Ελεύθερος ο ύποπτος για την πρωτοφανή υπόθεση με τα ροζ βίντεο-Σε τελικό στάδιο οι έρευνες

Ελεύθερος αφέθηκε εδώ και μέρες ο 40χρονος που είχε συλληφθεί περί τα τέλη Ιουλίου για την πρωτοφανή υπόθεση διαρροής ροζ βίντεο και φωτογραφιών γυμνών γυναικών, ανάμεσα στις οποίες ήταν η νυν και η πρώην σύζυγός του, μέχρι την ολοκλήρωση των εξετάσεων των τεκμηρίων από την Αστυνομία.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι Αρχές έχουν ολοκληρώσει το μεγαλύτερο μέρος των ερευνών τους για την υπόθεση, ωστόσο αναμένουν κάποια στοιχεία, τα οποία εκκρεμούν ενώπιον της Υποδιεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προτού προχωρήσουν στις επόμενες ενέργειές τους για την υπόθεση.

Όπως ανέφερε αρμόδια πηγή, ζητήθηκαν κάποιες διευκρινίσεις από το Ηλεκτρονικό Έγκλημα για στοιχεία που σχετίζονται με το IP Address του υπόπτου, ενώ έχουν ήδη παραλάβει αρχεία τα οποία κατόρθωσε η υποδιεύθυνση να ξεκλειδώσει και μελετούνται ώστε να ολοκληρώσουν τις εξετάσεις. Μάλιστα, είχε ζητηθεί και συνδρομή από το εξωτερικό για την συγκεκριμένη υπόθεση.

Ακολούθως, ο φάκελος αναμένεται να διαβιβαστεί στην Νομική Υπηρεσία, η οποία θα μελετήσει τα στοιχεία που θα παραδοθούν από τις ανακριτικές Αρχές, ώστε να αποφασιστεί κατά πόσον στοιχειοθετούνται αδικήματα για να καταχωρηθεί υπόθεση ενώπιον Δικαστηρίου σε βάρος του 40χρονου.

Η Αστυνομία, εκτιμά ότι η απόλυση του υπόπτου δεν θα επηρεάσει το ανακριτικό έργο, αφού δεν μπορεί να καταστρέψει τεκμήρια, καθότι ότι έπρεπε να περισυλλεχθεί σε σχέση με την υπόθεση, περισυνελέχθηκε. Ως εκ τούτου, ο 40χρονος αφέθηκε ελεύθερος από την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, εναντίον του 40χρονου διερευνώνται τα αδικήματα της διάδοσης υλικού πορνογραφικού ή σεξουαλικού περιεχομένου, που εμπίπτει στο νόμο για πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών, ως επίσης και για αδικήματα που εμπίπτουν στο νόμο για προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πρωτοφανής υπόθεση με διαρροή ροζ βίντεο-Καταγγελία από πρώην και νυν σύζυγο και άλλες δέκα γυναίκες

Πώς αποκαλύφθηκε η δράση του

Σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, στις 28 Ιουνίου 2023, η πρώην σύζυγος του 40χρονου είχε μεταβεί στο ΤΑΕ Λάρνακας, όπου κατήγγειλε υπήρχαν γυμνές φωτογραφίες της και ροζ βίντεο στα οποία πρωταγωνιστούσε, στο διαδίκτυο. Σύμφωνα με την καταγγελία, η πρώην σύζυγος του υπόπτου ανέφερε στις Αρχές πως γυμνές φωτογραφίες και κάποια βίντεο είχαν τραβηχτεί με τη συγκατάθεσή της, από τον ύποπτο, όταν ήταν μαζί για τέσσερα χρόνια από το 2008 μέχρι το 2012, αλλά ουδέποτε έδωσε τη συγκατάθεσή της για τη δημοσίευσή τους και δεν τα είχε αποστείλει σε κανένα άλλο πρόσωπο.

Στις 4 Ιουλίου και στις 7 Ιουλίου μετέβη στο ΤΑΕ Λάρνακας για καταγγελία η νυν σύζυγος του 40χρονου, η οποία ενημέρωσε τους ανακριτές ότι ο ύποπτος είχε δημοσιεύσει φωτογραφίες της ίδιας και άλλων συγγενικών και φιλικών της προσώπων, στις οποίες απεικονίζονται τα πρόσωπα τους σε ξένα γυμνά σώματα σε κλειστή ομάδα στην εφαρμογή Τelegram.

Ανέφερε εξάλλου ότι ο σύζυγός της απέστειλε φωτογραφίες γυμνού και σεξουαλικού περιεχομένου, τόσο της ίδιας όσο και συγγενικών της προσώπων, σε διάφορα άτομα μέσα από ψεύτικους λογαριασμούς στο Instagram, ως επίσης και πως το 2020 εντόπισε στον ηλεκτρονικό της υπολογιστή που ήταν συνδεδεμένος με το κινητό του υπόπτου, ότι υπήρχε βίντεο σε σελίδα πορνογραφικού περιεχομένου, στο οποίο απεικονιζόταν η πρώην σύζυγος του συζύγου της γυμνή και ο σύζυγος της γυμνός από τη μέση και κάτω να βρίσκονται σε ερωτική πράξη.

