Save the Week: 9-15 Οκτωβρίου 2023 η 6η Εβδομάδα Ασφαλούς Παιχνιδιού

Για έκτη συνεχή χρονιά η Εβδομάδα Ασφαλούς Παιχνιδιού παίρνει σάρκα και οστά. Με κεντρικό μήνυμα «Απόλαυσε το παιχνίδι, παίξε με ασφάλεια!», η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων διοργανώνει και φέτος την Εβδομάδα Ασφαλούς Παιχνιδιού, από τις 9 μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2023.

Στόχος της Εβδομάδας είναι η ενημέρωση των παικτών και του κοινού ευρύτερα για την ασφαλή ενασχόληση με το στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια.

Μια σειρά από δράσεις θα λάβουν χώρα κατά την διάρκεια της Εβδομάδας, με απώτερο σκοπό, τόσο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για την ασφαλή συμμετοχή στο στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια, όσο και στην εμπλοκή και κινητοποίηση όλων των εμπλεκόμενων μερών για τη δημιουργία ενός προστατευτικού περιβάλλοντος που να αποτρέπει προβληματικές συμπεριφορές.

Για όλα όσα θα διεξαχθούν από τις 9 μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, μίλησε στην κάμερα του InBusiness TV, η Χριστίνα Χριστοφόρου, Υπεύθυνη Διεύθυνσης Ασφαλούς Παιχνιδιού & Επιχειρησιακής Ανάπτυξης της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων.

Μεταξύ άλλων, η κα Χριστοφόρου αναλύει τις δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν εντός της εβδομάδας. Ανάμεσα τους όπως παρουσιάσεις, εκπαιδευτικά σεμινάρια, βιωματικά εργαστήρια, διαδραστικά παιχνίδια, και άλλα πολλά.

Το έναυσμα της Εβδομάδας Ασφαλούς Παιχνιδιού θα δοθεί με το 6ο Συνέδριο Ασφαλούς Παιχνιδιού, για το οποίο η κα Χριστοφόρου εξηγεί αναλυτικά τι πραγματεύεται.

Για ακόμα μία χρονιά, η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων διοργανώνει (ΕΑΣ), την Εβδομάδα Ασφαλούς Παιχνιδιού. Ποιοι οι στόχοι της Εβδομάδας;

Η Εβδομάδα Ασφαλούς Παιχνιδιού διοργανώνεται για 6η συνεχόμενη χρονιά από την Εθνική Αρχή Στοιχημάτων από τις 9 μέχρι τις 15 Οκτωβρίου. Φέτος, με κεντρικό μήνυμα «Απόλαυσε το παιχνίδι, παίξε με ασφάλεια», στοχεύουμε στην ενημέρωση των παικτών και του κοινού για την ασφαλή ενασχόληση με το στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια. Μέσα από μια σειρά από δράσεις, στοχεύουμε στην εμπλοκή και κινητοποίηση όλων των εμπλεκόμενων μερών για τη δημιουργία ενός προστατευτικού περιβάλλοντος που να αποτρέπει προβληματικές συμπεριφορές και να θωρακίζει τόσο τους παίκτες όσο και την κοινωνία.

Η Εβδομάδα αποτελεί πλατφόρμα ενημέρωσης και εποικοδομητικού διαλόγου με σκοπό την ανάπτυξη συνεργειών μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, εργαζόμενων στον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών και παικτών, οικογενειών τους και φίλων τους.

Ποιες οι κύριες δράσεις της Εβδομάδας Ασφαλούς Παιχνιδιού και σε ποιους απευθύνεται;

