Αναγκαστική επιστροφή αεροπλάνου στο αεροδρόμιο Λάρνακας-Έριξαν τενεκεδάκι σε επιβάτιδα

Αναγκαστική επιστροφή στο αεροδρόμιο Λάρνακας πραγματοποίησε το απόγευμα της Πέμπτης πτήση της Tus Airways με προορισμό το Τελ Αβίβ, λόγω της συμπεριφοράς επιβατών.

Σύμφωνα με το ΡΙΚ, ενώ το αεροσκάφος βρισκόταν σε διαδικασία απογείωσης, νεαροί προκάλεσαν αναστάτωση, αναγκάζοντας τον πιλότο να επιστρέψει στο αεροδρόμιο. Οι νεαροί πέταξαν τενεκεδάκι αναψυκτικού σε επιβάτιδα και την τραυμάτισαν στο κεφάλι, ενώ ακολούθως επιτέθηκαν λεκτικά σε μέλη του πληρώματος.

Όπως ανέφερε άλλος επιβάτης, σε ισραηλινό ΜΜΕ, «το αεροπλάνο βρισκόταν ήδη σε κίνηση και το πλήρωμα έσπευσε να δει τι συνέβαινε. Οι έφηβοι τους κορόιδευαν και ο επικεφαλής πληρώματος ρώτησε ποιος έριξε το τενεκεδάκι. Ενημερώθηκε ο πιλότος και έστρεψε το αεροπλάνο πίσω στο αεροδρόμιο, ειδοποιώντας την Αστυνομία». Εξέφρασε περαιτέρω την εκτίμηση ότι οι νεαροί πίστευαν ότι μπορούσαν να συμπεριφερθούν έτσι επειδή το αεροσκάφος βρισκόταν ήδη σε διαδικασία απογείωσης.

Τελικά, μετά από παρέμβαση της Αστυνομίας, οι νεαροί απομακρύνθηκαν από το αεροπλάνο και η πτήση αναχώρησε με 50 λεπτά καθυστέρηση. Σύμφωνα με το ισραηλινό Ynetnews, η εταιρεία δήλωσε στο μέσο ότι «δεν μπορεί να γίνει ανεχτή τέτοια συμπεριφορά», τονίζοντας ότι η ασφάλεια των επιβατών αποτελεί προτεραιότητα και στις σπάνιες περιπτώσεις που καταγράφονται τέτοια περιστατικά στις πτήσεις, αν κριθεί αναγκαίο, ζητείται από τους επιβάτες να αποχωρήσουν από το αεροδρόμιο ή το αεροπλάνο.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου, «γύρω στις 19.10 το απόγευμα της Πέμπτης 10 Αυγούστου, η Δύναμη ενημερώθηκε ότι σε αεροσκάφος που τροχιοδρομούσε για να προσεγγίσει τον διάδρομο απογείωσης, με προορισμό γειτονική χώρα, δύο επιβάτες προκαλούσαν ανησυχία με τη συμπεριφορά τους. Ωστόσο παρά τις προτροπές του προσωπικού του αεροπλάνου, οι δύο νεαροί εξακολουθούν να προκαλούν ανησυχία».

Πρόσθεσε ότι «λόγω ακριβώς της συμπεριφορών των δύο ατόμων, ο πιλότος του αεροσκάφους έδωσε οδηγίες όπως μην ταξιδέψουν με τη συγκεκριμένη πτήση. Στο χώρο μετέβησαν μέλη της Αστυνομίας αεροδρομίου, τα οποία αποβίβασαν τα δύο άτομα από το αεροσκάφος».

Όπως είπε ο κ. Ανδρέου «στα δύο πρόσωπα έγιναν συστάσεις και παρατηρήσεις και τελικά δεν ταξίδεψαν με το συγκεκριμένο αεροσκάφος, το οποίο αναχώρησε με καθυστέρηση. Οι δύο νεαροί αναχώρησαν αργότερα με άλλη πτήση με προορισμό τη χώρα τους».

Δειτε Επισης

20 χρόνια μετά... Oι τρεις πρώτοι Κύπριοι Ευρωβουλευτές μιλούν για την Ευρώπη του τότε και του σήμερα
Συνεχίζεται η αναταραχή στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ-Χειροπέδες σε 2.100, oι μισοί δεν ήταν φοιτητές
ΒΙΝΤΕΟ: Φορτηγό παρέσυρε και τραυμάτισε 29 μαθητές, ξέχασε το χειρόφρενο ο οδηγός
Τους τσάκωσαν με κάνναβη και χιλιάδες ευρώ στην κατοχή τους-Χειροπέδες σε τέσσερις για εμπορία ναρκωτικών
Ο Αμερικανός ΥΠΑΜ λέει ότι δεν υπάρχει ένδειξη πως η Χαμάς σχεδιάζει επίθεση κατά αμερικανικών στρατευμάτων
BINTEO: Τα γέλια Λαβρόφ όταν ακούει για τα περί αποστολής νατοϊκών στρατευμάτων του Μακρόν
Ελεύθερο το πλήρωμα του MSC Aries, τρεις εβδομάδες μετά την κατάληψή του από τους Ιρανούς
Νεκρός κηρύχθηκε άλλος ένας Ισραηλινός όμηρος της Χαμάς
Συννεφιασμένο το σκηνικό του καιρού, αναμένονται βροχές και καταιγίδες το Πάσχα-Πέφτει η θερμοκρασία
Η αντίδραση των αγροτών μετά το χάσμα που προέκυψε από το «e-κοφίνι»-Ζητούν δημιουργία δημοπρατηρίου