Το ντόμινο καταγγελιών και πώς έπεσε στη φάκα ο 40χρονος

Τις δύο πρώτες καταγγελίες ακολούθησε σωρεία άλλων, από συνολικά δέκα γυναίκες, οι οποίες ενημερώθηκαν πως είχαν δημοσιευτεί τα πρόσωπά τους σε ξένα γυμνά σώματα στο διαδίκτυο, με μια εξ αυτών να αναφέρει στους ανακριτές πως κάποιες τις είχε στείλει η ίδια με τη θέλησή της σε συγκεκριμένο λογαριασμό στο Instagram, νομίζοντας ότι πρόκειται για πρόσωπο που ήταν φίλος του υπόπτου.

Σημειώνεται ότι η καταγγελία στην Αστυνομία, έγινε κατόπιν συνεννόησης μεταξύ των παραπονούμενων. Ενώπιον της Αστυνομίας, τέθηκε εξάλλου μαρτυρία από άλλο πρόσωπο, ο οποίος όπως ανέφερε τον Απρίλιο του 2023 ήταν μέλος μιας κλειστής ομάδας στο Telegram μέσα στην οποία κυκλοφορούσε φωτογραφικό υλικό γυναικών σεξουαλικού περιεχομένου και ξεκίνησε να συνομιλεί με πρόσωπο που ήταν επίσης μέλος της ομάδας.

Η συνομιλία συνεχίστηκε σε προσωπικό επίπεδο και ο συγκεκριμένος χρήστης του απέστελλε φωτογραφίες διαφόρων γυναικών, οι οποίες απεικονίζονταν γυμνές, αναφέροντας του παράλληλα και τα ονόματά τους. Η συζήτηση τους συνεχίστηκε στην πλατφόρμα του Instagram, όπου ο μάρτυρας διαπίστωσε πως το πρόσωπο με το οποίο συνομιλούσε, ήταν υπαρκτό και ήταν ο σύζυγος μιας εκ των γυναικών που παρουσιαζόταν γυμνή στις φωτογραφίες που του απέστειλε ο συγκεκριμένος χρήστης. Αναζητώντας λίγο περισσότερο, ο μάρτυρας διαπίστωσε πως όλες οι φωτογραφίες που του αποστάλθηκαν ήταν γυναικών που ήταν συγγενείς και φίλες μεταξύ τους. Τελικά, η πραγματική ταυτότητα του υπόπτου, εξακριβώθηκε από τον μάρτυρα, όταν ο πρώτος έκανε το λάθος και του απέστειλε μήνυμα από τον πραγματικό του λογαριασμό και όχι από το ψεύτικο προφίλ του. Μάλιστα του έστειλε και μήνυμα λέγοντας του, «ρε είδες καθόλου το άλλο προφίλ; Καταλάθος σου έστειλα που το κανονικό. Χα χα χα. Να κάτσουμε τζαι πάνω».

Μετά από αυτή την παραδοχή, ο μάρτυρας ενημέρωσε μια από τις εμπλεκόμενες γυναίκες για ό,τι είχε συμβεί. Μετά τις καταγγελίες, η Αστυνομία ενημέρωσε σελίδα πορνογραφικού περιεχομένου, η οποία έχει έδρα τη Λεμεσό, για τον λογαριασμό του υπόπτου και διαπιστώθηκε μεταξύ άλλων ότι αυτός ανέβασε τις φωτογραφίες και πως διαθέτει λογαριασμό από το 2013.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ύποπτος σε δύο περιπτώσεις από τον Μάιο μέχρι σήμερα παραδέχθηκε εμμέσως σε την εμπλοκή του στην υπόθεση, αφού τον Μάιο είχε αποστείλει μήνυμα σε μια από τις γυναίκες λέγοντας πως ο δαίμονας είναι αυτός που τον κυρίευσε και τον παγίδεψε για να προβεί σε τέτοιες πράξεις, ενώ τον Ιούνιο, όταν τον επισκέφθηκαν ο πατέρας της μιας γυναίκας και ο σύζυγος της άλλης για να του ζητήσουν εξηγήσεις, τους ζήτησε συγνώμη.

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: «Ανάστα ο Θεός»-Σείστηκαν οι εκκλησίες στο άκουσμα της Πρώτης Αναστάσεως
Αναμένουν απαντήσεις από την πειθαρχική έρευνα για την απόδραση κρατούμενου στις Κεντρικές Φυλακές
Καταγγελία για νέο εργοστάσιο στο Δάλι παρά το διάταγμα για αναστολή εργασιών-Φωνάζουν οι κάτοικοι
Το αίσθημα ασφάλειας, η αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος και η πάταξη της αππωμάρας
Με τοπικιστικά κριτήρια οι εκλογές στην Αμμόχωστο-Η πολυκοσμία στο Παραλίμνι και η μάχη του κατεχόμενου δήμου
Hθοποιός στην Τουρκία αγόρασε το σχολείο που πήγε μικρός και το διέλυσε για να εκδικηθεί τους καθηγητές
ΒΙΝΤΕΟ: Πλήθος πιστών στην ξεχωριστή περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα στη Νάξο
Ερντογάν για το πάγωμα των εμπορικών σχέσεων με Ισραήλ-«Ξέρουμε πως η Δύση θα μας επιτεθεί»
Ένοχος 44χρονος που κατηγορείται ότι χτύπησε την 24χρονη σύντροφό του λίγες ημέρες αφότου γέννησε
BINTEO: Η πρόσκρουση της θαλαμηγού στις Σπέτσες στην προβλήτα από τους δυνατούς ανέμους