 12 Μαΐου στην κατεχόμενη Βατυλή
Στόχος του ΡΙΚ να εξελιχθεί ο θεσμός του κυπριώτικου σκετς