Προσπαθούν να βρουν λύση για τα αδέσποτα γαϊδούρια στα κατεχόμενα

Πρωτόκολλο συνεργασίας για το «σχέδιο διαχείρισης γαϊδουριών Καρπασίας» προκειμένου να παραχθεί μια μόνιμη και βιώσιμη λύση σύμφωνα με την ευημερία των ζώων για τα αδέσποτα γαϊδουράκια υπεγράφη από τον «υπουργό τουρισμού, πολιτισμού, νεολαίας και περιβάλλοντος», Φικρί Ατάογλου, τον «δήμαρχο» Γιαλούσας - Ριζοκαρπάσου Χαμί Μπακιρτζί και τον Κεμάλ Μπασάτ εκ μέρους του «Φυσικού Πάρκου Taşkent».

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρει σήμερα ότι ο κ. Ατάογλου δήλωσε πως στόχος είναι να βρουν μια επιστημονική, ανθρώπινη και μόνιμη λύση στο πρόβλημα. «Το έργο θα υλοποιηθεί με τρόπο που θα αποφέρει κέρδος για όλους τους εμπλεκόμενους φορείς σύμφωνα με επιστημονικά δεδομένα. Για να εξασφαλιστεί αυτό, θα συσταθεί ένα επιστημονικό συμβούλιο 11 ατόμων, συμπεριλαμβανομένων του τμήματος προστασίας περιβάλλοντος, του κτηνιατρικού τμήματος, του δήμου, του φυσικού πάρκου, των πανεπιστημίων και μη κυβερνητικών οργανώσεων, που θα επιβλέπει τη λειτουργία του έργου».

Μιλώντας εκ μέρους του «Φυσικού Πάρκου Taşkent», ο κ. Μπασάτ εξήγησε ότι εργάζονται για τη λύση του προβλήματος των αδέσποτων γαϊδουριών στην περιοχή από το 2017 και ότι έχουν συσσωρεύσει γνώση και εμπειρία στο θέμα αυτό.

Αναφέροντας ότι το υπογεγραμμένο έργο προβλέπεται να διαρκέσει συνολικά 10 χρόνια, εκ των οποίων 1 έτος προετοιμασίας, 3 έτη υλοποίησης και 6 έτη διαχείρισης, ο Μπασάτ δήλωσε ότι στόχος είναι να μετατραπεί η κατάσταση σε κέρδος για όλους στο τέλος του έργου, επιλύοντας τη θυματοποίηση των αδέσποτων γαϊδουριών στην περιοχή, την καταστροφή της φύσης των Ειδικών Ζωνών Προστασίας Περιβάλλοντος λόγω των αδέσποτων γαϊδουριών και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής.

Δειτε Επισης

Στους 31 βαθμούς η θερμοκρασία, παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Ο καιρός μέχρι την Κυριακή
«Υπάρχει αρκετή φτώχεια και δεν φαίνεται»-Πέραν των χίλιων πακέτων στα χέρια άπορων οικογενειών
Η ανακοίνωση του ΡΙΚ για το θάνατο της Γεωργίας Ψαριά-«Φωτεινός χαρακτήρας»
Έσβησε για πάντα το χαμόγελο της δημοσιογράφου Γεωργίας Ψαριά…
ΒΙΝΤΕΟ: Από το καλοκαίρι στο χειμώνα-Άνοιξαν οι κρουνοί του ουρανού στη Λευκωσία
Μεγάλη η συνεισφορά του αθλητικού τουρισμού-Ρεκόρ συμμετοχών στο τουρνουά Αγίας Νάπας
Με μηνύματα για επανένωση και διεκδικήσεις εργαζομένων η Κύπρος τίμησε την Πρωτομαγιά (pics)
Φλαούνες, πασκιές, κόκκινα αυγά-Τα έθιμα του Πάσχα που αναβιώνουν ξανά
Δεν υποχωρεί η σκόνη, βροχές και καταιγίδες στο μενού του καιρού
«Παιδάκι πήρε δώρο ένα παιχνίδι και έτρεχε στον κήπο… Ήταν χαρά και λύπη μαζί»