Προσπαθούν να βρουν λύση για τα αδέσποτα γαϊδούρια στα κατεχόμενα

Πρωτόκολλο συνεργασίας για το «σχέδιο διαχείρισης γαϊδουριών Καρπασίας» προκειμένου να παραχθεί μια μόνιμη και βιώσιμη λύση σύμφωνα με την ευημερία των ζώων για τα αδέσποτα γαϊδουράκια υπεγράφη από τον «υπουργό τουρισμού, πολιτισμού, νεολαίας και περιβάλλοντος», Φικρί Ατάογλου, τον «δήμαρχο» Γιαλούσας - Ριζοκαρπάσου Χαμί Μπακιρτζί και τον Κεμάλ Μπασάτ εκ μέρους του «Φυσικού Πάρκου Taşkent».

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρει σήμερα ότι ο κ. Ατάογλου δήλωσε πως στόχος είναι να βρουν μια επιστημονική, ανθρώπινη και μόνιμη λύση στο πρόβλημα. «Το έργο θα υλοποιηθεί με τρόπο που θα αποφέρει κέρδος για όλους τους εμπλεκόμενους φορείς σύμφωνα με επιστημονικά δεδομένα. Για να εξασφαλιστεί αυτό, θα συσταθεί ένα επιστημονικό συμβούλιο 11 ατόμων, συμπεριλαμβανομένων του τμήματος προστασίας περιβάλλοντος, του κτηνιατρικού τμήματος, του δήμου, του φυσικού πάρκου, των πανεπιστημίων και μη κυβερνητικών οργανώσεων, που θα επιβλέπει τη λειτουργία του έργου».

Μιλώντας εκ μέρους του «Φυσικού Πάρκου Taşkent», ο κ. Μπασάτ εξήγησε ότι εργάζονται για τη λύση του προβλήματος των αδέσποτων γαϊδουριών στην περιοχή από το 2017 και ότι έχουν συσσωρεύσει γνώση και εμπειρία στο θέμα αυτό.

Αναφέροντας ότι το υπογεγραμμένο έργο προβλέπεται να διαρκέσει συνολικά 10 χρόνια, εκ των οποίων 1 έτος προετοιμασίας, 3 έτη υλοποίησης και 6 έτη διαχείρισης, ο Μπασάτ δήλωσε ότι στόχος είναι να μετατραπεί η κατάσταση σε κέρδος για όλους στο τέλος του έργου, επιλύοντας τη θυματοποίηση των αδέσποτων γαϊδουριών στην περιοχή, την καταστροφή της φύσης των Ειδικών Ζωνών Προστασίας Περιβάλλοντος λόγω των αδέσποτων γαϊδουριών και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής.

Δειτε Επισης

Αναμένει την απάντηση της Chevron, αποτιμά θετικά τις τοποθετήσεις της εταιρείας ο Παπαναστασίου
Συγκλονίζει η μητέρα της Έμμας-«Ήθελαν να σώσουν τα τομάρια τους και όχι να τη βοηθήσουν»
Προς οριστικοποίηση η συμφωνία για χαμηλόμισθους υποστηρίζουν οι συντεχνίες
Mπορέλ για Κυπριακό-«Δεν είναι δώρο στην Τουρκία όσα προτείνονται για σχέσεις με ΕΕ»
Υποστήριξε πως άλλα του είπε ο Πρόεδρος και άλλα έκανε για τους συμβούλους ο Ελεγκτής
Κ. Ιωάννου: Στόχος η ανάπτυξη του ιστορικού κέντρου της Λευκωσίας
Δήμαρχος Λεμεσού: Έργα ουσίας την τελευταία εξαετία
Βάζει μπροστά το μεταναστευτικό πρόβλημα για την τοποθέτηση κάμερας στον Άγιο Δομείτο ο σύμβουλος Τατάρ
Επιστολή Αννίτας στον Πρόεδρο-Ζητά 4 εκατομμύρια ευρώ για τις αποστολές ασθενών στο εξωτερικό
Η ιστορία των δίδυμων κοριτσιών που υιοθετήθηκαν παράνομα και βρέθηκαν χάρη στο TikTok