Το έναυσμα της Εβδομάδας Ασφαλούς Παιχνιδιού θα δοθεί με το 6ο Συνέδριο Ασφαλούς Παιχνιδιού στις 9 Οκτωβρίου. Πέραν του συνεδρίου, καθ’ όλη τη διάρκεια της Εβδομάδας θα πραγματοποιηθούν πολυεπίπεδες δράσεις όπως παρουσιάσεις, εκπαιδευτικά σεμινάρια, βιωματικά εργαστήρια, διαδραστικά παιχνίδια, και άλλα πολλά. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί και να συζητήσει για τους τρόπους ασφαλούς συμμετοχής στα τυχερά παιχνίδια, τα εργαλεία αυτοπροστασίας που έχει στη διάθεσή του ένας παίκτης, τους κινδύνους της προβληματικής ενασχόλησης και τις επιβλαβείς συνέπειες στην κοινωνία, καθώς επίσης να ενημερωθεί για τρόπους βοήθειας και θεραπείας. Στόχος μας φέτος είναι να χρησιμοποιήσουμε εναλλακτικές μεθόδους ενημέρωσης και εκπαίδευσης για να διαχύσουμε σε ακόμη περισσότερο κόσμο το μήνυμα της εβδομάδας.

Οι δράσεις της εβδομάδας θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα sgw.cy και το κοινό καλείται να κάνει εγγραφή στις δράσεις που το ενδιαφέρουν.

Τι πραγματεύεται το συνέδριο που θα διεξαχθεί την πρώτη μέρα της Εβδομάδας Ασφαλούς Παιχνιδιού;

Το συνέδριο θα αναδείξει σημαντικά θέματα που συζητούνται σε παγκόσμια εμβέλεια όπως τη σύνδεση της νευροεπιστήμης με την προβληματική συμπεριφορά, τα θέματα ESG και πως ενισχύεται η βιωσιμότητα του τομέα, έρευνες για τον επιπολασμό της προβληματικής ενασχόλησης, την αξιοποίηση της τεχνολογίας AI στον τομέα, και διάφορα άλλα. Καταξιωμένοι επαγγελματίες και αρμόδιοι φορείς θα ενημερώσουν τους συμμετέχοντες και θα ανταλλάξουν μαζί τους απόψεις και βέλτιστες πρακτικές για την ασφαλή ενασχόληση με το στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια, καθώς επίσης θα παρουσιάσουν τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το ασφαλές παιχνίδι. Το 6ο Συνέδριο Ασφαλούς Παιχνιδιού έχει σκοπό να τονίσει την ευθύνη της πολιτείας, των παρόχων τυχερών παιχνιδιών και όλων των εμπλεκόμενων μερών για την περαιτέρω ενίσχυση της προστασίας των παικτών και του κοινωνικού συνόλου.

Για ακόμη μια χρονιά, το συνέδριο θα φιλοξενήσει διεθνώς αναγνωρισμένους ομιλητές, όπως η Dr. Heather Wardle, Dr. Margaret Carran, Dr. Matthew Young, η Liz Karter, καθώς και εκπροσώπους από ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν πληροφορίες για το ασφαλές παιχνίδι μέσω της ιστοσελίδας www.safergambling.gov.cy, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα θα δοθούν περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα της 6ης Εβδομάδας Ασφαλούς Παιχνιδιού, μέσω της ιστοσελίδας www.sgw.cy.

Δειτε Επισης

Διοργανώνεται στην Κύπρο η Υπουργική Σύνοδος MED9 για την Ενέργεια
SkillsCyprus 2024: Πρόσκληση Συμμετοχής στον 8ο Εθνικό Διαγωνισμό Δεξιοτήτων
«Matchy Matchy Bandanas» για την στήριξη του καταφυγίου Simba Animal Aid – Cyprus Dog Shelter
Καλός ύπνος: Παρουσιάζουμε τα έξι βήματα για να τον κατακτήσετε
8ος Εθνικός Διαγωνισμός Δεξιοτήτων SkillsCyprus 2024 Δεξιότητες... Η Δύναμή σου!
Ευρωπαϊκή διάκριση για τη θεματική διαδρομή Αφροδίτη στην κοινότητα Ίνειας
Απολογισμός ΕΑΣ 2020-2023: Από το όραμα στην υλοποίηση
Παγκόσμια Ημέρα Δότη
Natural Life: Ευρεία γκάμα προϊόντων με σύμμαχο τη φύση.
Σπούδασε στο Ινστιτούτο Επαγγελματικών Σπουδών (IPS) του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus