Έθιξε στην Προκοπίου το ζήτημα της συνάντησής της με τον Μπεν Γκβιρ ο Πρέσβης της Παλαιστίνης

Το θέμα της πρόσφατης συνάντησης της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Άννας Κουκκίδη-Προκοπίου με τον Υπουργό Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ ήταν μεταξύ των θεμάτων που η Υπουργός συζήτησε σήμερα με τον Πρέσβη της Παλαιστίνης στην Κύπρο, Abdallah Hatem Attari. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης το θεμα έθιξε ο Πρέσβης Attari, με την κ. Κουκκίδη-Προκοπίου να αναφέρεται στην περιστασιακή φύση της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε ως τυπική ανταπόκριση σε σχετική πρωτοβουλία του εν λόγω Ισραηλινού Υπουργού, ως αρμοδίου για επίβλεψη των πτητικών μέσων της χώρας του.

Επισημάνθηκε δε ότι η συνάντηση εστιάσθηκε στην απόδοση ευχαριστιών για την σημαντική υποστηρικτική βοήθεια που απέστειλε η φίλη χώρα. Η κ. Κουκκίδη-Προκοπίου διαβεβαίωσε ότι ως γνωστό η στάση της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ζητήματα που άπτονται πολιτικών ευαισθησιών ουδέποτε παρεξέκλινε, ούτε αποκλίνει, από την προκαθορισμένη προσέγγιση της ΕΕ, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Όπως αναφέρεται, η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ φιλικό και εποικοδομητικό κλίμα. Στο πλαίσιο της συζήτησης έγινε αναφορά στους διαχρονικά ισχυρούς δεσμούς Κύπρου και Παλαιστίνης και επιβεβαιώθηκε η αταλάντευτη δέσμευση των δυο πλευρών για ενίσχυση απτών συνεργασιών ως απόρροια και της πρόσφατης ιστορικής επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Παλαιστίνη.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, εξετάσθηκε η προοπτική συνεργασιών μεταξύ των σωμάτων της  Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, με κοινές εκπαιδεύσεις και ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών.

Σε αυτό το πλαίσιο, η κ. Κουκκίδη-Προκοπίου εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της Κυπριακής Δημοκρατίας, για την πρόθεση της Παλαιστίνης, την οποία γνωστοποίησε επισήμως στις αρχές  της Δημοκρατίας ο Πρέσβης Attari και αφορούσε  την άμεση  αποστολή ομάδας  πυροσβεστών προς υποβοήθηση στην κατάσβεση των πυρκαγιών στην επαρχία Λεμεσού. Η Υπουργός τόνισε ότι το γεγονός αναμφίβολα καταδεικνύει την μεταξύ μας έμπρακτη αλληλεγγύη και είναι ιδιαίτερα εκτιμητέο.

Είναι αμοιβαία η δέσμευση στην ενίσχυση συνεργασίας Κύπρου-Παλαιστίνης «στη βάση των αταλάντευτων διμερών μας σχέσεων και την έμπρακτη αλληλεγγύη» σύμφωνα με σημερινή ανάρτηση στο Twitter (Χ) του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως.

Όπως αναφέρεται η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου είχε «μια εξαιρετική συνάντηση» με τον Πρέσβη της Παλαιστίνης στην Κύπρο, στον οποίο απηύθυνε ευχαριστίες για την προσφορά της Παλαιστίνης να συμβάλει με ομάδα στην κατάσβεση των πρόσφατων πυρκαγιών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Το πόθεν έσχες, οι ανθοί από το Παλαιχώρι και η ανάγκη για διαφάνεια
Ξεκαθαρίζει το σκηνικό στον ΔΗΣΥ, τελευταίος γύρος συναντήσεων-Δεν αποκλείονται ανακοινώσεις συνεργασιών
Τα ορόσημα του Δεκεμβρίου καθορίζουν την πορεία του Κυπριακού το 2024
Απαντά στο Υπ. Οικονομικών ο ΔΗΣΥ-«2.400 θέσεις για 9 μήνες διακυβέρνησης, είναι ρεκόρ δεκαετίας»
Ενημέρωσε αξιωματούχους του ΟΗΕ για τις παραβιάσεις στον Αγ. Δομέτιο ο Γιωργάλλας-Παρουσίασε οπτικό υλικό
Ποιοι ευρωβουλευτές εκφράζουν ενδιαφέρον για τις επικείμενες Εκλογές
Ως ανεξάρτητος υποψήφιος κατέρχεται στις εκλογές ο Γιαννάκης Κοιτάζος
Απαντά στον ΔΗΣΥ το Υπ. Οικονομικών-«Δεν αυξάνει την απασχόληση στο δημόσιο η αποπαγοποίηση θέσεων»
Επίσημη πρώτη για την Επιτροπή για τις συστάσεις GRECO στην Κυβέρνηση
Ενημέρωσε Σίσι και Αμπντάλλα για την πρόταση για δημιουργία θαλάσσιου διαδρόμου ο Πρόεδρος