Οκτάχρονο αγόρι σκοτώθηκε από κτυπήματα πυραύλων στη δυτική Ουκρανία

Η Ρωσία επιτέθηκε στην περιοχή της δυτικής Ουκρανίας Ιβάνο-Φράνκιβσκ με υπερηχητικούς πυραύλους την Παρασκευή, πλήττοντας περιοχές κοντά σε στρατιωτικό αεροδρόμιο και σκοτώνοντας ένα οκτάχρονο αγόρι, ανακοίνωσαν Ουκρανοί επίσημοι.

Ένας πύραλος κατέπεσε στην περιοχή του σπιτιού μιας οικογένειας στην περιοχή Κολομία, τραυματίζοντας αρκετούς ανθρώπους περιλαμβανομένου ενός αγοριού, το οποίο αργότερα απεβίωσε στο νοσοκομείο, ανέφερε η περιφερειακή κυβερνήτης Σβιτλάνα Ονισούκ.

Έγραψε στο Τέλεγκραμ πως οι γιατροί έκαναν κάθε τι δυνατόν, αλλά δυστυχώς η ζωή του παιδιού δεν μπορούσε να σωθεί. Δεν διευκρίνισε πόσοι άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Η αεράμυνα κατέρριψε έναν από τους τέσσερις πυραύλους Κινζάλ κοντά στην πρωτεύουσα Κίεβο, ενώ κατευθύνονταν προς τη δυτική Ουκρανία, εκατοντάδες μίλια από το μέτωπο, ανακοίνωσε η δύναμη της αεροπορίας.

"Ένας πύραυλος X-47 καταστράφηκε στην περιοχή του Κιέβου. Οι υπόλοιποι έπεσαν κοντά στο αεροδρόμιο. Καταστράφηκαν μη στρατιωτικές υποδομές και ένας από τους πυραύλους κτύπησε κατοικημένη περιοχή", ανέφερε η δύναμη στο Τέλεγκραμ.

Ο συνταγματάρχης της αεροπορίας Γιούρι Ιχνάτ εξέφρασε την εκτίμηση πως η επίθεση στόχευε Ουκρανούς πιλότους που θα ταξίδευαν στα δυτικά για να εκπαιδευτούν στη χρήση αεροσκαφών F-16 που το Κίεβο ελπίζει ότι τελικά θα παραλάβει.

Στη βόρεια περιοχή του Κιέβου Ομπολόν θραύσματα πυραύλων κατέπεσαν στην περιοχή ενός νοσοκομείου παίδων, προκαλώντας ζημιές στη στέγη ενός σπιτιού ενώ έπεσαν και σε ένα σύμπλεγμα εξοχικών κατοικιών. Ο Δήμαρχος Βιτάλι Κλίτσκο δεν ανέφερε τραυματισμούς.

Επίσημοι ανέφεραν πως η αεράμυνα βρισκόταν εν ενεργεία και στη δυτική περιοχή Κμελνίτσκι όπου τα μέσα μετέδωσαν ότι ακούστηκαν εκρήξεις. Δεν υπήρξαν αναφορές για ζημιές ή τραυματισμούς.

Οι αρχές εξέδωσαν γενικό συναγερμό πριν την επίθεση και παρατηρητές των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ανέφεραν ότι διάφορα ρωσικά αεροπορικά αεροσκάφη με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς απογειώθηκαν από ρωσικές αεροπορικές βάσεις. 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Το Ισραήλ κατηγορεί το Ιράν για το σαμποτάζ στους σιδηροδρόμους στη Γαλλία
CrowdStrike: Το 97% των συστημάτων που επηρεάστηκαν από το σφάλμα έχουν επανέλθει
Μετά τον Ελ Τσάπο, ο Ελ Μάγιο-Παρά τις μεταμφιέσεις και τις πλαστικές, ο πανίσχυρος βαρόνος ναρκωτικών συνελήφθη
Κεραυνοί Ερντογάν κατά Νετανιάχου-«Ντροπή σε όσους χειροκροτούν τον Χίτλερ της εποχής μας στο Κογκρέσο»
Βρέθηκαν εμπρηστικοί μηχανισμοί στο σιδηροδρομικό δίκτυο στη Γαλλία-«Εγκληματική ενέργεια» (pics)
Παρέλυσε το Παρίσι από το σαμποτάζ στους σιδηροδρόμους-Χάος στους σταθμούς πριν την έναρξη των Ολυμπιακών
Απειλή για βόμβα στον σιδηροδρομικό σταθμό Gare Du Nord του Παρισιού
Απέσυρε το Ηνωμένο Βασίλειο την ένσταση κατά του διεθνούς εντάλματος σύλληψης του Νετανιάχου
Πώς το Παρίσι καθάρισε τον Σηκουάνα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες-Προκαλεί ίλιγγο το ποσό που ξόδεψαν
Εκκενώθηκε αεροδρόμιο στα σύνορα Ελβετίας-Γαλλίας για λόγους ασφαλείας