Ιστορική στιγμή για τους Μαρωνίτες-Επαναλειτουργεί το σχολείο στον Κορμακίτη μετά από 25 χρόνια με συμβολή Χριστοδουλίδη

Ιστορικές στιγμές ζει η Κοινότητα των Μαρωνιτών της Κύπρου, η οποία αντικρύζει με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση, να επαναλειτουργεί το Δημοτικό Σχολείο στον κατεχόμενο Κορμακίτη, με τη συμβολή του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη.

Σημειώνεται, ότι το βράδυ της Πέμπτης, ήταν η τελετή λήξης του Sanna Camp 2023 στον κατεχόμενο Κορμακίτη. Μια κατασκήνωση που αποτέλεσε σταθμό στην ιστορία του θεσμού, με τη διοργάνωση της για πρώτη φορά να λαμβάνει χώρα στις νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Κέντρου Συνεργασίας που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση στον Κορμακίτη. Εκεί όπου από τον Σεπτέμβρη θα επαναλειτουργήσει μετά από 25 χρόνια το δημοτικό σχολείο και το νηπιαγωγείο Κορμακίτη, κάνοντας ένα μεγάλο όνειρο των Μαρωνιτών πραγματικότητα.

366721026_785089473619767_7233113391301921618_n

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος των Μαρωνιτών, Γιαννάκης Μούσσας, ευχαρίστησε και συνεχάρει θερμά όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία της κατασκήνωσης. «Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, την Υπουργό και την επιστημονική ομάδα. Την εκκλησία και τον Αρχιεπίσκοπο μας που ήταν σχεδόν καθημερινά στο σχολείο μαζί με τα παιδιά. Το Κέντρο Συνεργασίας για την παραχώρηση των εγκαταστάσεων. Τα Κοινοτικά Συμβούλια και τις Τοπικές Αρχές Κορμακίτη και Καρπάσιας για τη στήριξη. Τη Σχολική Εφορεία Μαρωνιτών για τη συνεχή βοήθεια και συμβολή. Το ΡΙΚ και τους συνεργάτες του για την παρουσία και κάλυψη. Πάνω όμως απ’ όλους ευχαριστώ και συγχαίρω τους εκπαιδευτικούς και τους βοηθούς, ανάμεσα τους και τις αγαπημένες μας Φραγκισκανές Αδελφές που αφιέρωσαν χρόνο και κόπο για να υπηρετήσουν αυτόν τον ιερό σκοπό. Ειδικές ευχαριστίες στον Γενικό Συντονιστή του Sanna Camp 2023, δάσκαλο Ηλία Ζωνιά».

Κλείνοντας, ο κ. Μούσσας, εξέφρασε ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά για τη ζωντανή και δημιουργική συμμετοχή στο πρόγραμμα της κατασκήνωσης. «Όπως επίσης στους γονείς, στις γιαγιάδες και στους παππούδες για την άψογη συνεργασία. Μια μεγάλη συλλογική προσπάθεια, φίλες και φίλοι, έφερε την επιτυχία και αναπτέρωσε την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο».

366386980_782829673845747_2898056338402061091_n

Δειτε Επισης

Επιφυλάξεις στη Βουλή για τις καθολικές αυξήσεις 1,5% στο δημόσιο
Αποκαταστάθηκε η παροχή ρεύματος σε Λάρνακα και Αμμόχωστο-Βλάβη σε εξοπλισμό του Συστήματος Μεταφοράς
Κάτω από 10 λεπτά οι έλεγχοι ασφαλείας στο αεροδρόμιο Λάρνακας Ιούλιο και Αύγουστο
Ισχύος 3,8 βαθμών ο σεισμός τα χαράματα Κυριακής
Δύο πτήσεις ακυρώθηκαν από το αεροδρόμιο Λάρνακας προς το Τελ Αβίβ
Στην Πτολεμαΐδα το χρυσό δελτίο των 18,6 εκ. ευρώ-Στην Κύπρο το ένα πεντάρι του Τζόκερ
Με συννεφιά και βροχές φεύγει ο Σεπτέμβρης-Στους 32 βαθμούς η θερμοκρασία
Ανησυχητικές εκτιμήσεις για τον τερματισμό μέτρων στήριξης-«Επιβάρυνση 201 εκατομμυρίων στα νοικοκυριά»
«Ανεξεταστέοι» οι μαθητές από τη χρήση των κινητών στην τάξη-Πέφτουν οι μαθησιακές τους ικανότητες
Τρέχει για το Νομοσχέδιο επικίνδυνων οικοδομών το ΥΠΕΣ-Προς κατάθεση στην επόμενη συνεδρία Υπουργικού